Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

 

 

Grønnsaker har jeg ikke giddet, annet enn for å holde dem varme sammen med biffen mens jeg venter på gjestene. 

Grønnsaker har du ikke giddet å tilberede etter sous vide-metoden, er det det du mener? Altså koker du dem i vann eller damp på vanlig vis og legger dem etterpå uinnpakket(?) i vannbadet på 55° ±?

 

Innpakket, men ja. Smørdamper f.eks asparges, legger dem i en zip-loc pose og så på 55grader.

 

Forresten, hvor kjøper dere poser til vakumpakkeren deres?

 

Jeg har en OBH Nordica vakuumpakker 7951 og lurer på hvor det er greiest å kjøpe ferdige poser og ruller til denne :)

 

Mener jeg leste tidligere om at der var en eller flere typer som kunne benyttes og som en fant billig på ebay.

Jeg pleier å handle på ebay, somregel mye frakt fra usa men har funnet billige fra diverse selgere i korea som sender billig/gratis. 

 

K

 

 

Har du tilfeldigvis link til selger?

 

Ble litt inspirert her til å se på alternativer til vannbadet, og så da på Anova vs Sansaire som alt er nevnt rett over her.

 

Med de nye utgavene så ser de jo veldige like ut begge to. Vannstand lav/høy er jo så godt som identisk på dem, og i størrelse er det heller ikke mye som skiller dem. De har ulik festemetode og Anova har mulighet for å styres med app, noe som for meg ser ut som en stor fordel og gjør det hele veldig enkelt. Ellers er vel de største forskjellene slik jeg kan se følgende:

 

Sansaire vs Anova

 

1100W mot 800W

23L mot 19L

1,8KG mot 1,1KG

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er siste jeg kjøpte vakuumposer fra.

 

Må innrømme at jeg enda ikke har brukt appen til min Anova, selv om jeg har hatt den siden den var ny...

800W ser ut til å være mer enn nok, jeg begynner alltid med varmtvann fra springen, så det tar ikke lang tid å varme opp uansett. Det med antall liter er jo veldig avhengig av isoleringen av beholderen. Ved for stort varmetap fra beholderen kan kanskje reguleringsalgoritmen bli ustabil, men det skal mye til å tape opp mot 800W sålenge du forhindrer fordamping.

 

K

Lenke til kommentar

Godt poeng.

 

Jeg vil i utgangspunktet ha Anova. Synes den ser bedre ut og kan styres med app for tid og temp.

 

Men som du sier er det tull å betale mer og miste rettighetene en får ved å handle hos Norsk forhandler. Den blir faktisk nesten 1000 kroner dyrere når posten har tatt sitt gebyr og mva er lagt til, og det tror jeg ikke at den er verdt for å kunne styre med en app.

 

Så da blir det Sansaire så snart jeg får solgt OBH Nordica Sous Vide Gourmet Cooker 9 L.

 

Håper å få igjen hva jeg betalte for den på kampanje hos komplett i desember. Da får jeg frigjort litt skapplass og jeg får som flere her alt har sagt, større fleksibilitet med hensyn til hva en kan tilberede. Å være uten Sous Vide er ikke noe alternativ. For et fantastisk redskap å ha på kjøkkenet :)

Lenke til kommentar

Forhørte meg med Anova hvordan det er med frakt og slikt, og dette var svaret jeg fikk fra dem. Dette gjør jo at det ikke koster noe særlig mer enn Sansaire, så vurderer nesten å bytte om nå.

 

It will be marked as merchandise (purchased) on the customs documents with a value of $179 (USD).

However, please be assured that there'd be no surprise customs bills when you receive your device as we have covered all the duties and taxes.

Take care!

Lenke til kommentar

Begynte akkurat å se på dette jeg også, har landet på det samme som kreps79, det er ikke veldig mye prismessig forskjell på Sansaire og Anova.

 

1999,- for Sansaire på coolstuff og 179 dollar + frakt (anta 30 dollar frakt) = 209 dollar. + moms 53 dollar = 2200,- 

 

Eneste argumentet er at det er tryggere å kjøpe fra Norge om det skulle være noe. Liker derimot app muligheten til Anova, men det er vel me morsomt enn nødvendig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Anova er nå i salg i Norge til kr 1500.

http://culinae.no/kat-forsiden/culinary-sous-vide-stav.html

 

Så da er spørsmålet igjen om man bør gå for Anova eller denne:

http://www.coolstuff.no/Sansaire-Sous-Vide-Maskin

 

Ulempen med Anova sin er at den "kun" er 800watt, mens Sansaire sin er noe mer "klumpete"/stor, og har en litt dårligere byggekvalitet.

 

Er det slik at Anova selger ulike modeller, og at dette er den minste - eller er det den til Culinae (link over) dere som har importert Anova har?

 

Og et sidespørsmål: Jeg har en OBH Nordica Vakuumpakker. Når jeg forsøker å marinere i bokser (også fra OBH) står det i oppskriften at knappen skal være i "open" under marineringen, og ikke i "seal" som når man vakuumerer. Men når prosessen er ferdig, og jeg setter lokket til "seal" så er det åpent. Noen formening om hva som har gått galt?

Lenke til kommentar

Anova er nå i salg i Norge til kr 1500.

http://culinae.no/kat-forsiden/culinary-sous-vide-stav.html

 

Så da er spørsmålet igjen om man bør gå for Anova eller denne:

http://www.coolstuff.no/Sansaire-Sous-Vide-Maskin

 

Ulempen med Anova sin er at den "kun" er 800watt, mens Sansaire sin er noe mer "klumpete"/stor, og har en litt dårligere byggekvalitet.

 

Er det slik at Anova selger ulike modeller, og at dette er den minste - eller er det den til Culinae (link over) dere som har importert Anova har?

 

Og et sidespørsmål: Jeg har en OBH Nordica Vakuumpakker. Når jeg forsøker å marinere i bokser (også fra OBH) står det i oppskriften at knappen skal være i "open" under marineringen, og ikke i "seal" som når man vakuumerer. Men når prosessen er ferdig, og jeg setter lokket til "seal" så er det åpent. Noen formening om hva som har gått galt?

 

Hva bestemte du deg for?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...