Gå til innhold

Krigen om bloggerne - greit de får betalt?


Dotten

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fra artikkelen:

# Det ikke lov å jukse, dvs kjøpe trafikk, bruke automatisk trafikk eller lignende, eller å reklamere for bloggen ved å "spamme" kommentarer hos andre bloggere.

Det er jo faktisk sånn blogger blir store. Det er ikke som med tv, hvor reklame blir kjøpt og man kan svitsje innom og plutselig finne noe - skal man finne en blogg så må man få den i trynet. Å "spamme" kommentarer hos andre bloggere er en stor del av å bli populær blogger.

# Det blir ikke foretatt utbetaling dersom disse eller andre gjeldende betingelser eller regler ikke blir fulgt.

Dette kan fort bli til en Google AdWords-situasjon hvor en bruker "lurer" til seg besøkende, de synes det er urettferdig og sier "Nope, nevermind, du får ikke pengene." når de "egentlig" har fortjent dem.

 

Jeg er ikke en stor blogg-leser, men jeg tror ikke dette er en god idé for bloggverden. Selvfølgelig tjener blogg.no mye på dette, de kan nemlig selge den ene annonseplassen som kreves for mer enn det de betaler bloggeren (det er ikke alle populære bloggere som er like smarte eller flink med business som Voe) samt la brukerene kjempe bittert om besøkstall, men jeg tror dette kan gi feil motivasjon i en bloggverden som allerede flommer over av folk som setter opp AdWords-kontoen før de har bestemt seg for hva de vil blogge om.

Lenke til kommentar

Blogg.no kan vel gjøre som de vil. Men jeg tviler på at dette vil føre til noe økt kvalitet på bloggene. Det er nok heller slik at Blogg.no gjør dette for sin egen del, ved å betale noen for å sørge for at de bringer inn mange visninger og klikk.

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg leste og kom til kommentarene på siden. Det er latterlig at folk kommer med utsagn som at det er for mye for en som ligger på førsteplass på listen får 12.500 i måneden før skatt. Som blogger vet jeg hvor mye det er å hente. Selv får jeg jo 100k per innlegg. Det er jo en jobb som alle andre, jeg reiser da like mye som andre businessmenn for å gjøre jobben min. Hvorfor kan man ikke rettferdiggjøre det?

Lenke til kommentar

Hva er forskjellen? De som er populære har jo uansett fått betalt for reklame i lang tid. Dette er bare en sentralisering av bloggere i et sentralt firma. Enklere for enkeltpersoner, ryddigere økonomi, lettere å samle skatt - utelukkende positivt!

 

Sant det, irriterende hvordan de alltid skal "snike" inn produkter i innleggene sine; "Åh når har jeg bare funnet den beste hudkremen som jeg bruker fra L'Oréal, og den koster bare 599!"

 

Har også hørt fra folk at mange av bloggerene må rett og slett kaste tøy for de får tilsendt såpass mye. Og for å ikke snakke om sydenturer og lignende som de også får sponset. Livet som blogger virker ganske chill må jeg si.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

 

 

Sant det, irriterende hvordan de alltid skal "snike" inn produkter i innleggene sine; "Åh når har jeg bare funnet den beste hudkremen som jeg bruker fra L'Oréal, og den koster bare 599!"

 

 

Ja det er litt andre kår og etikk ute og går, selv harselerte jeg litt med det tidligere ^_^

 

http://flagglima.com/2010/11/bloggplakat-og-anarkiets-regler-hva-star-pa-din-plakat/

Lenke til kommentar

Vel kanskje like greit det da, synes egentlig hele thefashionista bloggen virket litt tvilsom. Som at noen innlegg plutselig har langt over tusen kommentarer, men jeg kan bare se 4-10 av dem maks, mange som bringer meg inn til porno sider og skeptiske reklame sider om jeg trykker på dem. I tillegg skriver han som har bloggen at den blir lest av over 9.5 millioner og med alle de tusen kommentarene han får burde dette være en av de største bloggene som kommer fra Norge. Likevel har jeg aldri hørt om den før.

Lenke til kommentar

Dette må da være helt greit. Når blogg.no kan betale ut slike pengesummer, sier det litt om hvor mye blogg.no faktisk tjener. Jeg syns for min del at det er bra at dem har lykkes.. Når bloggerne bruker lang tid på å skrive og faktisk få folk til å lese, fortjener dem penger for det. Uansett om det er fra blogg.no eller andre kunder.

 

Konkuranssen blant blogg platformer har jo steget betraktlig i det siste også. bloggr.no, som blandt annet har klart å få med seg Superkidzen og en rekke andre store, gjør at blogg.no føler seg utrygge.

 

Blogg.no tar også alle reklame inntetker hos bloggerne sine som blandt annet adsense. Her er det utrolig mye penger å hente. Tjener selv rundt 10 000 i mnd kun på adsense, på en blogg som går nesten på auto.

 

Som sagt over, grunnen til at blogg.no gjør dette her, er fordi det er en økende konkuranse. Da må dem finne nye måter for å få folk til sidene sine.

Eneste negative med dette er at det mest san sanylig vil bli en del spam med diverse linker.

 

De som syns dette er dumt og teit, er nok bare sjalu eller sosialister, som The Fashionista skrev over her

Endret av olenils
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...