Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

WinXP og sharing av ny disk funker ikke


Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en 120gigger for noen dager siden, og satt den opp som shared akkurat som den forrige, med full permissions til alle. Men når jeg prøver å gå inn på den over nettverket får jeg ikke adgang til noen av subdirene. Har også prøvd å sette på sharing individuelt på alle de involverte mappene uten at dette gjør noe forskjell. Ganske viktig at jeg får det til, ettersom denne disken le kjøpt spesifikt av "nettverksgrunner". (Alt "multimedia" innhold er plassert her slik at det skulle bli enkelt å finne fram til alt nødvendig fra den bærbare i stua som fungerer som dvd-spiller og musikkboks).

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På meg høres det ut som du bruker "simple filesharing". Gå inn i win explorer --> folders --> advanced (tror jeg, sitter ikke foran en win xp maskin nå) --> gå inn på arkfanen folders --> ta bort avhukingen for simple filesharing.

 

Nå kan du gå inn på den nye disken eller en mappe, høyreklikk og du skal nå få opp en "ny" arkfane hvor det det står security. Der kan du spesifisere hvilke brukere som skal ha tilgang til mappen (lesetilgang, skrivetilgang osv).

 

Håper dette løser problemet ditt :wink:

Lenke til kommentar

Tusen takk! Det var svaret på problemet mitt!

 

Så det holdt altså ikke å sette på full control til everyone i selve share'n, man må gjøre det "en gang til" under security tabben. Da har jeg altså lært det også. :) Har vært mye fomling i blinde etter at husets andre maskin kom i hus, og jeg tok på meg ansvar som "driftsansvarlig". :)

 

Nok en gang, tusen takk til dere begge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...