Gå til innhold

Den store iPad 2 tråden


QUiPS

iPad 2  

238 stemmer

  1. 1. Skal du få deg iPad 2?

  2. 2. Hvilken farge er finest/tøffest?

  3. 3. Skal du få deg Smartcover og hdmi adapter?

    • Ja hdmi adapter og smartcover.
    • Bare hdmi adapter.
    • Bare Smartcover.
    • Ingen av delene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+3165

Å der ja,takk Henrik! Da ser jeg ikke helt grunn til å velge en 3g versjon eller er det noe jeg har gått glipp av?

Vist du deler nettet fra iPhonen til iPad, så trenger du ikke 3G på iPaden nei.

Eneste som du kanskje har gått glipp av er at batteriet slukes på telefonen når internett deling er satt på.

 

Vist du er på typisk en flyplass i et par timer, uten lader tilgjengelig, sitter du fort uten både det ene og det andre.

Det er dog det jeg kommer på av "minuser".

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Helt bak mål ja. Er en av de forretningsbeslutnignene som får en til å lure på om et selskap faktisk har mennesker bak roret eller om det sitter en katt og dæljer løs på tastaturet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Splashtop XDisplay (gjør at du kan bruke iPaden som en sekundær skjerm)

 

xdisplay.jpg

 

brukt remote PC softwaren deres en stund nå, XDisplay kommer til å få kjørt seg når jeg er borte og ikke har 24" skjerm å koble til

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Så sant du har en maskin som er noenlunde oppegående (dvs ikke den 1.33ghz single core driten på bildet) og en normal fungerende lokal Wifi så kan du gjøre hva du vil- også se video. Splashtop sin orginale løsning, som er fjernstyring av PC heller enn ekstern skjerm, takler også video helt fint.

Endret av Slettet+89234341
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Problemet med iPad 3 er at de ikke kan lansere en ny iPad uten å skru opp skjermoppløsningen. På iPhone så gikk de for 4x økning da det gjør at hver piksel på gamle modeller er 4 piksler på nye modellere - altså 2x2 piksler. Det er en direkte, rett-frem oppskalering som gjør at apps skalerer mye bedre mellom modeller enn det de gjør på f.eks Android som har dusinvis av forskjellige skjermstørrelser og oppløsninger.

 

Det gir mening på en mobil, da du allikevel ikke er oppe i 720p oppløsning. Med andre ord er du ikke engang oppe i "lav HD" selv om du firedobler oppløsningen. Siden mobiler og tablets kjører samme chips nå om dagen er det null problem å dra grafikk på høyoppløste små skjermer, siden de fortsatt har lav oppløsning alt sett under ett.

 

På iPad derimot... firedobler du oppløsningen på samme måte så ender du opp med 2048x1536 piksler. Det er over 3 megapiksler. 1.5 gang den oppløsningen du finner på de fleste TVer og PC-skjermer. Da er du 1.5 gang over oppløsningen det finnes video til (dog siden video er widescreen så er ikke bredden mye over det som finnes, blir bare mye svart oppe/nede).

 

Mange problemer med slikt. Kostnad ved produsering, strømforbruk etc ved jeg ikke hvordan er med slike skjermen, men er vel logisk at det er merkbart mer enn dagens. Det større problemet er påkjenningen som kommer av å måtte drive en 3 mega piksel skjerm. Alt fra menyer og bildevisning til mer åpenbare ting som spill krever ekstremt mye mer kraft. Android har vært beryktet dette året for å ha problemer med lagg i menyer etc, fordi de samme Tegra 2 chippene som gjør 480x800 mobiler lynraske har ikke samme effekt når du nesten tredobler oppløsningen til 1280x800. Allikevel er 1280x800 bare 1/3 av det som iPad 3 sannsynligvis vil ha. Selv om databrikker skal fordoble seg i kraft hver 18nd måned så er det med andre ord et meget langt sprang. Man risikerer å få en iPad 3 som har veldig fin skjerm men som fullstendig knuses av den eldre iPad 2 når det gjelder opplevd kvalitet på spill etc.

 

Personlig er jeg veldig fornøyd med 1024x768 piksler. Det er en utmerket oppløsning til dokumenter, web etc. Jeg kunne godt tenkt meg bedre grafikk på spill - dvs nærmere konsoll - og mulighet for å spille av hvilket som helst videoformat uten å tenkte på oppløsning (softwaren finnes der, men hardwaren setter begrensninger til hva programmene takler). Bedre kamera hadde også vært greit, da jeg scanner veldig mange dokumenter med iPaden og må bruke eksternt kamera til det per i dag. Høyere oppløsning er jeg ikke veldig bekymret for derimot. Om så hadde det vært greit om Apple hadde skippa den 4x manien sin og heller tatt f.eks en 1.5 løsning hvor du har en skjerm på 1512x1152. Da øker du oppløsningen merkbart uten å "klikke helt". Mine 2 cent, anyways

Lenke til kommentar

Ser poenget. For en del år tilbake prøvde Apple å få Mac-plattformen oppløsningsuavhengig – altså slik at brukeren fritt kunne stille størrelsen på alle elementer i grensesnittet, uavhengig av valgt skjermoppløsning. Det ble snakket mye om dette på WWDC, men det endte opp med å være så komplisert at hele prosjektet ble kansellert. Antar minnene om dette fremdeles former Apples handlingsmønster.

 

Jeg ser frem til iPad med høyere oppløsning – leser mye på min, og der merker jeg at iPhones vanvittige PPI har mye for seg - men aner ikke om det skjer i tredje, fjerde eller femte generasjon. Ser definitivt problemer ved å skulle firedoble oppløsningen allerede til våren.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Om du sitter foran en PC eller liknende hele dagen så vil ikke det å lese bøker på en LCD skjerm irritere deg overhodet. Hvis det gjør det er det dog mange muligheter i form av eboklesere med eink-display, skjermene der er som papir. Og det er ikke bare markedsføløringslureri, har en selv og det er helt vanvittig. Dog synes jeg papir/eink er mer irritere enn iPad pga mangel på bakgrunnslys

Lenke til kommentar

Jeg foretrekker iPad fremfor Kindle nettopp på grunn av bakgrunnsbelysningen, selv om eink unektelig har noen fordeler. Funker heller dårlig på stranda, men hvem drar egentlig med noe annet enn en paperback dit uansett ... ?

 

(Hytter uten strøm kan være en mer reel problemstilling – her har Kindle selvsagt et forsprang!)

Endret av Euklid
Lenke til kommentar

Er iPad med 16 GB, nokk?

jeg har ipod4 på 8 gb, og har 2 gb plass igjen på den og har kjøpt den på oktober. det som tar mest plass på ipoden er vell sangene på spotify og spill appene.

 

 

Er det god plass med 16 gb på iPad. slipper å slette noe forr å få plass til nye apper eller slik?

 

16 gb vs 32 gb ?

hva anbefaler dere? :)

Lenke til kommentar

Jeg ville valgt 32GB, bare for å slippe følelsen av at man må følge med på plassen og føle man må begrense litt hva man legger inn. Jeg valgte selv den størrelsen, etter at jeg kjøpte iPhone 4 16GB og etterhvert føler jeg skulle valgt en 32GB for litt ekstra plass. For all del, du får plass til masse med 16GB også, så i bunn og grunn kommer jo alt an på bruken din. Men man må ta hensyn til at alt tar plass - musikk, bilder, apps (de fleste er ganske små, men enkelte kan godt komme opp i 1GB), magasiner, video, osv. Jeg synes det var verdt de ekstra hundrelappene for å slippe å tenke på plassen og ha den friheten. Per dags dato har jeg 11 GB ledig, så har oversteget 16 GB litt. Da er det herlig å fortsatt kunne lagre masse nytt, uten å måtte begynne å slette eller begrense meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...