Gå til innhold

Bruker du windows xp enda?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bytta nylig tilbake til Windows XP på skolepcen som hadde Windows 7. Jeg følte at den PCen ikke taklet Windows 7 bra nok. Samtidig synes jeg at det ble store "forbedringer" da jeg fikk XP tilbake. Som f.eks lengre batteritid, maskinen ble ikke varm når jeg ikke brukte den (som det var på W7) og alt gikk masse fortere.

 

EDIT: Bytta tilbake til Windows 7 igjen 2. april.

Endret av AntonN2007
Lenke til kommentar

@AntoN2008 så du bruker xp fordi du føler det er bedre for dårlige/ småutdaterte pc'er? ville du hatt xp på en ny gaming pc? kunne du klart deg uten beste av dx grafikk?

 

Ja, det blir faktisk det. Og jeg ville ha hatt Windows 7 på en ny gaming pc. Også jeg spiller egentlig veldig lite, så DirectX er ikke noe jeg har tenkt på.

Lenke til kommentar

@ Kongeskipet. din grunn er altså utdatert hardware? kunne du tenkt deg å bruke xp på nyere os?

Grunnen er at jeg ikke ser noen fordeler ved å oppdatere maskinene som kun brukes til spilling til Windows 7. Og da gidder jeg i hvertfall ikke å bruke penger på det.

 

På skolePC-en kommer jeg nok til å oppdatere til Windows 7 snart for bedre stabilitet. Har kjørt Windows 7 på jobb-pc'en siden RTM versjonen nettopp hadde kommet. Og det oppleves som langt mer stabilt enn det jeg har med XP på skole-PC'en.

Lenke til kommentar

Bruker akkurat nå Windows 7 64bit og føler den er milesvis bedre enn Xp , her er i alle fall mine grunner :

 

*Langt bedre sikkerhet i forhold til xp på både os og nettverksdelen.

*Støtte out of the box for nyere teknologi (feks SSD'er).

*Stabilitet i forhold til windows xp 64bits versjonen.

*Langt raskere OS , kan finne filer øyeblikkelig i forhold til xp.

*Ikke samme degraderingen av Os'et som man får på xp over tid.

*Rask innstallasjon av systemoppdateringer og drivere, restart er i mange tilfeller en saga blott (I snitt er oppetiden på systemet mitt 7 dager før jeg kjører en automatisk restart etter en full system scan , defragmentering og backup midt på natta).

 

Har man maskinvaren som er relativt ny er det ingen vei utenom at Windows 7 er et langt bedre operativsystem enn windows xp.

Lenke til kommentar

jeg ville ha hatt Windows 7 på en ny gaming pc. Også jeg spiller egentlig veldig lite, så DirectX er ikke noe jeg har tenkt på.

 

ah, grunn til at du ville hatt w7 på en ny gaming pc hvis ikke tenker over dx da?:p utseende på windows shella? eller mener du ytelse på en god pc blir bedre med moderne os?

 

For meg, så er gamingpcer kraftige pcer, og siden den er "kraftig", så vil jeg ha Windows 7 på den. Utseende på "Windows shella" i Windows 7 tenker jeg heller ikke på, fordi jeg bruker "Windows Aero" avslått hele tiden (for mange, så er Windows Aero avslått ikke et fint syn). Og det med ytelsen på en god PC med moderne OS har jeg ikke peiling på hva jeg skal svare :(

Endret av AntonN2007
Lenke til kommentar

 

støtte til ssd osv ser jeg jo da:/

1 : men uenig i at man finner filer fortere i w7 en i xp. alt handler jo om en persons eget system inne på pc'en. uansett om man bruker søke funksjon eller ikke.

2 : når du sier degradering av os'et. hva tenker du på da? at diskene trenger å bli defragmentert? det er noe jeg har like mye problemer med i w7 som i xp:( stabilitet i xp 64 kan jeg ikke klage noe på. aldri hatt problemer der:) ikke hatt det med w7 heller men:P

 

 

1 : Windows 7 har et kraftigere søkesystem og indekseringsfunksjon enn Windows xp , noe som gjør at ofte brukte filer dukker opp langt raskere enn ved bruk av samme søkefunksjon på xp. Dette er noe man legger godt merke til når man har en del tusen filer i jobbperspektiv , men ikke så mye når man er en hjemme basis bruker.

Windows 7 har også en del forbedringer på hvordan filer vises og det er tatt et naturlig steg framover med Biblotek funksjonen som enkelt gjør tilgjengelig de filmappene / filene du selv velger.

 

2 : Degraderingen av Os'et er ikke fragmentering av hd, noe som forekommer på alle OS , men degradering av ytelsen på os'et i forhold til den første månedens innstalasjon og som er langt mer fremtedene på XP enn på W7. Dette er forårsaket av mange faktorer som sånn for eksempel ugyldige .dll filer, feil på registeret og mm og er spesielt fremtredene på windows xp som ikke har de forbedringene som windows 7 har.

 

3 : Stabiliteten på Windows xp 64 bits med tanke på støtte for hardware og programvare er så og si minimal i forhold til W7 64 bits støtte , og sånn sett er w7 et langt mer stabilt valg. Det finnes selvsagt programvare og hardware som vil fungere bedre på xp 64 bits men dette er nok begrunnet enten programeringen eller mangel på nyere stabile drivere.

 

Nei, for all del bruk xp så mye man ønsker på eldre systemer, men ikke sitt og tro at det er det beste valget når det gjelder OS når man ser på helhetsbildet.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...