Gå til innhold

FIFA 12: Den Gigantiske Tråden


  

358 stemmer

  1. 1. Kommer Fifa 12 i spillsamlingen din?

    • Ja
      280
    • Nei
      37
    • Trenger mer info når den tid kommer
      25
    • Det er PES som gjelder
      7
    • Går for begge
      6
    • Ja, det gjorde det. Men fy FAEN som eg angrer!!!
      3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmmm, etter å ha blitt knust av kameratene mine i årevis begynte jeg å spille litt når jeg er alene. Etter å ha spilt en del på nett, for det meste i 7. og 6. divisjon er det noen ting jeg lurer på:

 

- Kan dere, med hånda på hjertet, si at dere aldri har trodd at FIFA er rigget? Jeg har noen teorier om hvorfor det er det, men om det er det er en annen sak. Av og til opplever jeg at laget mitt ikke beveger seg i det hele tatt; at alle medspillerne mine er stasjonære og apatiske i forhold til ballfører. I tillegg til dette bommer jeg på sjanser jeg vet jeg hadde satt i de aller fleste andre tilfeller.

 

- Er det flere enn meg som ofte sender ballen til feil person? At jeg sikter, og er rimelig sikker på at jeg treffer riktig medspiller med joysticken, men at ballen havner hos noen heeeelt andre. Jeg vet at dette også avhenger av hvor lenge man holder inne X. Hvordan kan man eventuelt unngå dette?

 

- Er det en måte å spille på som er bedre enn andre ? Eks. en rutine man kan gjøre som gjør at man skaper sjanser etc?

 

- Hvordan forsvarer man seg mot folk som dribler?

 

Takker for svar. Og før dere begynner ertestormen: Jeg har vunnet ca 50 kamper, uavgjort ca 20 og tapt ca 60, og jeg er klar over at dette ikke akkurat er "winning numbers"...

Lenke til kommentar

Av og til opplever jeg at laget mitt ikke beveger seg i det hele tatt; at alle medspillerne mine er stasjonære og apatiske i forhold til ballfører.

 

Det opplever jeg sjeldent, mer irriterende når de er stasjonære når jeg har ballen og de skulle gått på løp. Er ikke noe jeg kan gjøre med det så vidt jeg vet, med mindre jeg prøver å spille vegg.

 

- Er det flere enn meg som ofte sender ballen til feil person? eventuelt unngå dette?

 

Ja, men tror det like gjerne kan skyldes min egen udugelighet, selv om jeg ofte har følt meg trygg på at jeg "siktet" riktig.

 

- Er det en måte å spille på som er bedre enn andre ? Eks. en rutine man kan gjøre som gjør at man skaper sjanser etc?

 

Det er jeg antagelig ikke den rette til å svare på, men for meg fungerer det veldig greit med 4-3-1-2, liker veldig godt å ha tre ledd fra midtbanen og opp. Da er det vesentlig å ha to på topp, så SA har to alternativer.

 

Når SA får ballen avventer jeg et løp igjennom i midten for så å lobbe over stopperne. Fungerer overraskende bra, folk må da se at den kommer og falle av i tide. Jeg faller ALLTID av i god tid og får "aldri" slike mål imot. Hender naturligvis også at f.eks. en spiss trekker inn og lobber over til andre.

 

Noe annet som er veldig effelktivt er å følge med på om du har med deg en medspiller når du kommer alene med keeper.

 

Ikke veldig revolusjonerende, men jeg ser veldig få benytte seg av medspilleren som vil få åpent mål.

 

Husker jeg scoret alle mine tre mål i samme kamp på den måten, men foreløpig trenger jeg mer trening i å vurdere når jeg skal bruke medspilleren og når jeg skal gå rett på mål.

 

- Hvordan forsvarer man seg mot folk som dribler?

 

Jeg avventer veldig mye, i hvert fall Denilson-driblerne. Så setter jeg inn en kroppstakling når jeg ser at de får ballen litt for langt foran seg eller i det jeg kan se at de er i ferd med å gå for skuddet.

 

Men mye handler jo også om å lese hvilken vei de vil gå når de bare "dribler" fra side til side, og tenke "hvor ville jeg gått hvis det var meg?", eller å følge motspilleren i alle vendingene. Er vel også greit å bruke L2 eller hvilken knapp det er, men aldri gitt det en sjanse.

 

Jeg går også konsekvent inn for å presse motstanderen ut mot siden ved å "stenge" og ta opp plass sentralt. Hender en sjelden gang at det blir mål på innlegget, men som regel ikke. Skal litt flaks og dyktighet til for å score på den måten.

Endret av LHUS
Lenke til kommentar

Folk med vett i hovudet velger jo såklart dei beste 5-stjernerslaga. Er ikkje vits å prøve og vere grei, god og snill ved å velge dei dårlige 5-stjernerslaga.

 

Samma når du velger 4,5-stjerners, som WonderKiden gjer. Han velger eit av dei beste 4,5laga og møter Dortmund etc som er blant dei beste. Sånn vil det alltid vere.

 

Folk med vett? Slik jeg ser det er det 12 åringer som velger Barcelona ettersom de skal ha Messi og vinne kamper. 99 % av kampene man spiller mot disse lagene er totalt overkjøring fra laget som ikke er Barcelona, så de er ikke gode fifa spillere, men de setter sin lit til det å ha en spiller som kan løpe fra alle og alt. I tillegg drible seg gjennom store deler av forsvaret.

Satt det litt på kanten da.

Men å ta ut Messi er verdens enklaste ting. Er berre å vente, ligge 3-4-5meter fra han. La gutten springe rundt menst du berre følger han.

Lenke til kommentar

Presterte verdens verste start på min andre kamp i ny divisjon. Kyle Walker med en hodeløs takling gir straffe og direkte rødt kort.

Straffen settes enkelt av Drogba forbi en Fridel som prøver seg på psykologisk spill..

 

Etter 7 minutter og allerede med en mann mindre på banen ser det helsvart ut, mens motstanderens målvakt er arrogant og trikser med ballen hver gang han har den, og trenden sprer seg mot midtbanen, seieren virker allerede sikret..

 

Men så..

 

Tottenham flytter Parker ned i forsvarsfireren, og legger seg i en 4 1 2 2 formasjon med Lennon som sweeper og Modric og Bale som offensivt ledd, med Ade og Van Der Vaart på topp.

2 minutter etter avspark snappes ballen på midtbanen av Modric som flikker ballen mot Lennon som er på løp, Modric takles dog knallhardt bakfra, og fordelen blir avblåst.

VdV legger dog frisparket inn i boksen til motstanderen, hvor Modric legger ballen ned til Ade på 11meter som klinker den kontant i lengste hjørne.

 

1-1

 

Motstanderen blir med ett mer seriøs med spillestilen, men fortsetter med sin lesbare lemping av baller mot Drogba.

Foruten et skudd like utenfor vises Drogba å være avæpnet av King og Kaboul.

 

Og da kommer den, målet som snur kampen.

 

Ade spilles lekkert gjennom av Bale, som alene med målvakten avslutter iskaldt i krysset med et kontrollert skudd.

Hjemmefansen er i ekstase!

Blodet og ropene bruser på tribunen, og desperasjonen brer seg til motstanderen.

 

Livredd for ydmykelsen setter Drogba og co Tottenham under et voldsomt press med 30 minutter igjen å spille, dette etterlater dog store rom for kontringer, men Tottenhams sjanser resulterer kun i spektakulære redninger og håpløse skudd.

 

Da kommer Drogba.

 

Han løper forbi Modric på siden, bryter seg forbi Ekotto, er alene med Friedel.

Drogba lobber dog ballen oppover i feltet, over Friedel, hvor ballen havner hos Drogbas spissmakker.

Publikum holder pusten, reiser seg, motstanderene begynner nesten allerede feiringen..

Avslutningen fra ca 9 meter kommer, den går forbi Friedel, på vei innenfor stolpen..

 

PARKER!

 

Den improviserte forsvareren blir dagens andre helt med en spektakulær blokkering av avslutningen, helt ved stolpen, Friedel nøler ikke, snapper opp ballen, skyter mot midtbanen, finner VdV, som misbruker kontringssjansen totalt ved å spille til en Ade i soleklar offside, HODELØST!

 

Men dommeren blåser rett etterpå, resultatet og mirakelet er et faktum.

 

Med 10 mann i 80 minutter har Tottenham snudd 0-1 til 2-1, pågangsmot og jernvilje har seiret over arroganse, og stress.

 

Come on you Spurs!

Endret av Snurreleif
  • Liker 3
Lenke til kommentar

That's it, nå gir jeg opp alt som har med FIFA 12 online spilling å gjøre.

 

Det er helt håpløst at folk velger kun lag utifra hvor kjappe spillere de har, for så å slå folk kun ved å bruke lange baller fra midtbanen.

Er jo helt latterlig at spillet favoriserer kjappe spillere såpass som de gjør.

Pleide ikke å møte et eneste annet Tottenham lag f.eks, men nå som de gjør det bra i PL, og folk skjønner de har kjappe spillere i Lennon, Bale og Walker, samt en stor sterk spiss i Adebayor, og skuddene til VdV, så er det plutselig ikke noe annet å møte enn Tottenham.

 

Jeg rundspilte alle lagene jeg møtte i cupen i dag (foruten i finalen da jeg møtte Tottenham, hvor jeg vant i det 119ende minuttet), mens i season play har jeg vunnet 1, hatt 1 uavgjort kamp, og 2 tap, begge tapene har jeg i utgangspunktet ledet med to mål, men blir senket fordi de omsider får stokket inn disse kjappe/sterke spissene sine (og jeg pleier aldri å "safe" kamper, jeg spiller alltid som om det er 0-0, fordi jeg vet hvor jævlig fort det kan snu).

 

Oppgitt som faen, og har vært innom alle følelses-spektre i løpet av dagen, men nå er jeg rett og slett bare oppgitt, fordi de eneste lagene jeg taper mot er fjotter som bare løper og skyter fra typ 20 meter med folk som Soldado (eller hva faen han heter) mot lengste hjørnet, og siden alle keeperes skrekk er å måtte slenge seg mot lengste hjørne i dette spillet, så treffer de enten nettet eller stolpen i typ 9/10 av skuddene sine.

 

*oppgitt*

Lenke til kommentar

Foreslår at du lærer å spille forsvar, så slipper du og bli kjørt over av raske spillere, eller la folk få skyte upresset fra 20m.

 

Bare fordi jeg ikke nevner forsvarerne mine, så betyr det ikke at de er ikke-eksisterende.

Jeg ligger alltid 3 - 4 meter bak en kjapp spiller, for å ha forsprang på han skulle han vinne billen fra midtbanen.

Jeg kan ikke huske sist jeg lot en upresset mann skyte fra 25 meter, uansett resultat på skuddet.

 

I fotball er det en fordel å være rask forresten

 

Noe annet har jeg heller ikke påstått, så her har du skivebom, jeg påpeker kun det faktum at av alle egenskaper i spillet, så er det å være kjapp den "beste", foruten det å være 2m og 30cm høy, noe som blir litt vel banalt og rart.

Dette betyr at i utgangspunktet økes sannsynligheten for å vinne med typ 80% om man har et lag bestående av flest mulig raske spillere, eller to høye spisser (hvor mange ganger spiller man f.eks ikke mot Ivorianer Kysten der alle ballene lempes mot Drogba?).

 

Det blir ganske så idiotiskt.

 

Mager trøst, men jeg har aldri spilt med Tottenham. Jeg foretrekker faktisk å bruke dårlige lag. Det går mest i karriere for min del, men hvorfor gjøre det "så godt som forventet" med et godt lag, når man kan gjøre det "bedre enn forventet" med et dårlig?

 

Jeg gikk fra å spille med RBK online, til Tottenham, fordi jeg kun møtte Rangers og Leicester (som dominerer så og si alt av positive egenskaper i spillet, samt at lag med lite antall stjerner har en ENDA større feilmargin enn de med litt høyere, noe som gjør spillet mer frustrerende for min del).

 

Adebayor er ikke så god at det gjør noe, er altfor treg.

 

Adebayor har vunnet utallige dueller som har ført til mål for min personlige del, så selv om han er treg er han for meg et bedre alternativ enn Defoe.

Endret av Snurreleif
Lenke til kommentar

Hvis de kjappe spillerne får 3-4 meter på deg hver gang, så gjør du jo noe feil.

 

Selvfølgelig er det jo tider hvor jeg driter meg loddrett ut, såpass skjønner til og med jeg, og da tar jeg det på egen kappe.

Det som dog er hovedpoenget i sutringa mi, er hvordan folk bare lemper/løper med ballen fra midtbanen, samtidig som CPUen har flyttet forsvarsrekka mi såpass langt opp før jeg får byttet til midtforsvarerne, at de allerede har overtaket.

 

Ja det er flere punkter jeg kan bli bedre på, og selv om jeg ganske sikkert fremstår som en dårlig taper, så skal det sies at jeg fortsatt har flere tap enn seiere på "tapeten", så jeg er mer vant med å tape enn vinne.

 

Kanskje jeg bare er bitter etter at en dag som begynte veldig friskt resulterte i 2-3 ufattelig sure tap, kun fordi de skåret på sine to sjanser, og derfor benytter anledningen til å lufte ut ufattelige mengder med irritasjon og frustrasjon.

 

At spillet fortsatt favoriserer kjappe spillere står jeg ved dog.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...