Gå til innhold

Gamer/Worker 10.000+ u/skjerm


Anbefalte innlegg

Det er på tide med ny pc, sandy bridge, 560 ti osv.

 

Handlevognen ser du her.

 

Listen er satt sammen i Dustins butikk, jeg får studentrabatt der og fri frakt grunnet ordre over x antall kr. Så mest mulig skal handles derfra. I listen kan dere se att det er flere skjermkort, strømforsyninger og minne-typer. Det er disse jeg er usikker på.

 

Strømforsyning: Dette har jeg ikke særlig peiling på, har hvertfall fått med meg at 600watt skal holde fint om jeg vil ha 560 ti SLI etterhvert. Fractal og Cooler master koster ca. det samme. Ocz er en hundrelapp billigere. Hvilken skal jeg ha? Jeg vil ha det stille, kjølig og solid.

 

Minne: Etter å ha studert Corsairs egne sider kan jeg ikke finne noen forskjell på vengeance og xms3 brikkene jeg har valgt bortsett fra det kostmetiske og at vengeance skal være litt villigere til å klokke forbi spesifikasjonen på 1600MHz, men ellers samme chips som xms3. Begge settene har 9-9-9-24 timing. PS: Fant ikke 2x4GB utgaven i hw's prisguide så xms3 er representert ved 4x2GB).

 

Skjermkort: Dustin selger Asus, Gigabyte og Zotac sine utgaver av 560 Ti, hvilken av disse kjølerene fungerer best og samtidig er støysvak? Jeg er litt svak for asus sin utgave sånn visuellt sett, men Dustin har satt en latterlig pris på dette sammenlignet med de andre (2500). Jeg håper derimot å kunne snakke litt fornuft i dem og få kortet til 2000-2100,- som de fleste andre webshops ligger rundt. Jeg skal selvfølgelig klokke skiten, til en brukandest 24/7 klokk. Så OC utgaver er ikke nødvendig så lenge man kan velge noe billigere som man kan klokkes selv.

 

PS: Hardisken jeg skal ha er SATA 6 Gb/s versjonen av Caviar black 2TB men denne fant jeg ikke i prisguide, så gamle versjonen er valgt.

 

Håper dere kan hjelpe meg med disse tre utfordringene og om dere ønsker så kommenter gjerne oppsettet totalt sett. Skjerm, mus osv. har jeg. SSD vil jeg vente med til Gen3 fra Intel og denne modellens konkurrenter er på markedet.

 

Jeg skal spille, programmere, animere, tegne, trikse litt med video og lyd, Kun på hobby-basis, lydkort og andre eksotiske duppeditter tar jeg senere om behovet melder seg.

 

Budsjett har jeg ikke tenkt så mye på, det blir så dyrt det må være :p Men må vel over på feil side av 10.000, helst under 15.000. Skal ikke ha GTX 580. :)

 

HELP :D

 

Added: Tregner hjelp til cpu kjøler også, Noctuan er vel kongen, men dobbelt så dyr som A70, er den verdt to Corsair A70 ? :p

Endret av s1337en
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var ikke bare enkelt å finne 8GB minne hos dustin som er på p8p67 pro's QVL... Vil gjerne ha muligheten til å utvide til 16 GB også...

 

Edit: Jeg har søkt og lest litt rundt om, det virker som Crucial vengeance 2x4GB skal fungere helt fint selv om det ikke er listet i QVL. Så lenge man setter ai tuner til XMP og oppgraderer til site bios.

 

Så da tenker jeg xms3 brikkene uten de kule finnene fungerer glimrende :)

Endret av s1337en
Lenke til kommentar

Trenger fortsatt hjelp til skjermkort, strømforsyning og kjøler. :)

 

Strømforsyning vil jeg uten tvil anbefale deg å gå for Corsair, disse har ekstremt lang levealder og gir deg alltid kraft til det du trenger, vil anbefale deg å ta en titt på Corsair HX650/750.

 

Skjermkort vil jeg anbefale GTX 560 Ti fra Gigabyte sin dual fan, eller MSI sin Twin Frozer II, disse kjøler mye bedre enn stock med en vifte og vil holde systemet ditt kjøligere.

 

Ser du har satt opp Corsair A70, en kjøler som er ekstremt bra, så vil anbelfale at du holder fast i den.

 

Ellers ser det bra ut cool.gif

Endret av bad__ip
Lenke til kommentar

Takk for tipsene, men jeg må si jeg synes Corsair HX er svindyr, har allerede en OCZ modulær psu på 650watt som er 4 eller 5 år gammel, alltid fungert ypperlig. Disse er jo halve prisen av corsair hx... Men denne trenger jeg fortsatt så må skaffe ny.

Ingen som har erfaring med noen av de tre psu'ene i handlelista?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...