Gå til innhold

Hva gjør regjeringen for å håndtere eldrebølgen?


Anbefalte innlegg

Har hørt mye snakk om eldrebølgen. Og at det må gjøres noe nå.

Alle mine rød-grønne bekjente sier ikke noe hva den rød-grønne regjeringen skal gjøre, men bare hvorfor det er viktig at ikke høyresiden får makten. De sier at om høyresiden får makten blir utlendinger stengt ute og eldresentrene blir underbemannet. Hvorfor klager de på det nå? Den rød-grønne regjeringen har flertall og kan gjennomføre dette, men har ikke sett noe annet enn snakk om dette.

Merker at det er populært å beskylde høyresiden for hva som KAN skje.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mye av den Rødgrønne retorikken er at Høyre ønsker et OPS (offentlig/privat samarbeid), i de Rødgrønnes øyne er dette forkastelig pga to ting.

 

1) Som gruppelederen for AP i Nordland fylkesting sa, "Vi mener prinsipielt at det er det offentlige som skal sørge for helsetilbudet".

Det er i deres øyne kun Staten som kan tilby velferd

 

2) De rike kan kjøpe seg fri fra helsekøene, dog så vil høyre at enhver nordmann skal få dekt sine utgifter uansett om h*n velger å gå til et offentlig så vel som et privat sykehus.

 

Personlig tror jeg det faller mest på prinsippet om at staten er den eneste som kan tilby velferd med en god desj missforståelser og mangle på kunnskap om de boreligges politikk. Har selv registrert lenge nå at det er Arbeiderpartiet som har skrytt på seg at det er dem som har skap velferdsstaten slik vi kjenner den når det er i realiteten alle partier..

 

Blendet av sin egen stolthet kanskje...?

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar

Eldrebølgen kommer og den vil resultere i STOR økonomisk nedgang i en kort periode. Skulle vi ghjort noe med den burde vi oppfordret til mer ungeprodusjon sent på åtti tallet og tidlig nittitallet, for det vi trenger er en sterkere og yngre arbeidsmasse til å jobbe i helsesektoren. Og holde økonomien flytende. Rett og slett er det all "ha karriere først så ett barn"-filosofien vi ble oppfordret til, men egentlig var det storfamilier som ville vært det ideelle.

 

Men regjeringen kan ikke gjør noe, bortsett fra å oppfordre oljefondet til å tjene mest mulig penger, slik at vi kan ri ut resesjonen som kommer med eldrebølgen. Men flere omsorgsboliger, og "lønn" til familiemedlemmer som tar vare på sone gamle kunne vært ting som ville hjulpet mer, desverre er eldreomsorg en kommunal sak så det er opp til hver enkelt kommune å bestemme om det er kultur eller eldreomsorg pengene de får skal gå til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...