Gå til innhold

[Løst] Tips til Olympus objektiv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer an på hvilket kamera du har og hvor mye penger du har tenkt å bruke.

Hva skal du fotografere ? Et bra og lyssterkt objektiv er 50mm f2.0 macro hvis du har et vanlig Olympus fourthird kamera. Har du et Olympus MFT-kamera (E-P1, E-P2, E-PL1, E-PL2) har Panasonic et 20mm f1.7 .

Har du flust med penger så har Olympus endel zoomobjektiver med f2.0. Sjekk på www.Olympus.no.

Lenke til kommentar

Da er det beste du kan kjøpe er et 50mm F2.0.Macro som egner seg til portretter og macro.

Prisen ny er ca 5000,- . Det er et brukt til salgs nå for 3200 på denne linken:

http://www.foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?utstyrtypeid=54&id=144651.

Objektiver med stor lysstyrke til Olympus er dyre men VELDIG bra.

Har du ikke råd til det så er jo blits et alternativ. E-450 har vel en innebygget blits.

Blir som regel bedre med blits i dårlig lys inne.

Endret av sparkisan
Lenke til kommentar

Har en del lyssterke objektiver til 4/3,- sigma 30mm f/1.4, sigma 50mm f/1.4 og samyang 85mm f/1.4. Jeg har også prøvd Olympus sin 50mm f/2.0, og den var utrulig skarp, men det er stor forskjell på f/2.0 og f1.4.

 

Til innendørs bruk vil jeg av disse anbefale sigma 30mm, fordi at på 2x crop vil 50mm ofte bli allt for trang. Det verserer en masse rykter om at sigma har en masse fokusfeil, men jeg har ikke opplevd det på noen av mine sigmaobjektiver. Nå husker jeg rett og slett ikke om E-450 har mikrojustering i huset, men hvis det har det så er ikke fokusfeil ett problem, bare en justeringssak.

 

Sigma har også en 24mm f/1.8 som er verdt å sjekke opp.

 

Sigma's 30mm f/1.4 dukker jevnlig opp på bruktmarkedet med priser fra 2000-2500

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sigma objektivene som dere snakker litt om passer de da på et Olympus e-420 uten at jeg trenger adapter?

 

Sigma produserer de samme objektivene med en masse forskjellige fatninger så hvis du kjøper ett sigma i 4/3 (olympus) fatning så passer de like godt som ett olympus objektiv. Uten adapter.

Lenke til kommentar

Hvis trådstarter heller foretrekker zoom, kan jeg anbefale 14-54 f2,8-3,5. De kan fåes brukt til en moderat sum penger, har sett de på finn.no og foto.no sitt bruktmarked til ned mot 2500-3000 kr. Definitivt et bra objektiv, men på E-400, E-500 og E-600 serien blir det på de korteste brennviddene, mellom 14 og ca 18-25mm, en synlig skygge etter objektivet når man bruker blits.

Endret av eks
Lenke til kommentar

Skal det brukes mest til fest, ville jeg heller valgt 25mm f2.8 pancake-objektivet til Olympus. Sigma-objektivene er ganske tunge greier, og Oly 50mm f2 er litt trangt til å bruke inne (det blir tross alt 100mm).

 

Selvfølgelig, det beste ville vært å kjøpe GF1 eller tilsvarende Oly-kamera med Panasonic 20mm f1.7. Det gjør alt E-420 kan, og er langt mer lommevennlig.

Lenke til kommentar

Hvis trådstarter heller foretrekker zoom, kan jeg anbefale 14-54 f2,8-3,5. De kan fåes brukt til en moderat sum penger, har sett de på finn.no og foto.no sitt bruktmarked til ned mot 2500-3000 kr. Definitivt et bra objektiv, men på E-400, E-500 og E-600 serien blir det på de korteste brennviddene, mellom 14 og ca 18-25mm, en synlig skygge etter objektivet når man bruker blits.

 

Støtter deg her.

ZD 14-54 fokuserer lett i tussmørke (faktisk bedre og raskere enn ZD 12-60?) og et zoom-objektiv er altid mest praktisk synes nå jeg... :thumbup:

Lenke til kommentar

Skulle gjerne hatt et bra Olympus objektiv som er spessielt bra til å ta lyse bilder i mørkret.

 

Jeg synes du gir alt for lite info når du spør, både her og i tråden om adapter fra Canon optikk til E-420 (hvor du fortsatt ikke har sagt om det er Canon EF/EF-S eller FD du bruker).

 

Resultatet blir svar hvor alle gjør sine egne forutsentinger som kanskje stemmer med dine, kanskje ikke.

 

Når det gjelder festobjektiv til E-420 så er det ikke så mange alternativene. Tenker du på portrett-type bilder med hode/overkropp til en eller 2-3 personer kan både Olympus 50mm F2.0 og Sigma 30mm F1.4 være OK. Tenker du på å få med mye av rommet og masse mennesker trenger du noe med mye kortere brennvidde, og skal du ha begge deler trenger du flere objektiver eller en zoom.

 

Det billigste alternativet er å prøve en 25mm F2.8 som psilocybe anbefalte, men 25mm er ikke vidt nok inne hvis du ønsker å få med mye av et rom, og ikke fantastisk lyssterk heller. Den er imidlertid rimelig og et bra kompromiss hvis du vleger en fast brennvidde.

 

Olympus har en 14-35mm F2.0 som sannsynbligvis ville passet godt, men prisen ligger på rundt 19000. Olympus 12-60 og 14-54 har begge F2.8 på full vidvinkel, men ikke gjennom hele brennviddeområde. De er mye rimeligere enn 14-35mm F2.0, men ligger på henholdsvis 8500 og 5500. Alle disse er også relativt store objektiver på en E-420.

 

Eneste zooomalternativ som er relativt rimelig, men også bare F2.8 er Sigmas 18-50mm og 18mm på FT er ikke mye vidvinkel.

Lenke til kommentar

Her er det jeg trenger et objektiv som bare tar bra bilder i mørket. En normal ungdomsfest. Dette er ikke noe oppsett av folk som en fotoshoot jeg tenker på.

 

Gjeldene den andre tråden om Canon EF/EF-S så har jeg kort sagt ikke peiling på hva dere snakker om fordi jeg har aldri holt i et Canon kamera. Jeg går MK1 og flere i klassen min har Canon kamera og det hadde vert fint å prøvd ut objektiva demmers på et Olympus kamera, men jeg er 90% avhengi av at objektiva til Canon fungerer lika bra som objektiva til Olympus på Olympus kameraet mitt.

 

P.S. Hvis dere skulle velge bare ETT objektiv dere ville brukt hvis dere skulle på fest hva ville det blitt? (Dette er innenfor denne tråden.)

Lenke til kommentar

Jeg har både Olympus og Canon, og jeg vil si at det har aldri vært noen behov for å prøve Canon objektivene på Olympus husene.

 

edit: Hvis jeg skulle kun hatt med et objektiv på en fest, så hadde det blitt 25mm f/2.8. Jeg hadde også tatt med FL-36 blitsen og en diffuser.

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Jeg slenger meg på Trondster sin anbefaling. Olympus E420 er ikke fantastisk på høy ISO og store nok blendere for bruk av lav ISO i festsammenheng finnes ikke til E420. Ikke at det hadde vært gunstig uansett på grunn av dybdeskarphet og fokus. Vinklet blits er etter min mening det klart beste valget for kvaliteten på festbildene.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...