Gå til innhold

550D eller 60D ?


Anbefalte innlegg

Men så har Japan photo forsikring mot uhell, dvs fallskader, vannskader, det meste et kamera kan bli ødelagt av. Ikke at jeg er kjent for å ødelegge mye, men 799kr for 4 år synes jeg er relativt billig når man først skal bruke så mye penger på et kamera.

verdt å nevne at jeg har en sånn på nevnte 17-55, men siden det står i vilkårene at den ikke gjelder for riper og andre bruksmerker som ikke påvirker bruken direkte, så hjelper den forsikringa ingenting om du faktisk får en ripe på glasset, så lenge du ikke klarer å bevise at den påvirker bildene nevneverdig..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg merker at de også har forsikring, men kun på 3 år til 999. Har regnet ut at det blir ca samme pris som Japan Photo, men det er større sannsynlighet for at jeg vil kjøpe kameraet hos sistnente, med tanke på at de mest sannsynlig har bedre service enn Elkjøp. Dessuten har nok selgerne i JP mer peiling på kameraer enn det som står på den lille lappen under.

 

 

Fordelen med og kjøpe supersikring hos JP er at du kan få renset huset gratis*,hvis det er støv innvendig.

 

*Dvs.det er ikke inkludert i avtalen med rens,men har du støv innvendig så inngår feilen i retningslinjene så de har stillferdig godtatt en rens i året.

Lenke til kommentar

Duden på Japan Photo sa at det er anbefalt for å unngå riper på objektivet. Får jeg ripe, får jeg det kun på filteret og er bare å bytte det.

Ting som riper et filter vil antageligvis ikke gjøre noe som helst med det mer solide frontelementet i objektivet, og ting som kan ripe frontelementet kan fort knuse filteret, slik at du får glasstøv på frontelementet som garantert lager riper.

 

Hvis du er i et område med mye sand som blåser rundt, eller hvis du skal fotografere midt i sjøsprøyten, så kan det være saklig å sette på et UV-filter. Eller hvis du skal fotografere over 4000 meter over havet, da er ikke nødvendigvis filtreringen som er bygget inn i optikken og sensoren tilstrekkelig til å ta unna de kortere bølgelengdene som ved lavere høyder stoppes av atmosfæren.

 

Men til daglig bruk er det ikke annet enn en kostbar måte å redusere bildekvaliteten på.

Lenke til kommentar

Takker folket for tipsene om riper og slikt. Da vurderer jeg å droppe det filteret. Uansett slår ingenting å ta godt vare på kameraet.

5995,- på kampanje hos Lefdal fra og med i morgen - både på nett og i butikk. Er enig i at det er unødvendig med filter, i hvertfall hvis du ikke vil legge mye penger i det for å få noe brukbart.

 

Det nærmeste Lefdal man finner i Tønsberg er en rideskole, og jeg tviler på at de selger kameraer. Forøvrig har Amentio og Datakjeden slått seg sammen, og siden jeg har Datakjeden i byen, kan jeg bestille kameraet på amentio.no og hente det i butikken. Men så har Japan photo forsikring mot uhell, dvs fallskader, vannskader, det meste et kamera kan bli ødelagt av. Ikke at jeg er kjent for å ødelegge mye, men 799kr for 4 år synes jeg er relativt billig når man først skal bruke så mye penger på et kamera. Men selvfølgelig blir jo denne prisforskjellen noe større når man i tillegg regner med nett-butikk-mellomlegget.

 

Jeg kommer nok til å oppgradere kameraet etter hvert. Men først har jeg tenkt å bli mer erfaren med det jeg har før jeg begynner å legge mer penger i blitser, filtre, objektiver og slikt.

 

Edit: Nå motsier jeg kanskje meg selv med tanke på å ta vare på kameraet og forsikring osv. Jaja. Velkommen til min merkelige verden.

 

Du har jo Lefdal i Sandefjord da så såpass langt bør du kunne kjøre :tease:

Lenke til kommentar

Du har jo Lefdal i Sandefjord da så såpass langt bør du kunne kjøre :tease:

Krever et kjøretøy og sertifikat da. Eller noen som har det. Det går muligens også buss.

 

Ja f...n. Hvis en ikke kan kjøre 2 mil for å få tak i "godsaker" så ... :hmm: . Alle som ikke har lappen og bil kjenner en som har ;)

Lenke til kommentar

Jeg har hverken kjøretøy eller sertifikat, og orker ikke å reise så langt med buss med mindre jeg skal hente varer på Netshop eller Komplett. Dessuten har både webgrensesnittet, prisene og forsikringen til Lefdal mye til felles med Elkjøp, og det gjelder nok både kundeservicen deres og kunnskapen de har om kameraer også. (Ehem, hvor bra er kameraet ,sa du? Her står det "Svimlende 18 000 000 pikseler, gigantisk 3 tommers skjerm med utrolige 1 040 000 pikseler" osv.) Da kunne jeg like gjerne bestilt på nett og hentet kameraet i Elkjøp-butikken og spart ~100kr i busspenger.

Lenke til kommentar

Jeg har undersøkt litt mer, og funnet ut at det er nesten en tusenlapp å spare på å bestille hos JP sine nettsider kontra Elkjøp. Det inkluderer kamera, forsikring, kameraveske og SanDisk Extreme III 16GB minnekort. I tillegg har JP ett år lengre forsikring, som alltids er kjekt å ha samme hvor godt vare man tar på kameraet.

Lenke til kommentar

Slo til på Elkjip tilbudet selv, og kan bare si at man trår så absolutt ikke feil med å kjøpe 60d =)

Debatterte lenge mellom 7d og 60d, men endte til slutt på 60d ene og alene pga den vridbare skjermen.

Eneste "tabben" var at jeg klarte å unngå å få med meg at 60d har LAVERE skuddtakt enn min gode gamle 50d :roll: Solgte unna 17-85mm linsen for 2000kr, så har da endt opp med å betale 5995 for kameraet :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...