Gå til innhold

En uke i New York


A9ta

Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal for første gang til USA i juni. Vi skal være en uke i Flordia og en uke i New York. Vi har allerede bestilt leilighet i Florida. Vi vil helst ha leilighet i Nwe York også. Det jeg lurer på er om noen har noen tips om bosted i New York? Hvor i byen er det mest praktisk å bo? Har kikket litt på hotell/leilighet på Manhattan, men lurer på om det er tungvidt å bo "på andre siden av vannet" i forhold til Manhatten på begge sider. Eller er det såpass greit med undergrund ol. Vi er i en alder fra 16 til 70, så vil gjerne bo så sentralt som mulig.

 

Takk for alle tips om både boplass og opplevelser i New York ;) Tips om opplevelser i Flordia også mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I New York bør man definitivt bo på Manhattan, gjerne mellom 30-72 gate og rundt 4-6 avenue.

Har selv bodd både i 72 gate og 31 gate - og det er greit å komme seg rundt enten til fots eller med turistbuss/subway.

Så nær Times Square er vel å anbefale (bortsett fra støy), men prisen blir høyere jo nærmere du kommer. Det er vel ikke bare-bare å ta en subway fra de "andre sidene" i og med at det er vann i mellom.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Du har nok rett i at det ikke er så greit med subway under vann, haha.

 

Jeg sitter å ser på leiliheter, men mange ligger i Brooklyn, det er kanskje litt tungvidt? Men finner en del på Manhattan også, så må prøve på det, men vil ikke legge alt for mye penger i å bo, mer på opplevelser. Bodde du i leilighet? Har du i såfall noen å anbefale?

Noen tips på hva man absolutt bør gjøre i New York? :)

Lenke til kommentar

Jeg bodde i en ambassadørleilighet på 72st første gang, så det blir nok ikke så lett så skaffe seg den (200kvm med utsikt over Central Park) (skryt, skryt), men andre gang bodde jeg på Hotel Affinia rundt Madison Square Garden. Helt greit hotell med flott resepsjonsområde. Spesielt populært hotell ved boksekamper. Sylvester Stallone bodde der når jeg var der. Så ham ikke, dessverre...

 

Ting du bør oppleve er MANGE:

 

- Times Square (inkl Toys'R'Us-butikken - uansett alder) :)

- Central Park

- Ground Zero

- Buss/båtur (anbefaler Circle Line og ikke Liberty Cruises. Du havner ikke PÅ Frihetsgudinnen men får en fin båttur og masse info om New York)

- Harlem på DAGTID

- China Town

- Little Italy

- Meatpacking District

- Brooklyn Bridge

- 230st/5th Ave (PARTY PARTY - Se her)

 

I tillegg så kommer jo alle ting DERE er interessert i (Guggenheim, MOMA, Helitours...?)

 

Hadde jeg vært dere hadde jeg droppet Empire State Building - ihvertfall på kveldstid - pga utrooooolig lange køer).

 

World Trade Center hadde jo vært å anbefale, da jeg var på toppen der i 2000... Nå i 2010 så blir jo det litt vanskelig :(

Endret av oslo72
Lenke til kommentar

Null problem med transport fra Hoboken eller Brooklyn (vest, øst). Det er klart rimeligere også enn på Manhattan. Reiser du utenom sesong (og de har lang sesong, så det er ikke lange tiden egentlig) kan du få billige rom også på Manhattan. Winter specials er det en del av, tilbud gjerne med 30-40% avslag.

Bruk de sentrale hotellsidene og gå derfra til hotellenes egne sider. Ofte bedre tilbud der off season.

 

Kom deg på restaurant på kveldstid om du liker kjendiser. ;)

Lenke til kommentar

Det med subway fra andre siden er ikke noe problem. Går 15 linjer til Brooklyn. http://www.eurohotelguide.com/transport/map/New-York-Subway-Map.gif

Samt 3 linjer fra Jersey. Jersey er forøvrig å anbefale. Jeg og broderen tok båt fra South Ferry terminal til Highlands i Jersey. Hvor vi så tok taxi videre til Red banks og tilbrakte dagen der. Fantastisk koselig by.

 

Som Oslo72 sier så er ikke Empire state building å anbefale på dagtid. Top Of the Rock derimot kan du fint ta sjangsen på.

Like høyt og like bra utsikt, med 60% mindre kø.

Lenke til kommentar

Bodde selv på Park 79:

 

Park 79

117 W 79th St

New York 10024

Forente Stater

 

Synes det var et greit hotell i vår budsjettklasse. (1 uke i New York, 1 uke i Orlando og Miami, 1 uke i LA, SA og LV og 1 uke i Karribien.)

 

Park 79 ligger et stykke fra Times Square, men siden dette var på sommeren så gikk vi gjennom Central Park. Da vi skulle hjem tok vi t-banen til 80. Tror jeg det var 80.(Traff Keanu Reeves der).

Endret av unik42
Lenke til kommentar

Litt vesentlig å vite hvor mange dere er også. Transport er greit som regel, men hvis man skal kjøpe 30 bussbilletter blir det snart rimeligere å betale mer for hotellet i stedet.

 

Kjedelig å MÅTTE ta kollektivt frem og tilbake, ihvertfall hvis noen vil tilbake på hotellet/leiligheten en eller flere ganger i løpet av dagen (dusje/skifte etc).

Lenke til kommentar

Oooohhh. Tips:

 

Om det er mye kø til Empire State så er Rockefeller Center et godt alternativ. Kjøp kombobillett med tilgang til Top of The Rock og NBC studios.

 

For de som er fan av SNL eller 30 Rock så er det digg!

 

Edit: Fra Rockefeller får en se praktutsikt med Empire State, det får en ikke fra Empire State.

Endret av unik42
Lenke til kommentar

Tusen takk for veldig mange gode tips! :)

Vi er 6 stk, 16, 20, 24, 40, 65 og 70år, så en god blanding. Et hovedpoeng med turen er å besøke steder som Brooklyn ol. hvor mine besteforeldre som er med har bodd en del år tilbake på 50-60 tallet. Se hvor de bodde, hvor de jobber, hvor min mor gikk på skole osv. Men ellers har vi jo selvfølgelig også planer om oppleve byen New York på alle mulige måter!

 

Vi skal som sagt reise i Juni så er nok ikke lavsesong på hotell- og leilighetspriser da. Vi har absolutt lyst å leie en leilighet, slik at vi kan bo sammen i alle i en 3soveromsleilighet. Noen som har peiling på hvor mye man må regne med å måtte betale? Vet selvfølgelig at prisen varier iforhold til nærhet og standard, men om man liksm skal ha en helt grei leilighet. Vi vil heller legge penger i utfluktur enn bo, men vi legger selvfølgelig på litt for å komme mest mulig sentralt. Er jeg for sparsom om jeg helst vil holde meg under 20 000 for 6 personer i en uke?

 

Noen som har erfaring med denne siden å leie leiligheter fra? http://www.feelnyc.com/en/search-new-york-apartments.php

Lenke til kommentar

Ville vært forsiktig med å leie leilighet privat i New York, da det er ulovlig å leie ut til turister under 30 dager. Blir du tatt kan det fort bli din siste tur til Statene på en god god stund...

 

http://www.holidaylettings.co.uk/travel-resources/industry-news/rental-news/new-york-law-to-crackdown-on-illegal-lettings/a-3-56-2409/

 

Åj, det var jo greit å vite! Hmm, da forsvant mange muligheter. Tips om sider hvor man kan leie leiligheter på lovlig vis?

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg forstår ikke hvorfor det skal være et must å bo på Manhattan når man besøker NYC. Jeg bodde i Midtown første gang jeg var der og i Long Island City (rett over East river) andre gang jeg var der og for min del var det like greit å bo begge stedene. Fra hotellet i Long Island City var det kun 2 stopp på subway'en til Manhattan så vi kom oss raskt til de stedene vi ville. Her er et reisebrev med bilder, linker og kart: http://gardkarlsen.com/NYC_travelogue_2007.htm . Kanskje du kan finne noen gode tips der til å begynne med :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...