Gå til innhold

Hvordan henter man oppdatert tekst fra andre websider? evt rettigheter.


Anbefalte innlegg

Det er også en vesentlig forskjell i forhold til hvordan bensinprisene fremstilles i ved bensinstasjonene og på nett. Det er tvilsomt at bensinprisene slik de blir presentert på plakater eller en eller annen konstruksjon er dekket av åndsverksloven i og med at det nok ikke tilfredsstiller kravene til et åndsverk. Konstruksjonen i seg selv vil være dekket av det, men ikke det lille innholdet. Som logo ville det vært dekket, men prisene er ganske åpnebart ikke en logo på noen måte. På nett er derimot situasjonen en helt annen. All teksten rundt gjør at det hele er et åndsverk, og ikke uten videre kan benyttes.

 

Hvis noen ønsker at du skal benytte innholdet vil det stå eksplisitt at du har lov til å bruke innholdet og under hvilke vilkår, og det vil også være tilrettelagt for det. Man kan slik sett spørre seg: Hvis Statoil ønsker at folk skal re-distribuere bensinprisene, hvorfor er da ingen av delene oppfylt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

peace2: Om informasjonen kan vises av alle har lite å si på åndsverksloven, i såfall så kunne man kopiert og brukt hvilket som helst bilde som allerede kan vises av alle, samme prinsippet

Men du skjønte vel at jeg mener at det ikke er en "Hemlig kode/logo" som statoil eier , det blir mer som valuta priser dette her? :tease:

 

 

Bensinpriser er noe helt annet enn bilder/logoer , sitater osv... man burde få lov til å si at shell selger sin bensin for så så mange kroner uten å bli bøta?

Endret av peace2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...