Gå til innhold

Panserbataljonen August 2011


Lerma250592

Anbefalte innlegg

Selvfølgelig, det ville vært et håpløst år for meg. Jeg hadde ikke klart å sitte inne på et kontor i ett helt år og gjort papirarbeid. På den annen side har man jo ingen forventninger til at det skal skje så mye i tjenesten. Vil jeg tro. Det er her det er et problem. Befal som lover ting de ikke kan skaffe er veldig demotiverende for soldatene. I rekrutten fikk vi jo vite at vi skulle få det ene etter det andre, og lite ble innfridd. Man vet jo gjerne hvor mye midler man har til rådighet for hver kontigent, og da skulle det være mulig å ikke love bort all verdens til soldatene. Lover man ikke bort, blir man heller ikke skuffet. Trist, men sant.

 

Nå kan jo alt dette løses med penger. Men det vil jo aldri skje at det blir spyttet så mye midler inn i Forsvaret at alle blir fornøyde. Uansett hvor mye man spytter i; mye vil ha mer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så sant så sant HOK.. Var offer for falske løfter selv.. Var jo som du vet i kontigenten som var noen mnd i 2.bn før vi ble overført til panser. I 2.bn fikk vi vite at vi egentlig skulle ha kurs på både ditten og datten, men pga tiden skulle vi få det når vi kom til panser... Når vi så kom til panser fikk vi vite at mange av oss skulle ha flere kurs fra 2.bn for å fungere optimalt i stillingene våre, da de ikke hadde muligheten til å holde kursene der.

 

Men men, skal ikke klage, fikk jo prøve mye fett... m72, 12,7, MG3, 40mm og selvsagt endel hk416 samt håndgranater.

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg passerte 200 skudd totalt med ag'n engang. Skøyt utrolig lite. Dog hadde jo vi i BK-troppen en del skarpskytinger med BK da. Alltid gøy å lede ild og treffe bra. Veier opp for lite skyting med AG'n. Slapp mye våpenpuss også.

Lenke til kommentar

Vi fikk vite denne uken at det kommer til å bli store endringer av PBN til høsten, jeg er usikker på hva endringene i alle eskadronene er. Men i esk2, så vil alle vognførere og skyttere være grenaderstillinger, noe som fører til at det er bare ladere og staben som blir stillinger for menige.

Lenke til kommentar

Grenaderer er ikke befal, men vervede (ansatte) menige.

 

BS kullet som var i panser samtidig med meg hadde vi ikke så mye å gjøre med, de kjørte for det meste sitt eget løp. Men på større bataljonsøvelser og Cold responce var de med.

 

Du som BS elev vil jo dele en kaserne med "vanlige" vernepliktige, så noe sosialt vil det helt sikkert bli mellom dere.

Endret av Killswitch
Lenke til kommentar

Som befalselev i Panser får du som regel enten VK eller lagfører-utdanning. VK-elevene får både skytterkurs og vognførerkurs. I tillegg bytter de gjerne på å sitte som skytter, vognfører og får så vidt meg bekjent prøve seg som VK ett par ganger i løpet av året.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...