Gå til innhold

Mysteriet med den tredje midtbanespiller - Arsenal


Prinz Poldi

Hvem bør starte på vår midtbane?  

20 stemmer

  1. 1. Hvem bør starte på vår midtbane? (Ingen stemmer uten begrunnelse!)

    • Abou Diaby
    • Denilson
    • Tomas Rosicky
    • Samir Nasri
    • Aaron Ramsey
      0
    • Jack Wilshere
      0


Anbefalte innlegg

Nå som midtstoppersituasjonen har blitt løst og ny keeper forhåpentligvis er på vei inn, er det på tide å se på andre spørsmål rundt Arsenal, som har kommet i skyggen av overgangsvinduet. Det største for meg er uten tvil hvem som skal bekle den tredje midtbanerollen. På midtbanen fra før har vi to faste spillere, Cesc Fabregas (bedre kjent som Jesus Kristus himself), og Alex Song. Begge disse er faste, kommer fra en fantastisk fjorårsesong og det ville være det rene galskap ikke å spille disse to i sine beste posisjoner.

 

Men helt siden vi la om til 4-3-3, har vi manglet en spiller som virkelig har gjort den siste plassen på midten til sin egen. Skader har gjort sitt til at ingen har etablert seg som et førstevalg, men det er på tide å få satt en fast 11'er. Pga mye fritid og mange tanker rundt Arsenal har jeg satt sammen en knudrete og sikkert alt for lang post om hvem som fortjener den plassen.

 

La meg begynne med å si at vi har en hel bråte kvalitetsspillere som spiller sentral midtbane. Det er virkelig oppsiktsvekkende hvor mange det er som kan gå inn der og gjøre en god jobb. Men dette gjør spørsmålet bare enda vanskeligere, da der er så mange spillertyper, så mange forskjellige kvaliteter, noen med rutine, noen unge osv. La oss sette igang.

 

 

 

Abou Diaby

 

+ Fysikken. Stor og sterk og løpssterk spiller som dekker mye bane iløpet av 90 minutter.

+ Har en eminent nærteknikk og er kapabel til å drible en mann og skape ubalanse i motstanderens forsvar.

+ Målfarlig, spesielt god til å avslutte kontringer ved å komme inn i boksen på ”andre bølge”.

 

- Har ikke den samme fotballforståelsen som sine medspillere.

- Bruker ofte for mange touch, noe som sinker angrepet og ødelegger rytmen i spillet.

- Noe skadeplaget.

 

Diaby er ganske den mest utpredege box-to-box spilleren som vi har å velge i på denne posisjonen. Kvaliteter som løpsstyrke, teknikk og målfarlighet er typiske for en god box-to-box spiller. Diabys fysikk gjør at vi står sterkere når vi møter sterke midtbaner som Citys senere i sesongen. En spiller som uten tvil har tjent på formasjonsendringen. Med sin høyde har han også en fordel, han er vel et hode høyere enn alle han konkurrerer med, og høyde er noe vi trenger sårt. Diaby tilfører laget mye, det er det liten tvil om.

 

 

 

Denilson

 

+ Sikker pasningsfot, og har vist prov på et godt skudd

+ Meget god fotballforståelse

+ Alltid umarkert og et pasningsalternativ for medspillerne

 

- Ofte for lav risiko i spillet sitt

- Blir løpt over av sterkere midtbaner

- Blir ofte anonym

 

En spiller som ofte blir møtt med latter og hoderisting av Arsenal-fans. Denilson er derimot slett ingen dårlig fotballspiller. Han beveger seg smart og er alltid i støtte når spillere som Nasri og Rosicky ofte løper seg inn i vanskeligheter. Likevel er det lov å stille spørsmålstegn ved hvor mye han bidrar til laget. Det er et stort minus at han ofte trekker seg inn i skallet og blir anonym. Han har enda ikke stått fram i en storkamp, og spiller svært sjelden en kamp der han er blant de 2-3 beste på Arsenal. Veldig god ballruller, men har litt for mange svakheter til at en XI-plass kan forsvares.

 

 

 

Tomas Rosicky

 

+ Glimrende til å strø, ser åpninger bedre enn de fleste og behersker alle slags pasninger

+ Erfaren

+ Spiller med lidenskap og krigervilje på midten

+ Giftig skuddbein

 

- Litt for lett å knuffe fra han ballen

- Har enda ikke vært stabilt god over en sesong i Arsenal

- Skadesituasjonen er usikker, vanskelig for å se han fit en hel sesong

 

Kanskje vår formspiller nr 1 om dagen, Rozza har spilt to kamper og det kan argumenteres for at han var vår bestemann i begge to. Tydelig at skadene har sluppet taket for denne gang, og at han kan konsentrere seg om å være maestro på midtbanen igjen. Gir laget mye med sin kreativitet, sitt overblikk og pasningsfot. Slepen spiller som kan åpne en lukket kamp. Spørsmålet her er om han klarer å holde formen ved like, og skadene unna seg. Klarer han det er Rosicky et hett alternativ på midten.

 

 

 

Samir Nasri

 

+ Briljante finter, vendinger og nærteknikk

+ Kan lage sjanser/score mål å på egenhånd

+ Fikk en oppvåkning etter å ha blitt utelatt fra VM og er en spiller vi ikke har sett det beste fra enda.

 

- Underpresterte ofte forrige sesong

- Er ganske lett å ta ut for større midtbanespillere hvis de går i kroppen på han

 

En spiller jeg klagde høyt og lenge over forrige sesong. Underpresterte, manglet sharpness og så ut som alt annet enn ”den nye Zidane”. Kom derimot som et skudd på slutten, og jeg er ikke i tvil om at dette var gjennombruddet vi har ventet på. Hvis Cesc er som Xavi, er Nasri Iniesta. En spiller som fører mer ball, mer dribleglad, og kan koke suppe på en spiker. Det så vi når han driblet 3 Porto-spillere på fantastisk vis og scoret et av våre flotteste mål sist sesong. Taket til Samir er så absolutt ikke nådd ennå, og hvis han fortsetter i den formen han var i før skaden, har vi en verdensklassespiller i våre hender om få år. Gir laget mye kreativitet og ferdigscorede assists, men han blir løpt over ende av spillere som Essien. Bør ta noen runder med manualene før han er en komplett spiller.

 

 

 

Aaron Ramsey

 

+ Ligaens mest lovende i sin posisjon

+ Kvalitet i bøtter og spann

+ Vokste stort med ansvaret og spilletiden han fikk i fjor

 

- Usikkert hvordan horror-skaden virker inn på han

- Er fremdeles under utvikling

 

Aaron er et fremragende talent, som har det meste du kan spørre om hos en midtbanespiller. Arbeidskapasitet, overblikk, pasningsfot, ballkontroll. Men mest av alt har han en evne til å score mål og assists, han er efficient som Wenger ville sagt. Å komme inn på dette nivået som 18-åring og gjøre en god figur er en ting, å samle målpoeng hver uke er noe annet. Det vitner om at vi har en diamant i våre hender. Dessverre kan vi ikke regne med at han er 100% før på vårparten, og selv det kan være for tidlig. Det er viktig å ikke legge noe press på Ramsey slik at han kommer tilbake slik han var før skaden. Fortsetter han framgangen er han en nøkkelspiller her om få år, det er jeg sikker på.

 

 

 

Jack Wilshere

 

+ Største engelske talent siden Rooney

+ Imponerede smart med og uten ballen i beina

+ Overblikket og pasningene sender tankene tilbake til en ung Fabregas

 

- Forsvant på Anfield

- Trenger mer tid for å bli klar både fysisk og mentalt

- Hypetoget kan slå ut negativt for han, som det gjorde for Theo

 

En bevegelig, teknisk briljant, hurtig tenkende playmaker. Jack har gått Wenger-skolen i mange år, og har Arsenal-fotballen boblende i blodet. Bare tiden står imellom den beskjedne gutten fra Stevenage og en nøkkelrolle på Arsenal og England. Tok flere steg under utlånet til Bolton, og viste at han hadde PL-nivået inne allerede som 17-åring. Vil få sine sjanser denne sesongen, og det er opp til han å bruke dem godt. Er det noe jeg er sikker på, er det at Wilshere vil holde beina på bakken, og jobbe for å få ut potensialet sitt. Han kan bli en viktigere bidragsyter enn det mange tror allerede i år.

 

 

 

 

Så… etter å ha kikket på alle alternativene vi har å velge mellom på denne plassen, så er jeg om mulig enda mer usikker enn det som var tilfelle før jeg begynte på denne posten. Nasri, Rosicky og Diaby spesielt har alle kvaliteter som det ville være dumt å sette ut fra laget. Hadde jeg fått kniven på strupen og måtte velge et førstevalg hadde det blitt Diaby. Det er noe trygt med å ha det lange beistet på midtbanen, med han og Song der står vi godt rustet til en fysisk batalje. Han har også tatt steg i forhold til å prestere jevnt godt hele sesongen. Det er trygt å vite at vi har backup som Nasri og Rosicky kan gi oss, men Diaby er en knepen favoritt i min bok, alt tatt i betraktning.

 

Såååå…. tanker?

Endret av Hegland
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra tråd, og fantastisk førstepost!

 

Jeg holder en knapp på Abou. Han gjorde store fremsteg forrige sesong, og vi trenger fysikken hans på midten. Med han, Song og Cesc har vi en helt komplett midtbane. De utfyller hverandre perfekt. Rosicky ser jeg på som en en fantastisk backup-spiller som kan gjøre en god innsats i de fleste posisjoner. Nasri vil nok hovedsaklig være høyreving og back-up for Cesc. Wilshere og Ramsey vil få mange sjanser, men de kommer ikke til å bli faste førstelagsspillere før til neste år, tror jeg. Da selger vi sannsynligvis Cesc, og de må kjempe om å erstatte ham. Denilson syntes jeg er undervurdert, men han er likevel ikke god nok til å spille fast.

 

De fleste vil nok uansett få mange sjanser etterhvert som skadene kommer. Herlig å ha så stor bredde på midtbanen!

Lenke til kommentar

Fysikken til Diaby er oppskrytt. Leste en statistikk over hans prestasjoner forrige sesong og antall hodedueller vunnet kontra tapt er ca 50-50 og taklinger vunnet/tapt er litt dårligere enn det igjen. Mannen er også skyld i mange balltap.

 

Personlig så synes jeg vi skal prøve med Nasri/Rosicky - Song - Fabregas. Er klar over at dette kan bli noe veikt, men jeg synes Wenger skal prøve i kamper vi "skal" vinne.

 

Denilson er en grei squadplayer, Wilshere er ikke klar og Ramsey er neppe tilbake til nivået før skaden før 2011/2012 sesongen en gang. Om han ikke drar en Eduardo da.

Lenke til kommentar

Diaby er riktignok ingen Essien men han er 190 høy og er da naturlig sterk i dueller. Ville ikke lest så mye inn i den statistikken. At han ikke vinner like mange dueller som ønskelig har mer med hans noe skrantende fotballhjerne og spilleforståelse å gjøre. Han ligger gjerne litt etter mange spillere, dette ser vi spesielt godt på Arsenal da alle andre på midten har fra svært god til fantastisk spilleforståelse. Til Diabys forsvar så har jeg sett synlige forbedringer på denne fronten, og mot Blackpool gjorde han mange gode valg og brukte med rette få touch når vi kontret. Dette er noe som må jobbes med, men han er ingen lost case. Vi ser jo hvor mye teknikken hans har forbedret seg bare de siste årene.

Lenke til kommentar

Vanskelig valg, men heldigvis kan man rotere på laget. Jeg er en ivrig Rosicky-fan, men jeg vet ikke hvordan han ville fungert sammen med Cesc på midten. Jeg antar at det ville gått greit med Song bakerst, og en mer box-to-box orientert Rosicky. Rozza har faktisk veldig god arbeidskapasitet og er glad i sklitaklinger. Riktignok kunne en slik midtbane blir for lett mot f. eks. Barry, Yaya Touré og De Jong.

 

Diaby har også tatt store steg forrige sesong, men han kan fortsatt være veldig frustrerende. Som dere andre nevnte er han for glad i ballen, og kommer ofte under press hvor han mister ballen pga. alt for løs pasning. Men han er uten tvil en vanskelig spiller for motstanderen, for han er høy, relativt rask og smidig, og har en fantastisk nærteknikk. Denne kombinasjonen av ferdigheter gjør det veldig vanskelig å ta ballen fra ham.

 

Diaby trekker nok det lengste strået hos meg, men Rosicky er ikke langt unna. I jevne kamper håper jeg at Diaby starter, mens mot lag hvor vi har over 60% ballbesittelse passer nok Rosicky bedre inn. Skal selvsagt ikke glemme Nasri her. Han har hatt en strålende pre-season, men jeg tror også han blir mer foretrukket på vingene når han er kampklar igjen.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-140898

Det er tre utrolig gode spiller som kjemper om den ene plassen egentlig. Men jeg håper at Wenger tenker taktisk når han velger hvilken spiller han skal bruke. Mot fysiske lag som blackburn, håper jeg at Diaby starter. Da har vi to sterke spillere som ikke blir herset med lag som er fysisk sterke. Nasri og Rosicky kan blir litt for veike mot disse lagene, og det betyr at vi kan tape midtbanekrigen.

 

Problemet med diaby er jo at han er litt for ustabil og ødelegger rytmen i spillet. Men jeg lar tvilen min komme diaby til gode og håper diaby blir den tredje midtbanespillern.

 

 

Men for første gang så kan vi rotere på laget. Det er ingen krise om Diaby spiller noen dårlige kamper. Da har vi Rosicky som kan erstatte han. Ikke samme type spiller, men en spiller som løfter ett hvert lag :D

Endret av medlem-140898
Lenke til kommentar

Vanskelig å svare på. Bør variere etter motstander. Men vi må også ta noe annet med i betraktning her; Cesc forsvinner engang. Vi vet ikke når, men jeg tror ikke det blir mer enn to sesonger, noe jeg tror Wenger har lovet Cesc. Vis vi ender opp i topp 2 i år tror jeg Cesc går i år, vis vi ender på noe annet tror jeg vi beholder han i en til sesong. Jeg tror også Wenger tenker det samme, og jeg har lagt merke til at vi har forandret midtbanen litt ifra ifjor, noe jeg som kommer til å hjelpe oss i toppkamper, samtidig som forandringen hjelper på Cesc fravær.

 

For å gå inn på dette må vi først fastsette at ingen på laget vårt er i nærheten av Cesc på midtbanen, kansje i en kamp, men aldri over tid. Den største styrken til Cesc i forhold til resten av midtbanen er muligheten til og vri å vende slik at han alltid finner rom, samtidig som han rir unna mange taklinger, noe som igjen gjør at Cesc ikke krever så mye beskyttelse som våre andre playmakere. Dette kan selvsagt forandre seg, og spesielt Nasri er veldig flink til å beholde ballen i beina, men fremdeles ikke Cesc klasse. Dette frigjør også den tredje midtbanespilleren mer offensivt, slikt vi spilte ifjor. Da så vi også at midtbanen til tider ble for lett, spesielt når Cesc forsvant.

 

I fjor lå Song bakerst, med Diaby/Ramsey/Rosicky/Nasri på siden av Cesc, dog ikke med like mye frihet, men de kunne fremdeles omtrent gjøre hva faen de ville. I år ligger den tredje mye nærmere Song, noe som gjør at midtbanen blir mye tyngre i toppoppgjør, feks mot City som muligens har den sterkeste 3'er midtbanen i PL i år.

2009/2010:

Song (Destroyer)

Fabregas (Creator) Diaby (Passer)

2010/2011 sålangt:

Song (Destroyer) 3'de midtbanespiller (Passer)

Creator

 

På papiret ser dette veldig likt ut, egentlig har jeg bare flyttet et navn ned et hakk, men den 3'de midtbane spilleren i år kommer til å ta på seg et større ansvar defensivt, og kommer til å ta den typiske passer rollen, med et mindre offensivt ansvar. Dette frigjør playmakeren enda mer enn vår nåværende formasjon, noe Rosicky ganske sikkert kan skrve under på, selv om Blackpool ikke er allverdens, så var han også veldig god mot Liverpool. Jeg tror ikke at Rosicky hadde vært like god over disse to kampene om vi hadde brukt forrige sesongs formasjon, da feks jeg synes at Nasri og Rosicky hadde en tendenes til og forsvinne fra kamper uten den ekstra beskyttelsen de får i år.

 

Derfor synes jeg feks at Nasri ikke burde spille der, og burde være backup til Cesc og spille ving mye av den andre tiden, da han ikke duger bakover. Rosicky er en spiller jeg tror kommer til å passe rollen bra, om han klarer å tøyle seg til en viss grad offensivt, selv om han kansje er de av midtbane spillerne våre som kan hjelpe til mest offensivt i denne rollen, pga hans store arbeidskapasitet, i forhold til feks Diaby, som hadde blitt veldig tøylet av det defensive arbeidet, og jeg tror han hadde fått problemer i denne rollen, da han er svært offensiv. Noe jeg håper han klarer å endre når han spiller i denne rollen, og jeg er positiv til dette da han antageligvis kommer til å spille et par kamper som DM denne sesongen, og sannsynligvis plukker opp endel i den rollen som han kan bruke der.

 

Creator rollen tas av Cesc når han er fit, samtidig som vi har MER enn god nok dekning der, noe jeg tror kommer til å heve nivået til Cesc i år, ettersom han ikke trenger å rushes tilbake til spill selv om han ikke er 100%, noe vi betalte dyrt for ifjor. Den største fordelen med denne formasjonen er selvsagt at vi får en sterkere midtbane, som kan bedre unngå å bli overkjørt av Yaya Toure og Essien.

Det negative selvsagt er at nå har creatorenen et større ansvar offensivt enn ifjor, og skal være involvert i omtrent alt vi gjør framover. For Cesc er ikke dette et problem, omtrent uansett hvilken form han er i, men for de andre kan det være et større et, men jeg mener fremdeles at årets midtbane blir bedre enn ifjor.

 

Over til hvem som skal spille i denne rollen.

Jeg nominerer Denilson i kamper utenfor topp 8, fordi han har er den beste vi har tilpasset den rollen, men taper på at han ikke har et like godt allround spill som de andre i rollen.

Denilson vs West Ham <- Denne linken forteller hvorfor Denilson passer så bra i rollen. I en kamp hvor vi var 10 mann i en hel omgang slo Denilson 73 pasninger, og hadde 73 vellykkede. Denilson er vår Busquets, eller Alonso om du vil. Uten den helt store evnen til å slå en virkelig killer pasning som Alonso. Han er også svært god på ball, men veldig, veldig svak i kroppen og kommer ikke til å passe inn mot feks lag i topp 8. Jeg er også sikker på at hvis du spør Cesc hvilken midtbane spiller han vil ha i denne rollen i de fleste kamper svarer han Denilson, da han gjør jobben best.

 

Andrevalget mitt faller på Wilshere, utenfor topp 8. Da dette blir fin kamperfaring for han, samtidig som han utvikler det defensive aspektet ved spillet hans, og jeg syntes at han har fylt rollen mesterfullt i de to første kampene i år. Wilshere har virket litt anonym, for det er det som er jobben hans. Holder spillet vårt flytende. Jeg vil ikke ha han i denne rollen i all fremtid, men det ser ut som om denne blir lettest for han å få spilletid i.

 

I topp 8 kamper vil jeg ha Diaby, fordi han er den beste fysiske midtbane spilleren vi har, og han har også en svært slepen teknikk.

Han begynner også å vise prov defensivt, med tanker på kampene han akkurat har spilt som DM, og det kommer til å hjelpe han enormt i denne rollen. Dessuten vis vi trenger et mål mot slutten av en kamp er Diaby best på det området av kandidatene, da han tilbyr gjennombruddsstyrke bedre enn alle de andre, og hvis vi sliter med å finne mål i en kamp, kommer ikke enda en pasningslegger til å forbedre dette som regel.

 

Bak Diaby vil jeg ha Rosicky. Rosicky kan kompensere for fysikken med arbeidsmengden og vil vært et godt kort å ha defensivt, samtidig vil jeg også at Rosicky skal spille generelt sett over hele midtbanen vår, utenom Song sin plass, dog han kan faktisk dekke der og, da han har spilt i denne posisjonen før. Han er også et mye bedre kort å ha offensivt enn Denilson og til tider Wilshere, da Wilshere enda er veldig ung.

 

Til slutt vil jeg ha Ramsey, som jeg tror kommer til å ha et par innhop i år, og jeg føler at de fleste bør komme i denne rollen, da spilleren som er i denne rollen ikke like ofte er utsatt for tøffe taklinger og blir ikke like mye fokusert på av motstanderlaget som regel. Dessuten er rollen tildels anonym til tider, så det er ikke like merkbart om han gjør et par dårlige innhop, slik at fansen begynner og frykte for en ny Eduardo.

 

Mine valg faller på Denilson og Diaby.

Denilson pga han er vår desidert beste pass and move spiller i mine øyne, og Diaby pga med han og Song litt mer tilbaketrukkne vår vi plutselig en utrolig fysikk i laget vårt. Med feks Squidden og Tommy V som midtstoppere, Sagna og Clichy på bekkene med Chamakh og Walcott framme + Arshavin og Cesc så har vi faktisk et veldig fysiskt lag på banen.

 

Alt i alt er jeg veldig positiv til midtbanen vår i år, da den kan slå ut i blomst på alle mulige måter, samtidig som den kommer til å tåle en god støyt og ingen av playmakerene våre kommer til å måtte trekke dypt for å hente ballen.

 

 

Fy, nå snakker jeg mye bullshit her, men jeg fikk plutselig bare en utblåsing.

 

Uansett, jeg stemmer for Denilson. :)

 

Til slutt er det veldig viktig med rotasjon selvsagt, og jeg har stor tro på at alle skal få spilt nok. Det fikser nok skadene for oss :)

Lenke til kommentar

Diaby. Men det spørs klart hva formasjon Wenger velger. Om vi sier den han hadde i fjor så syns jeg Diaby er riktig mann. Song som anker, Cesc som playmakeren og Diaby som den ballvinnende midtbane spilleren som i hovedsak skal vinne baller og hovedsaklig passe de til Cesc. Trøtt nå. Kan komme med en bedre begrunnelse i morgen :)

Lenke til kommentar

er jævla vanskelig og si egentlig. Greit med Diaby på midten med tanke på styrken hans og evnen til å lure seg forbi mange spillere med ballen klistret til seg. Desverre holder han for lenge på den av og til som dere sier.

 

Rosicky er en fantastisk takler og stopper ofte mange motangrep på Arsenal når han kommer skliendes inn i motspiller og stjeler ballen. I tilleg har han mange smarte passninger. Samspillet hans med Fabregas er også veldig bra. Han er veldig flink ved defansiv jobbing. Noe som Nasri ikke er så veldig flink på. Men Nasri har sine dribbleraids iblant og det er fint å se på :)

 

Denilson syntes jeg var for veik i fjor i duellene, og det når han jogger og ser på at Rooney springer og scorer mot oss på Emirates irriterer med forsatt. Dessuten virker han litt nervøs mot store lag.

 

Så jeg vet helt ærlig ikke hvem jeg vil ha. Alle er jo å foretrekke når de er i form, da spiller de jo utrolig bra alle mann :thumbup:

 

Bra det ikke er jeg som skal ta valget, men Wenger vet nok :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...