Gå til innhold

Sliter med DTS-HD lydspor fra BLU-RAY


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har en Herman/Kardon AVR 330 sorround (5.1) receiver. I det siste har BLU-RAY begynt å (kun) komme med DTS-HD lydspor. Dette får jeg ikke til å fungere på min receiver. Jeg bruker PS3 for avspilling og henter lyden ut fra optisk utgang. Receiveren gjenkjenner rett og slett ikke formatet virker det som og det er kanskje ikke så rart siden den blei kjøpt i 2005 og da tror jeg modellen allerede var 1-2 år gammel.

 

Det jeg lurer på er om jeg rett og slett må kjøpe ny receiver for å få full og god sorrund fra disse filmene med DTS-HD lydspor? Fatter ikke at de ikke i tillegg leveres med andre lydspor som faktisk funker på en forsterker fra 2005... Skal da ikke være nødvendig å bytte den ut, den funker jo svært bra til alt annet enn DTS-HD. På forhånd takk!

 

Edit: Tror ikke det er mulig å oppdatere firmware på den. Ingen USB, COM eller lignende.

Endret av Ninjahamster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet er DTS-HD ikke en del av BluRay core spec, men kun optional, så det høres rart ut (i prinsippet kan de jo da ikke bruke BluRay logo eller kalles BluRay).

 

- Ellers mener jeg at DTS-HD skal ha "vanlig" DTS-signal i "bunn".

- Hvilken film(er) gjelder dette?

 

Edit: Prøv å sette lydutgangen til DTS i PS3-menyen, og ikke DTS/DD og se om det virker bedre da.

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Sleit veldig med å få skikkelig sorround på Shutter Island og 9 (animasjonsfilm). Var inne i menyen på PS3en og satte om noe greier ja (husker ikke eksakt hva) og da detekterte forsterkeren signalet men jeg fikk fortsatt bare stereo og ikke sorround. Tror faktisk det stod at det var sorround i displayet på forsterkeren men det var dårlig med lyd i center og bak. Men skal se nærmere på om det står DTS og ikke DTS/DD i menyen.

Lenke til kommentar

Det står mer om innstillingene du må gjøre her.

At du fikk kun stereolyd er nok at playstation gjorde om DTS-HD-lyden til PCM og siden PCM har såpass høy bitrate, må du ha hdmi-kabel for å få fraktet lyden over i surround. Har du optisk kabel da får du kun stereo.

 

Men ved å aktivere DTS og Doly Digital og slikt ved å se på linken over burde du nok få nyte surroundlyd hvertfall. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...