Gå til innhold

Er piratkopiering galt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilken avtale er det du referer til? Kan ikke huske å skrevet under noe avtale angående bruk når jeg kjøpte produktet.

Staten har i hovedsak allerede gjort det for deg i form av ÅVL.

 

Såklart, men det var personen ovenfor her som begynte å snakke om andre typer avtaler i den settingen.

Lenke til kommentar

Et piratkopiering galt? Nei

Er piratkopiering ulovlig? Ja

Er piratkopiering enklere? Ja

 

Jeg følger ivrig med på mange tv-serier. Mange av disse seriene går på norske tv-kanaler og jeg har PVR-dekoder så jeg kan ta de opp, men SD-kvalitet gjør seg dårlig på en 60" TV.

Den lovlige måten å gjøre dette på er å vente til seriene kommer på blueray (som forsåvidt er greit nok i seg selv), kjøpe disse for en god del penger (forsåvidt greit nok), men deretter blir det tungvindt. Jeg må da sette i en Blueray hver gang jeg vil se en TV-serie. Hvorfor skal jeg gjøre dette så tungvindt og dyrt når jeg bare kan laste ned 720p TV-serier, legge de på filserveren og spille de av i XBMC? Når nedlastingen i tillegg går automatisk ved hjelp av et lite program jeg har skrevet selv som automatisk laster ned episoder som ikke allerede er lastet ned, ser jeg ingen grunn til å bruke flere hundre kr mnd på noe som er MYE vanskeligere enn piratkopiering.

 

Jeg er ellers en lovlydig person som ønsker å gjøre alt i følge lover og regler, derfor gleder jeg meg til det kommer en lovlig løsning som dekker mine behov. I mellomtiden er piratkopiering løsningen.

 

Jo lenger tid som går før industrien kommer opp på samme nivå som piratkopiering, desto vanskeligere blir det.

Lenke til kommentar

Er det egentlig så veldig tingvindt, eller er det kanskje litt latskap også..?

 

Jeg så på en serie på DVD forleden, da måtte jeg reise meg opp å bytte disc ca hver 4. time. Jeg synes ikke dette var så veldig tungvindt egentlig. Det var dessto mer tungvindt å reise seg hver time å ta turen inn til kjøkkenet for å fylle på chipsen og cola'n.

 

Jeg synes det er tungvindt å måtte dra frem VISA kortet å taste kortnummer og utløpsdato når jeg skal kjøpe en film på nettet, så inntill industrien kommer med en løsning som gjør at jeg slipper dette (m.a.o. at de på hokuspokusvis kjenner meg igjen og allerede vet mine kortdetaljer etc osv), så velger jeg den løsningen som er minst tungvindt for meg (laste ned piratkopiert).

 

Jeg synes det er tungvindt å måtte taste lange KID nummer når jeg betaler regninger. Hadde det ikke fått konsekvenser for meg om jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke giddi å betalt inntill kreditorene mine kom med en løsning som gjorde det enklere for meg.

 

 

Hvorfor skal jeg gjøre dette så tungvindt og dyrt når jeg bare kan laste ned 720p TV-serier, legge de på filserveren og spille de av i XBMC?

[...]

Jo lenger tid som går før industrien kommer opp på samme nivå som piratkopiering, desto vanskeligere blir det.

 

Når industrien kommer med en lignende løsning, så kommer piratene med en ny løsning som automatisk kopierer over 720p serien til XBMC'n for meg og setter den på play i løpet av to minutter (slik ast jeg rekker å hente chips og cola først). Da er det blitt for tungvindt for meg å kjøpe 720p serien og manuelt (huff) legge den over på XBMC og sette den på play, så da fortsetter jeg å piratkopiere.

Når industrien nok en gang matcher piratenes løsning, så kommer piratene med en ny løsning som gjør det enda mindre tungvindt for meg, og i og med vi alle tydeligvis vil ha det på lettest mulig måte velger jeg såklart piratenes løsning.

 

Som den påiraten jeg er, vil jeg ALLTID klare å finne en "god unnskyldning" til ikke å betale så lenge jeg virkelig ikke må , huh.

Endret av Danko
  • Liker 1
Lenke til kommentar

◄ d'Anconia

Det plateselskapene gjør er er å hjelpe artistene med å få musikken sin ut på markedet. Dette skal de selvfølgelig ha betalt for.

► Selvsagt skal de det. Men plateselskaper begynner å bli en unødvendighet og er ikke annet enn ekstra utgifter for oss forbrukere.

 

◄ d'Anconia

Hva gjør du vanligvis når du kommer over et overpriset produkt når du er på handletur? Tar med deg varen uten å betale?

► Gjorde så før. Nå velger jeg derimot et annet alternativ, og jeg er veldig prisbevist på hva jeg kjøper.

◄ d'Anconia

At du selv har jobbet hardt, gir det deg rett til å fritt forsyne deg av andres verdiskapning uten å betale for deg?

► Jeg har aldri sagt noe om å fritt forsyne seg.

 

d'Anconia

Du har ingen rett på andres verdiskapning. Hvis du vil benytte deg av den, vil du i et rettferdig samfunn pent måtte rette deg etter opphavsmannens vilkår.

► Hvis opphavsmannen vil ha betalt, vil han/hun i et høflig samfunn pent rette seg etter brukerens vilkår.

 

◄ d'Anconia

1. Mener du at en kontinuerlig tilførsel av ny musikk og film er menneskelige primærbehov?

2. Mener du at de som har mindre har rett til å forsyne seg av livene til de som har mer?

► 1. Nei. 2. Ja.

◄ d'Anconia

Det er rasjonelt - ikke uselvisk - å betale for å benytte deg av andres verdiskapning. Alle rasjonelle egoister forstår at de ikke er tjent med å leve i et samfunn hvor parasittene belønnes og skaperne straffes. Derfor er det bare parasittene blant oss som ikke forstår at piratkopiering er galt.

► Du begynner å minne meg om denne fyren nå med all parasitt snakket ditt. ->

^^

 

 

◄ jubb

Spørs... Om man bare sitter og piratkopierer er det etter min mening dumt. MEN om en tenker på å kjøpe noe (lovlig) og er usikker på om det egentlig er verdt det, så vil jeg ikke si at det er uetisk å laste ned først. Om alle lovlige handlere piratkopierer i tilegg, er jo dette bare positivt etter som at folk får en gratis mulighet til å skjekke ut produktet først, slik at de slipper å være redd for å angre på sine kjøp, noe som igjen fører til flere kjøp.

Men desverre er det for mange som gir faen, og bare laster ned uten å bidra til en dritt annet enn å støtte piratkopiering. (NEI, det er ikke godt nok!)

► Stemmer.. Så hvorfor ikke eliminere dette ved å gi oss en bedre prøvesmak av prosuktet?

 

◄ snartenkt

Jeg må si at piratkopiering ofte fremstår som langt mer fristende enn å betale for seg. For eksempel har jeg kjøpt StarCraft II, men får ikke engang spilt singleplayer fordi det må aktiveres online, og aktiveringen fungerer ikke. Samtidig ser jeg at piratene spiller i vei uten disse problemene.

► Med andre ord, så skyter de seg selv i foten. Det er enklere og mindre strevsomt å være pirat. Slik online aktiveringsfunksjon er som å hoppe over bekken etter vann.

 

d'Anconia

Frihet betyr at man har rett til fullt ut å disponere det man eier, og at man ikke har rett til å disponere det andre eier.

► Som nevnt- Har jeg kjøpt det, så er det mitt.

coax

Ironien som pirater ikke ser ut til å forstå er at om nok folk stjeler, så vil bransjene til slutt gå under, og det blir ikke lenger kommersiell musikk/film/tv/etc.

Hvor lenge tror du spill/film/plate-selskaper gidder å bruke masse spenn på uvikling, distribusjon og promotering hvis de aldri tjener penger?

Om nok tid går forbi blir det bare lavbudsjettsfilmer og dårlig amatørlagde spill igjen :S

► Hva om bransjen ser inn i egne rekker og vurderer de vanvittige lønningene? Dessuten har jeg sett flere gode lavbudsjettsfilmer.

Endret av Svenni212000
Lenke til kommentar

Piratkopiering er det minst alvorlige lovbruddet jeg kan komme på. Selv det å stjele det samme albumet på en fysisk CD fra en butikk har langt større effekt enn å laste ned en uautorisert digital kopi.

 

Jeg kan kopiere en lisensiert lydfil milliarder av ganger uten at noen tar skade, og uten andre effekter enn at jeg får litt høyere strømregning. Kopiering i seg selv gjør ingen skade. Spørsmålet er hvordan det påvirker salget. Og man må ta hensyn til både negative og positive effekter (som "Jeg kan få det gratis, hvorfor betale?" og "Dette er jeg glad jeg prøvde, dette vil jeg kjøpe/få tak i mer av").

Endret av KarlRoger
Lenke til kommentar
Piratkopiering er det minst alvorlige lovbruddet jeg kan komme på. Selv det å stjele det samme albumet på en fysisk CD fra en butikk har langt større effekt enn å laste ned en uautorisert digital kopi.

Du er åpenbart ikke musiker. At folk piratkopierer blir det samme som om sjefen din ikke gidder å gi deg lønn, til tross for at du jobber som du skal. Hvis du per nå jobber gratis, ok, hvis ikke er du dobbeltmoralist så det dundrer.

Å stjele en CD går utover platebutikken, som allerede har kjøpt inn plata. Å laste ned piratkopier går utover artisten/musikerne.

Endret av Dellers
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men plateselskaper begynner å bli en unødvendighet og er ikke annet enn ekstra utgifter for oss forbrukere.

Hva gjør et plateselskap ?

 

Hvem hadde du tenkt skulle ta seg av både arbeidet og kostnadene ifbm. promotering, musikkvideoproduksjon, cd-trykking, tilrettelegging, distribusjon, lobbyering, etc. ?

 

Må artistene selv gå i banken å be om lån til å få gjort dette, for så å leie inn ett selskap som tar seg av alt det praktiske (som b.l.a. å inngå avtaler med forhandlere f.eks). Summa sumarum er vi vel omtrent oppe i samme kostnad til slutt, samt at det høres ut som mye ekstraarbeid for artistene..?

 

 

► Som nevnt- Har jeg kjøpt det, så er det mitt.

Her tar du feil. Du har i de aller fleste tilfeller kjøpt et eksemplar av åndsverket. Det ene eksemplaret du har kjøpt er det begrensninger på, enten du liker det eller ei.

 

 

► Hva om bransjen ser inn i egne rekker og vurderer de vanvittige lønningene

Dette gjelder over alt i samfunnet. Kunne du personlig tenke deg å gå ned i lønn slik at arbeidsgiveren din kan selge flere varer til en billigere pris?

 

 

MEN om en tenker på å kjøpe noe (lovlig) og er usikker på om det egentlig er verdt det, så vil jeg ikke si at det er uetisk å laste ned først
"Dette er jeg glad jeg prøvde, dette vil jeg kjøpe/få tak i mer av"

Er det ikke derfor man har demoversjoner av spill/programmer? For filmer finnes det trailere, det er gode muligheter for å sjekke ut musikk (myspace, youtube, etc). Eller MÅ man ha sett hele filmen, hørt hele plata, prøvd programmet/spillet i ett par månder før man bestemmer seg om det er verdt å betale for? Okey probably not, kanskje du bare liker 80% av opplevelsen. Det er en risk kjøper tar.

 

 

Piratkopiering er det minst alvorlige lovbruddet jeg kan komme på.

Heleri er forsåvidt heller ikke nødvendigvis det mest alvorlige lovbruddet. Selve lovbruddet er allerede utført, men alikevel er heleri forbudt.

At det evnt. er det "minst alvorlige lovbruddet" er ikke noe grunn til å rettferdiggjøre det. Jeg synes det ikke er noe voldsomt lovbrudd å kjøre 70 km/t i en 60-sone, men det gjør det ikke mer riktig av den grunn.

Endret av Danko
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Piratkopiering er det minst alvorlige lovbruddet jeg kan komme på. Selv det å stjele det samme albumet på en fysisk CD fra en butikk har langt større effekt enn å laste ned en uautorisert digital kopi.

Du er åpenbart ikke musiker. At folk piratkopierer blir det samme som om sjefen din ikke gidder å gi deg lønn, til tross for at du jobber som du skal. Hvis du per nå jobber gratis, ok, hvis ikke er du dobbeltmoralist så det dundrer.

Å stjele en CD går utover platebutikken, som allerede har kjøpt inn plata. Å laste ned piratkopier går utover artisten/musikerne.

 

Det blir heller stjeling. Om noen laster ned noe, får allikevel de som lagde penger, bare ikke like mye som visst alle betalte.

Lenke til kommentar

Det blir heller stjeling. Om noen laster ned noe, får allikevel de som lagde penger, bare ikke like mye som visst alle betalte.

Men du skjønner vel at dette fort kan bli ekstremt dårlig butikk for de som lagde det i lengden..? Hva med kostnadene ifbm. utarbeidelsen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...