Gå til innhold

Impliserer økt tilgjengelighet, økt konsum?


Anbefalte innlegg

Så hvis jeg forstår deg rett, så betyr det at selv om kua er på gården, så trenger det ikke være melk tilstedet? :new_woot:

Korrekt. Noe som jeg beviste, ved å motbevise påstanden om at økt tilgjengelighet fører til økt konsum.

 

Dette så vi tydelig på statistikkene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge det er for lite av en vare, vil økt tilgjengelighet føre til økt konsum av den varen, det vil være en automatikk i det.

 

Men i et marked der selgeren er den som må jobbe, og kundene kan få det de vil, altså i et mettet marked, så vil det ikke være noen automatikk i det.

Lenke til kommentar

Men jeg har jo nettopp bevist at det ikke er automatikk mellom tilgjengelighet og konsum av alkohol. Eller er det feil i beviset mitt? ( har skjedd før ).

 

Hva er i såfall feilen jeg gjør?

 

Du gjør en liten feil ettersom du glemmer andre faktorer. Det som det et automatikk i er at økt tilgjengelighet alltid er en faktor som øker forbruket eller reduserer nedgang hvis andre faktorer presser forbruket ned.

 

Lett tilgang på noe er nesten en forutsetning for avhengighet.

Lenke til kommentar

De som kjemper for forbud og reguleringer, sier ofte at økt tilgjengelighet fører til økt bruk( f.eks. øl på kiosker) . Er det automatikk i dette? Vil gjerne se noen tall på dette.

Nei, det er en generell tendens, men det er ikke en lov. Det er ikke så vanskelig å få tak i alkohol uansett. Pris er en større faktor, fordi mange ungdom kjøper så mye de har råd til. I NZ hvor jeg bor, så er det egne private alkoholforetninger, og det fører ikke til noe kaos eller noen problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...