Gå til innhold

Skal kjøpe Samsung H200, eller bør jeg?


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg har forgjengeren, Samsung H100. Det har sine positive og negative sider. Av det positive vil jeg trekke frem glimrende ergonomi, skarp optikk, morsom timelapsfunksjon og god pris. Av det negative vil jeg trekke frem litt mye bildestøy (sensoren), litt knotete å velge hvitbalanse og litt treg autofokus.

 

Så vidt jeg har forstått har den nye H200 fått oppgradert sensor til en BSI-type sensor som gir mindre bildestøy. Ellers regner jeg med det er ganske likt forgjengeren.

 

Da jeg valgte Samsung H100 til 3500 kr fremfor Canon HF200 til nesten dobbelt så mye så viste jeg at jeg gikk glipp av blant annet tilkobling for ekstern mikrofon, bedre farger og litt raskere autofokus. Valget Samsung H100 gjorde jeg bevisst fordi jeg ikke syntes de nevnte egenskapene var verd dobbelt så mye.

 

Alle slike videokameraer har ganske liten sensor og sliter med en del bildestøy. Alle har også treg autofokus på grunn av kontrastbasert autofokus. Det varierer bare hvor treg den er.

 

Samsung H100 (eller Canon HF200) ville jeg uansett brukt i ganske få år siden jeg har planer om å oppgradere til et speilreflekskamera med video. Det gir ekstremt mye bedre lavtlysegenskaper, enklere å velge hvitbalanse, mye bedre optikk, mulighet for å bytte optikk, osv. Men dagens videofunksjon i speilreflekser har også noen barnesykdommer som fraværende eller veldig treg autofokus, samt gele-effekt ved raske bevegelser. Ikke alle kameraer er like ille. Panasonic GH1 er vistnok ganske bra på disse problemområdene. Men jeg venter uansett litt lengre til det ordner seg for Pentax slik at jeg får brukt objektivene mine. Poenget mitt er at videokameraet ikke ble kjøpt for lang varighet. Det bidro til at jeg valgte å legge meg ganske lavt i prisleiet.

 

Redigert: Jeg kom på ennå en viktig årsak til at jeg valgte Samsung: filformatet og "storage device" driverfri tilkobling til PCen. Med Canon MÅ man ha driver for å få tilgang til kameraet. I følge tidligere erfaringer med kameraer, scannere og skrivere så er Canon veldig treg med å få ut Linux-drivere og da sitter man der med et kamera som ikke fungerer mot PCen. Etter ca 3 år kan man bare glemme å få drivere til splitter nye Windows-versjoner også. Da er eneste mulighet minnekortleser.

 

Apropos minnekortleser og minnekort så kjøpte jeg et 16 GB Class 4 SDHC-kort fra England. Det kom på rett under 200 kr og dermed null mva og fortolling. Kortet er raskt nok til maks oppløsning og maks kvalitetsinnstilling. 16 GB holder i lange baner: nærmere bestemt ca 2,5 timer opptakstid på min favorittinnstilling 50p/720. Jeg synes det er mer behagelig å se på enn 50i/1080.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...