Gå til innhold

[Løst] Windows-install-CD klarer ikke opprette ny partisjon for å overskrive Ubuntu


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg innstallerte Ubuntu, men fant raskt ut at Ubuntu var slettes ikke noe for meg. Det virker som om alt i ubuntu er tregt og mye mere avansert. hvis man skulle foreksempel laste ned et program, fikk man bare en laaang guide fra wikipedia der det sto hvordan man kunne eventuellt laste det ned. Her om dagen satte jeg i en Windows 7 cd for å få tilbake windows 7. Ubuntu bruker bare litt lengre tid på å starte opp, og det er det. ingenting skjer, så hvordan skal jeg fjerne Ubuntu og legge inn Windows 7 igjen?

Er ganske desperat nå!!

 

Edit: har nå greide å starte windows installasjons-cd, men så kommer feilmeldingen: "setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information. hva gjør jeg nå?

Endret av cyclo
Emnetittelen er endret da original emnetittel brøt med forumets retningslinjer. Tråden flyttes også til riktig kategori.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må velge at CD-ROM skal være 1. prioritet til oppstart innpå biosen :)

Det er veldig enkelt og installere programmer i ubuntu btw, bare bruk Ubuntu Programvaresenter søk etter programmet du vil ha og trykk installer :) Jeg har aldri brukt wikipedia x)

Lenke til kommentar

Har du gjort dette:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1215023&st=0&p=15414173entry15414173

eller får du ikke gjort dette en gang?

 

Bortsett fra det hører vel denne tråden egentlig hjemme i Windows-delen av forumet.

 

Om du fikk en lang guide fra Wikipedia når du skulle installere et program tror jeg du har valgt en merkelig fremgangsmetode :roll: Tror jeg heller hadde spurt noen på forumet her om hjelp.

 

Og om du noen gang skulle finne på å prøve Linux, så kan det være lurt å prøve f.eks Ubuntu i en periode uten å installere distribusjonen for å se om den er tilfredsstillende.

 

For å lese litt om hvordan enkelte av konseptene med Linux fungerer kan du lese litt om det her:

http://www.hardware.no/artikler/ubuntu_10_04/75860/8

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Utifra den første posten så ser det ikke ut til at problemet ligger ved å endre oppstartprioritet til CD. Høres ut som Ubuntu har blitt installert via live-CD, og står at problemet oppstår et lite stykke ut under installasjonprosessen til Windows. Begge disse må vel bety at trådstarter har klart å starte maskinen fra CD?

 

Om du ønsker å endre oppstartrekkefølge til å alltid starte fra CD om du i de tidligere tilfellene har vært nødt til å trykke inn en tast for å midlertidig endre oppstartprioritet, kan BIOS-en fra maskin til maskin se nokså forskjellige ut.

 

Hvordan ligger du an med å installere Windows 7?

Lenke til kommentar

Du får mulighetene til å slette alle partisjoner i både Windows og Ubuntu sin installasjon, så det burde ikke være noe problem. Har selv slettet partisjoner med Linux i Windows sin installerer, og slettet partisjoner med Windows i Linux sin installerer.

 

Er ikke så veldig kjent med hvordan prosessen med å installere Windows 7 fungerer, men feilmeldingen "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information." får det nesten til å høres ut som om ingen partisjoner er funnet. Du kan jo prøve å formatere hard-disken til NTFS eller FAT med gparted i Ubuntu live-CD. Om den ikke ligger i menyene i live-CD, kan den installeres i live-session fra Ubuntu Software Center.

Lenke til kommentar

Slik det ser ut, har trådstarter latt Ubuntu ta over hele disken, og da må den formateres helt, eller så må partisjonen med Ubuntu krympes for å frigjøre plass til Windows. Utifra de svarene eple65 har fått, er det tatt høyde for å la Windows 7 ta over hele disken. Problemet ser ut til å ligge i at trådstarter ikke får slettet disse partisjonene under installasjonen av Windows.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...