Gå til innhold

Hva med et cnc forum?


Anbefalte innlegg

Det blir stadig flere selvbyggere av cnc-styrte dreiebenker, rutere og fresemaskiner. Billige deler kan kjøpes på nettet, noe som gjør at slike maskiner kan produseres med en prislapp på bare noen få tusen kroner.

 

Hvorfor ikke opprette et forum for dette slik at erfaringer og tips kan utveksles mellom dem som er interessert i dette også her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er en ganske snever kategori til å ha et eget forum, når vi allerede har hovedkategorier som huser akkurat dette?

Dette er ikke noen snever kategori. Se på http://www.cnczone.com/forums/index.php så skjønner du hvor stort dette er i USA.

 

Når jeg søkte på cnc på dette forumet fikk jeg ingen treff, så jeg skjønner ikke hva du mener med at vi har hovedkategorier som huser dette.

 

Muligens utrykte jeg meg litt feil ang eget forum. Jeg mente en kategori ang dette emnet her på forumet.

Lenke til kommentar

Vil bare presisere at jeg ikke er imot noe, bare ser på fakta.

 

Dette er ikke noen snever kategori. Se på http://www.cnczone.com/forums/index.php så skjønner du hvor stort dette er i USA.

 

USA:309,212,000

Nor:4,858,200

 

Det kan ikke sammenlignes.

 

"Fritid" huser CNC - og det at man ikke finner et eneste treff på CNC her på forumet, sier kanskje også noe om hvor lite behov det er for et slikt forum.

Lenke til kommentar

Synes det er litt tåpelig av deg å si at det ikke er behov for et slikt forum her siden du ikke har noe interesse for dette.

 

Lille Norge bør også følge opp i utviklingen også på dette området dersom vi ikke skal bli hengende for langt etter i industriell sammenheng. Etter min mening er dette en bedre måte å "nerde" seg på en å kaste bort tiden på spill og annet unyttig tidsfordriv..

Lenke til kommentar

Og hva vet du om min interesse ift CNC?

 

Jeg mener at det ikke er behov for en egen kategori om dette, fordi vi allerede har kategorier hvor CNC-relaterte emner kan postes.

 

Sett at noen ville ha et forum for Dirking - er det behov for det? Det er jo også enormt i USA, men på dette forumet vil det ikke være hensiktsmessig å ha mange små forumer, foran en stor kategori som samler opp. Det har også vært den store topicen i forhold til hvordan forumet kan forbedres (altså å kutte ned på små-forumer).

 

Alle har ting de mener er 'nyttig' og 'unyttig' - men det får være opp til hver enkelt å vurdere. Jeg har respekt for andres interesser, men man må også se på hvor mye aktivitet et slikt forum ville skapt. Å skape en ny kategori om et tema når forumet ikke har en eneste relevant tråd, det blir litt tynt.

 

Jeg har ikke nevnt noe som helst om egen interesse i forhold til dette, så det argumentet ditt faller i grus. Jeg har tilogmed presisert at jeg ikke er imot noe, men bare ser på fakta og nødvendighet.

Lenke til kommentar

Med en slik kategori vil interessen for dette øke og folk blir muligens da mer interessert i å bruke mer tid på verdiskaping istedenfor å kaste bort både tid og penger på å engasjere seg i den unyttige og skadelige spillekulturen som snart går over alle grenser.

 

Man må så før man kan høste og ikke forvente at vi skal berike oss på oljen i all framtid. Ikke rart at Norge er et u-land i industriell sammenheng. CNC har vert et av de store satsingsområdene i bl.a. Kina og det er en av grunnene til at de overtar mer og mer av markedet.

 

Dessuten tror jeg ikke noen seriøse cnc-byggere forventer å få mange svar dersom de poster et innlegg under hobby-kategorien.

Lenke til kommentar

Støtter deg i ditt ønske. Vi kunne gjerne hatt en kategori for CNC-maskiner, CNC-programmering med mer.

 

Har kun selv en innføring i CNC-styring, og har ikke brukt dette i det hele tatt siden jeg lærte litt om det.

 

Forumet må tåle at noen ytrer ønske om nye kategorier, så får det heller være opp til de som drifter det å lage strukturen mest mulig hensiktsmessig.

 

Hva med å spe på med ett nivå dypere slik at en kan utvide ting på den måten?

 

Selv kunne jeg godt tenke meg en egen kategori for Rikstoto og spesiellt V-75 spillet, for å nevne ett ønske som ikke. I dag er det kun sortert med eksempelvis Odds og Tipping. Om en starter kun en tråd for "Spill på hest", så vil den gjerne stå i fare for å drukne i mengden av innlegg. Men, dersom det ble åpnet for ennå ett dypere nivå, så kunne en skillet Fotball fra Hest og Keno fra Extra for å komme med noen forslag til dypere kategorier, (som legges inn under Odds og Tipping.

Endret av G
Lenke til kommentar

Det er fordi det ikke finnes så mange cnc-byggere her til lands. Jeg foreslår heller at du bygger deg en nettside med tilhørende forum spesifikt for cnc. Her i forumet er det liten interresse og da blir det kunstig å opprette ett eget hovedforum bare for å oppmane til større cnc interresse her i landet.

 

Hvis du er interressert i verdiskapning, ønsker jeg deg velkommen til teknologiforumet samt leksehjelp.

Lenke til kommentar

@Blåbær: Det er jeg litt uenig med deg i. Da det ofte er gjennom å se etter noe nytt å interessere seg for som gir muligheten for å lære noe nytt. Ergo, om det finnes ymse sære diskusjonskategorier en kan lete i, så vil man til slutt finne noe spennende.

 

Ellers finner en jo innimellom noe nytt om en følger med på den rullende oversikten over de siste innlegg.. (ovenfor forumets "rot-kategori")

Endret av G
Lenke til kommentar

Her er mine forslag til hvordan ting kan gjøres uten å måtte opprette ett helt forumkategori:

1. Lag en diskusjonstråd rund cnc, slike finnes flere steder på forumet der man kan diskutere småting og spørre om småting uten å måtte trenge å lage en ny post.

2. Start med prosjektposter, som kan lages her:

https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=298

Med tilhørende kommentarposter.

 

Også er det fullt mulig å spre budskapet ved hjelp av signatur, artikkel på hw.no osv.

Lenke til kommentar

En måte utviklerne kunne løst dilemmaet på var å tillate ett subnivå til, men for moderatorenes skyld, så fikk alle muligheten til å flate ut alle postene inne i subnivåene til den "store gråe massen" som en nå i dag sitter å kikker på. Altså at en kunne veksle mellom det nye og den gamle måten å se på postene under ett dypt nok nivå på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...