Gå til innhold

Når, hvorfor og hvordan sluttet andre verdenskirg?


Hugol

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for svar. Lurer litt på dette med at det står at aksemaktene kolapset og overgav seg. Hva var dette for noe egentlig på dette tidspunktet? var de i krig med for mange land og hadde ikke mer å gi av soldater og "supplies" til å balansere krigen, så de kollapset?

Lenke til kommentar

Tyskland kolapset fordi landet ikke hadde noe igjen å gi, det haddet sluttet å eksitere som et land, alle ordinære soldater var enten drept, skadet eller tatt til fange.

 

Når hitler døde var egentlig den eneste grunnen til å slåss borte, de siste månedene hadde bare de mest fanatiske eller hjernevaskede slåss og de slåss mye pga. hitler, når hode falt, døde "kroppen"

 

Krigen var tapt for tyskland siden januar 45, men hitler ville ikke gi seg, og tusenvis døde i nyttesløs forsvar av tyskland. Landet tyskland besto av noen kvm av berlin på slutten resten var i kontrol fra de allierte.

 

 

Japan overga seg av 2 grunner.

 

1. bombinga av hiroshima og nagasaki

2. russland erklærte krig mot japan.

Styret i japan var smarte nok til å ikke la det som skjedde med tyskland skje med dem og de overga seg. krigen var tapt, det eneste de ville gjort med å slåss videre ville være å se selve japan invadert, byer etter byer i ruiner, kanskje millioner døde og kanskje japan ville blitt delt opp som tyskland ble.

I stede var freden rask, og okupajonen av japan kort, japan slapp unna billig i freden.

Lenke til kommentar

Har det blitt signert noe fredserklæring med Tyskland?

 

Nei, men det er en god forklaring hvorfor ingen skrev under, nemlig det faktumet at det sittende regimet i Tyskland kollapset. Hvem som skulle skrive under og hvem som skulle representere det tyske folket i så fall? Hitler var borte, Hermann Goring (som var tiltenkt rolle som Hitlers erstatter) gjemte seg i Østerrike, Bormann lå steindød ikke så langt unna Berlin, og Himmler var på rømmen sammen med resten av nazi-eliten. I tillegg var alle disse ettersøkt for krigsforbrytelser, og kunne dermed ikke fungere som det representative organet for det tyske folket. Den øverstkommanderende for den tyske hæren skrev under kapitulasjon, dermed demobiliserte han med det alle tyske tropper. Det er det nærmeste du kommer en fredserklæring. Omstendigheter rundt Japans kapitulasjon for eksempel var helt annerledes fordi det sittende politiske apparatet sammen med keiseren ikke ble fratatt sin posisjonen og stilling, og kunne dermed representere det japanske folket, samt skrive under fredserklæringen på vegne av folket og staten de representerte.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar

Har det blitt signert noe fredserklæring med Tyskland?

 

Hvorfor skulle det signeres noen fredserklæring?

 

Landet kapitulerte betingelsesløst, undertegnet av Generaloberst Jodl som optråtte på vegne av Wermachts overkommando og som representant for Rikspresident Storadmiral Dönitz.

 

Det var dermed ikke behov for noen fredserklæring da Wermach hadde kapitulert, og Hitler som den feigingen han var forlengst hadde tatt sitt eget liv, nazistene var dermed knust som de taperne de på alle områder var.

Endret av Kikyet
Lenke til kommentar

Hvorvidt de var tapere på alle områder, det kan diskuteres, det er iallefall sikkert at den røde fane hadde hengt over flere vest-europeiske hovedstader om det ikke hadde vært for ofringen av Hitlers 6. arme.

 

Synes de gjorde en eksemplarisk innsats jeg, jeg er takknemlig for det de gjorde.

Lenke til kommentar

Hvorvidt de var tapere på alle områder, det kan diskuteres, det er iallefall sikkert at den røde fane hadde hengt over flere vest-europeiske hovedstader om det ikke hadde vært for ofringen av Hitlers 6. arme.

 

Synes de gjorde en eksemplarisk innsats jeg, jeg er takknemlig for det de gjorde.

Nazi-religiøst vissvass ...

 

Hva som hadde skjedd om ikke Hitler-Tyskland hadde startet WW2 med invasjonen av Polen, det får vi aldri vite.

 

(Forøvrig, Polen har vel aldri hatt noen grunn til å være særlig fornøyd med utfallet av WW2; Storbritannia og Frankrike erklærte krig pga. Tysklands invasjon av Polen, men før krigen var over hadde Churchill og Roosevelt gikk bort Polen mm. til Stalin ....)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...