Gå til innhold

HTC Desire - førsteinntrykk og småtester


Anbefalte innlegg

Når Paul får rootet telefonen og det kommer custom ROMs så vil batteritiden sikkert øke ettersom de tweaker den en del. Du vil også få muligheten til å klokke ned prosessorhastigheten når telefonen er i dvale som vil spare mye batteri.

Hva får deg til å tro at ikke standardkjernen klokker ned prosessoren når telefonen er i dvale? Jeg kan love deg at det gjør den. Hvis den hadde kjørt på 1 GHz hele tiden, så skulle du sett batteriet fordampe, da.

 

Men når det er sagt, det kommer garantert custom roms som er tweaket slik at batteritiden blir bedre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siden jeg gikk over fra Hero til Desire så visst jeg litt hva jeg gikk til ifm batterilevetid.

 

Men der Heroen holder over en dag, så skuffer Desire foreløpig. Jeg håper batteriet øker kapasiteten sin litt. I dag har jeg ikke wifi og BT på på desire, men det har jeg på Hero.

 

Har også hatt en rolig dag på jobben, men likevel var det ikke mye juice igjen på batteriet når jeg kom hjem. Jeg er på min 3 dag med Desire, men forventer vel ikke fult batteri før om en uke.

 

En annen ting jeg ikke er helt vant til er å måtte bruke powerknappen oppå til å skru av på tastelås. Likte bedre løsningen til Hero her.

 

Ellers er den jo bedre på ALLE punkter, skjermen og hastigheten er fantastisk.

Lenke til kommentar

Kjøpte Desire den dagen den var tilgjengelig hos min mobilpusher - på onsdag.

 

Jeg har Tattoo og Hero, og er blitt godt vant med Android.

 

Jeg liker Desire meget godt, og det største er bokstavelig talt skjermen.

 

Her er noen inntrykk:

 

Batteriet kan nok lades ut fort, men jeg har stort sett strømkrevende funksjoner frakoblet, så den holder nok greit for mitt behov. Klart at Hero har bedre batteritider, men den har mindre skjerm og svakere prosessor.

 

Kameraet (5 MP) er merkbart bedre enn på Hero - og ikke minst Tattoo. Men det er fremdeles lite bra på motiv i bevegelse! Dessuten tar det noe mørke bilder med standardinnstillingene. Betjeningen er blitt bedre. Kameralys er også med på Desire. Det kan hjelpe litt under dårlige lysforhold, men noen blitz er det ikke tale om. Kameraglasset ganske stort, og det er meget lite nedsenket. Dermed sitter det meget utsatt til for riper og fingermerker. Får bare håpe at glasset er i samme materiale som skjermglasset. Dersom man skulle få riper i kameraglasset, kan jeg opplyse om at det er integrert i bakdekslet, og dermed kan dette skiftes ut. Selve kameralinsen er plassert godt beskyttet under kameraglasset. Et lite, generelt tips for kameraglass som sitter utsatt til: Av alle ting; på plastemballasjen til enkelte tannbørster (!) sitter det klistret en rund, riflet gummiert dings. Ta av denne, og plassér den midt på telefonen nær kameraglasset. Når telefonen ligger på et bord, vil den dermed ikke ta nedi. Når telefonen holdes, vil man kjenne dingsen, og dermed lettere kunne styre fingene vekk fra kameraglasset. Om ikke det er nok, vil dingsen hindre telefonen i å skli på glatte overflater, spesielt dersom undersiden av telefonen er glatt. Prøv selv, og se om dette "tannbørstetipset" er noe tess.

 

Savner veldig å kunne slå av skjermspareren med en av tastene under skjermen. Her kan etter det jeg kan se, kun av/på-knappen på toppen (over skjermen) brukes. Lite brukervennlig, i og med at man ikke kan deaktivere skjermspareren. Man kan kun utsette den, og da står telefonen med lyset på helt til skjermpareren slås på. Irriterende!!!

 

På den annen side går ikke tastebelysningen av etter få sekunder. Tastene er større og lettere å finne enn på Hero.

 

Musikkspilleren er helt grei, og lyden er meget god - som på Hero. Savner equalizer, for å gi litt ekstra bass, på musikkfiler der bass savnes. Tilkoblingsmuligheter for hodetelefoner med 3,5 mm kontakt er på plass, noe som gjør at man har rimelig gode muligheter for å bruke et hodetelefonsett man liker. Det som ligger i esken er nok ikke verdens beste, men det er nå der.

 

Telefonen har et flott design, og den er herlig å holde i, til å være en så stor og tynn telefon. Hero er for kantete. Begge telefonene har en metallramme rundt skjermen. Den på Desire har en behagelig gråbrun farge. Begge har bakdeksel med gummiert overflate som gir bedre grep, men som tiltrekker seg lite delikate fingermerker.

 

Volumknappen er - som på Hero - for lett å trykke på, noe som gjør at man ofte kommer til å bruke den ufrivillig.

 

Desire har fått Micro-USB ladekontakt, noe som er i ferd med å bli standard på mobiltelefoner. Dermed kan man vel også trygt kunne bruke ladere, billadere og USB-kabler til nyere nokiatelefoner - og motsatt. Greit, dersom man må låne av nokia-eiere. Nokia er jo uansett det største mobilmerket.

 

Høyttaleren gir lyd omtrent på høyde med Hero, men lyden er tynn og med en veldig skarp diskant. Dessuten skurrer den lett. Skal man ha varslings- og ringetoner som virkelig overdøver en del støy, kan man glemme de som følger med telefonen.

 

Dumt med minnekortets plassering. Det ser ut som man må fjerne batteriet, men ifølge instruksjonsboka ser det ut til at det kan fjernes med telefonen påslått. Jeg fjerner sjelden batteriet, så det er ikke noe problem.

 

Lyden ved samtaler er meget god.

 

Antennefølsomheten er ok. Som på Hero og Tattoo skal det ikke så mye til før signalindikatoren viser lite streker (eh.. det er visst kun fire). Jeg har dårlig mobildekning på jobb, men har ikke så mye mer problemer med å holde meg på mobilnettet enn på nokiatelefoner jeg har brukt. Regner med at metallrammen rundt skjermen demper noe signaler, som på Hero, men likevel føler jeg at den har litt bedre antennefølsomhet, omtrent som på Tattoo, som er helt i plast. Men forskjellene er marginale.

 

Styrekule er borte vekk, og savnes ikke. I stedet har den, som på Legend, en bevegelsessensor som kan trykkes inn. Gir noe dårligere feeling, men foretrekkes. For det første har jeg kun hatt Desire i tre dager, og ikke vent meg skikkelig til den. For det andre er det lite bruk for bevegelsessensorknappen. Den brukes helst som kamerautløser eller til å finnavigere på websider og i tekstinnmating. Den store skjermen tar seg ellers av det meste. For øvrig er det ikke mange hundrelappene mer for Desire i forhold til Legend, og da gikk jeg klart for Desire.

 

Radio kan være kjekt å ha. Stasjonene innstilles automatisk, men den lagrer i hytt og vær. En rekke stasjoner den har funnet er svake, eller med kun skurring. Så må jeg gå inn og slette de dårlige.

 

Skjermen er en drøm. Internett, bilder, GPS, video m.m er en drøm å bruke. Skjermtastaturet gir rom for mindre feiltastinger. Gromt! I tillegg er den dekket av et slags glass med hard overflate, noe som gir mindre muligheter for riper. Dessuten er den lett å gjøre ren for fingermerker. Skjermen er kapasitiv, og programvaren støtter bruk av flere fingre. Dermed kan man f.eks zoome ved å knipe inn eller ut på skjermen. Som på Hero.

 

Desire har den siste versjonen av Android (versjon 2.1), men noen revolusjon er det ikke snakk om. Det er en kjempefordel at Android tilbyr en generell oppdatering av operativsystem til mange telefoner/modeller, i stedet for - som hos Nokia - til én og én modell. På HTCs hjemmesider finnes det allerede en oppdatering tilgjengelig, men ved nærmere ettersyn viser det seg at min norske Desire allerede har denne oppdateringen ved kjøp. For øvrig er oppdateringen tilgjengelig OTA (Over The Air), altså oppgraderes den rett via mobilnettet eller wi-fi. Telefonen skal kunne varsle når oppdateringer er tilgjengelige. For øvrig virker det som HTC og Android er flinke å lytte til brukerne, selv om oppdateringer ofte kommer for sjelden. Tenk bare på oppdateringer til Hero. Her er Nokia flinkere!!

 

 

Det var litt om mine inntrykk av den nye Desire. Telefonen har det meste, og prisen er hyggelig. Jeg betalte 4400,- for den uten binding, i butikk.

 

Det finnes naturlig nok ennå få testrapporter på nettet om Desire. Men de få jeg har lest har vært meget positive. Jeg regner med at det kommer til å fortsette slik. Det er en konge-telefon, og gir meget god valuta for pengene.

 

Det meste er positivt. På den negative siden er kameraet, batteritiden og at man ikke kan slå av skjermpareren på en mer smidig måte enn å måtte bevege seg opp på toppen av telefonen. Rart at det siste ikke er blitt kommentert i de få testene jeg har lest. Det burde være åpenbart. Men 'cral' her i denne tråden har definitivt fått det med seg :)

 

Android er et meget levedyktig operativsystem, og parkerer fullstendig Symbian S60. For å gjøre det helt klart: Jeg liker meget godt Nokia, og har hatt et utall nokiatelefoner. Har et par meget oppegående S60-telefoner (Nokia 5800 XM og N86 8MP), men de ligger og hviler i skuffen før de havner på QXL. At HTC legger på brukergrensesnittet Touch er ingen ulempe. Integreringen med Google, Facebook, Twitter m.m. er et stort pluss. Noe jeg savner er equalizer til musikkspiller og evt. radio. Ellers er Android bra på det meste, ikke minst med HTCs Touch brukergrensesnitt. Markedet tilbyr rundt 30.000 apps, de fleste gratis. Dessuten er søk, nedlasting, oppdatering og fjerning av apps veldig enkelt og logisk. Tar nok sin tid før Nokias Ovi når de høydene.

 

HTC er et merke som virkelig er i skuddet. De satser veldig på Android, og har gode og gjennomtenkte løsninger. Synes Nokia har ligget skremmende og skuffende lavt i terrenget det siste året, men de kommer med telefoner med neste versjon av Symbian til høsten. Imens skor HTC og andre merker som satser på Anroid seg på det.

 

 

Avslutningsvis er Desire en telefon som klart lever opp til navnet. Som alle andre telefoner, er den ikke noen HTC Perfect, Nokia Perfect, Samsung Perfect osv. :) Men den er meget oppegående på de fleste områder. HTC viser ikke tegn til stagnasjon, og vil nok arbeide iherdig for å styrke sin posisjon som en leverandør av telefoner for et bredt utvalg brukere.

 

Desire kommer ut i god tid til å kapre kunder før Apple sender ut neste oppdatering av iPhone i juni.

 

 

EDIT:

 

Bug?

Når telefonen varsler for kalenderoppføring, vises dette ikke på skjermen - kun unntaksvis. Dermed må jeg åpne kalenderen for å se hvilken oppføring det gjelder. Slik har jeg ikke opplevd på Hero eller Tattoo. Der vises avtalen på skjermen, og den legger seg i den nedtrekkbare infomenyen.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

noen som har klart å bytte lock screen wallpaper eller? i følge manualen skal jo dette være mulig, og på hero er det et eget valg på "set wallpaper" men ikke her med android 2.1. Noen kloke hoder der ute?

 

Du må nok laste ned en app (lockbot?) om du skal ha forskjellig wallpapers og lockscreen wallpaper. Les comments på den jeg nevner før du evt laster den ned.

Lenke til kommentar

Postet denne i den andre tråden, men kan vel også poste den her:

 

Jeg er vanvittig imponet av mobilen (etter 31 timer med leking).

 

Men batterilevetiden er helt bånn dersom Wi-Fi, Bluetooth, GPS-satelittnavigering, auto-sync og full skjermstyrke står på samtidig.

Etter 3,5 timer med disse tingene påskrudd, er jeg nå nede i 53 % av batterilevetiden. Den vil da altså holde 7 - SJU - timer dersom man aktivt bruker mobilen...

 

Benytter meg jo selvfølgelig ikke av alle disse tingene hele tiden, men det gir jo en god indikasjon på at batteriet ikke er noe særlig å skryte av.

 

Joda, men så er verden tilpasset mobiltelefoner slik at vi nå kan sløse bort tiden vår med arbeid og skole. På denne måten vil ikke batteriet lades ut så fort. Genialt tilbehør som anbefales på det varmeste.

 

(PS: Min Desire kommer i morra)

Lenke til kommentar

Jeg har lastet ned skandinavisk tastatur og norsk ordbok. Noen som vet hvordan jeg skal få frem tastaturet? Nå er det bare standardtastaturet som kommer frem hvis jeg ønsker å skrive noe.

 

 

I innstillinger, gå til Språk og tastatur. Der haker du av for Skandinavisk tastatur.

 

Når du så skal skrive melding, trykk og hold inne Trykk for å lage. Da kommer det opp valg, og du velger Skandinavisk tastatur.

 

Etter min mening er standardtastaturet greit nok, selv om det mangler æøå-taster. Med skandinavisk tastatur blir alle tastene mindre, men siden skjermen er såpass stor, blir denne ulempen mindre. Har prøvd Skandinavisk tastatur på Tattoo og Hero, men føler ikke for å bruke det igjen, selv om det i seg selv fungerer flott. Dessuten er det en egen snarvei for å sende melding, mens man på standardtastaturet må lukke dette for å sende. Kan hende det er en annen mulighet for å sende med tastaturet oppe.

Lenke til kommentar

Synes slideIT er helt suverent tastatur. Tok ca 3 min å bli vant med det, men så går også skriving av meldinger mye raskere nå enn før på min hero.

 

Det frister! Installerte det på Hero'en min, men fikk det aldri opp å gå så jeg kunne prøve det. Prøvde å følge anvisningene fra produsentens hjemmeside, men det dukket aldri opp for det. Men jeg kommer nok til å prøve igjen.

Lenke til kommentar

Noen som vet om man kan ha egne lyder som meldingslyd? Finner ikke noe valg for det. Håper noen kan hjelpe? Takker for svar :)

 

Henter dette fra en annen her på forumet:

 

Du må opprette mappene selv, her er de mappene man bør ha:

 

Alle mappene opprettes på minnekortet

 

/media/alarms

/media/notifications

/media/ringtones

 

I disse kan du da legge de egenkomponerte lydene du ønsker.

Lenke til kommentar

Noen som vet om man kan ha egne lyder som meldingslyd? Finner ikke noe valg for det. Håper noen kan hjelpe? Takker for svar :)

 

Henter dette fra en annen her på forumet:

 

Du må opprette mappene selv, her er de mappene man bør ha:

 

Alle mappene opprettes på minnekortet

 

/media/alarms

/media/notifications

/media/ringtones

 

I disse kan du da legge de egenkomponerte lydene du ønsker.

 

En MYE enklere måte er å gjøre slik:

 

-Gå inn på "Meldinger"

-Trykk "Menu"

-Innstillinger

-Under "Mottatte meldinger" -> "Varslingslyd" -> "Select music" -> velg den du vil ha.

 

Samme framgangsmetode benyttes også dersom man bruker Handcent SMS

Lenke til kommentar

Tenker på å kjøpe et 16GB minnekort. Noen som vet om et sted jeg kan kjøpe fra og hva slags type jeg må/burde ha?

 

Edit: Vil dette funke? http://www.elkjop.no/product/telefoni-gps/mobiltilbehor/SDSDQ016GE12M/sandisk-16gb-minnekort

Tenkte meg en tur bort på Elkjøp i morgen.

 

Hvorfor kjøpe et minnekort i Norge til 679,- når du kan kjøpe det samme (så fremt det du har linket til er Class 2) kortet på ebay til 20 $ inkl. frakt?

 

Gå på ebay, søk "16 GB micro sd", velg "buy now" og "free shipping"

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...