Gå til innhold

Hjelp til opptrening til millitæret-befalskolen


Anbefalte innlegg

Driver og trener meg opp til opptaket til befalskolen til sommeren.

I situps ligger jeg fint ann, skal nok klare maxkravet.

 

Pullups ser også ut til at jeg øker i et fint tempo.

 

Kondisjonsbiten trener jeg ved å...løpe :p

 

Men har problemer med å øke i pushups. Er vant til å trene og alt det der. Men med de smale millitære armhevningene så har jeg problemer med å komme over 20. Har trent styrke i 2 år så, og er like sterk som de andre jeg trener med, men sliter med pushupsene.

Er det andre øvelser jeg kan gjøre i tilleg til millitære pushups som hjelper?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

Jeg hadde akuratt de samme problemet som deg. Men jeg trente da også mer eksplosiv styrke..så 20 push gikk lett, men over 25 var det værre med.

 

http://www.mil.no/multimedia/archive/00111/Treningsplan_August_111888a.pdf

 

Dette opplegget fulgte jeg. Jeg la til 10 på alle styrke øvelsene, bortsett fra hangups hvor jeg fulgte programmet etter punkt og prikke. Løpingen fulgte jeg også etter sjema. Men i tillegg til treningsopplegget la jeg opp et heldekkende kropsprogram som jeg kjørte ETTER sirkeløvelsene med push, hang og sit (+ vink). Dette programmet var:

 

Benkpress

Skråbenk

Front nedtrekk

Rygghev

Bicepscurl

Fransk press

knebøy

legcurl

diagonale situps 2*20 (Trege, og seige i samme possisjon som du tar de skråe fra planen)

 

Alle øvelsene med 15-12-10 repitisjoner. Jeg hold på sånn en mnd før jeg gikk til 12.10.8 rep, deretter etter 2 mndr 10-8-6 på slutten for å få litt eksposivitet. Vekten jeg hadde på var slik at jeg kunne fullføre alle settene, med kontrollerte trege bevegelser.

 

Jeg hadde dog personlig trener som hjalp meg med oppsettet, så jeg stolte på det. (Dette kunn på stryke, løping tok jeg selv)

 

Resultatet ble ihvertfall 5,6 i snitt.( dette fra en god 3'er når jeg startet, og jeg anså meg selv som velltrent, og var relativt sterk) 5,5 løping. Jeg utførte også punktet med å gå med sekk med litt høyere intensivitet.

 

Problemet mitt var at jeg hadde 0 statisk styrke. Og måtte vende kroppen til belastning over tid. I tillegg er det godt med litt core muskler om du skal holde kroppen stabil og i possisjon i bla push og hang.

 

Ang. kosthold spiste jeg 6 måltider om dagen, mye proteiner, karbohydrater og moderat fett. Tok kosttilkudd av typen whey tech proteiner fra PF og active whey gainer en gang om dagen.

Lenke til kommentar

Takker, da prøver jeg å gå ned til 3x15 og så øke med en repetisjon i hvert sett. Får returnere til full-kropp-programmet mitt også da.

Den statiske styrken tror jeg ikke blir noe problem, tok ny rekord i plankestilling i dag. 4 minutter :new_woot: Kan glatt klare lenger, men har ikke viljen til det enda :p Trenger noen å konkurrere med for å gjøre dèt.

Lenke til kommentar

Takker, da prøver jeg å gå ned til 3x15 og så øke med en repetisjon i hvert sett. Får returnere til full-kropp-programmet mitt også da.

Den statiske styrken tror jeg ikke blir noe problem, tok ny rekord i plankestilling i dag. 4 minutter :new_woot: Kan glatt klare lenger, men har ikke viljen til det enda :p Trenger noen å konkurrere med for å gjøre dèt.

 

Hehe, høres bra ut.

 

Men med statisk trening tenkte jeg på flere repitisjoner. Om man skal klare mange pushups hjelper det lite å kunne ta 120 i benk 2 ganger om du skjønner hva jeg mener. Musklene må være trent for lange økter, i motsettning til hva man vil oppnå med et 5x5 program. (må selvfølgelig ha litt styrke og)

Men for min del hjalp veldig konkurranseinstinkt. Fikk adrenalin som et helvete under test perioden. Men jeg er veldig glad for at jeg hadde tatt marsj trening, med sekk. Gjorde øvelser o.l. mye lettere for meg enn for en god del andre i troppen. Men som de fleste ting så ligger mye av dette i hode og motivasjon. Opptaksprøven er jo bare et minimumskrav for å komme inn. Du må huske på at du skal prestere etter at du har kommet inn og.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...