Gå til innhold

Hvorfor dekker ikke NRK ACTA?


del_diablo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor peker du ut NRK? Dekker noen andre norske medier dette?

 

Men husk at også med Datalagringsdirektivet tok det lang tid før det ble omtalt skikkelig. Ellers er det vel ikke så mye å skrive en artikkel om, i og med at avtalen og hele prosessen foregår i hemmelighet og under NDA-er, og det er dermed ikke mye håndfast informasjon å gå ut fra. Akkurat det burde det jo absolutt bli skrevet om. Undergraving av demokratiet er rimelig alvorlig. Men det krever skikkelige journalister, og det finnes knapt i Norge.

Endret av rikspøbel
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Adressa har faktisk plukket opp denne saken:

 

I hemmelighet skal nettet strupes

 

Planen var å endre internett for alltid, og å gjøre det uten at brukerne – i andre sammenhenger også omtalt som borgerne – fikk innsikt eller innflytelse. Men onsdag sa de folkevalgte i EU-systemet stopp. Innholdet i de hemmelige forhandlingene skal fram i lyset. Hvis ikke, truer EU-parlamentet med å trekke EU-kommisjonen inn for EU-domstolen for brudd på Lisboa-traktaten, EUs nye grunnlov light. Det ble flekset litt med musklene i parlamentssalen denne kvelden.

 

[...]

 

Da Venstres Trine Skei Grande i mai i fjor spurte justisministeren om hvordan Norge vil bli berørt av en eventuell ACTA-traktat og hva statsråden vil gjøre for å påvirke den, svarte Knut Storberget: «Dersom forhandlingene ender med at det kommer i stand en avtale, vil det være opp til Norge å velge om man ønsker å slutte seg til denne.» Det er nesten søtt å høre en statsråd levere en slik forblommet bløff, når sjansen for at Norge vil gå imot en slik avtale, er mindre enn muligheten for at vi ensidig vil innføre venstrekjøring.

 

Både Datatilsynet, Forbrukerrådet og IKT Norge er sterkt bekymret, både over de forslagene som er lekket ut fra forhandlingene, og over Norges tilsynelatende totalt passive rolle. Den bekymringen bør vi alle dele. Enten har den norske regjering bestemt seg for å sløve helt bakerst i bussen og akseptere det som blir vedtatt lengst fremme, eller så lyver den. Ingen av alternativene er særlig tiltalende.

 

[...]

 

Vedtaket i EU-parlamentet onsdag betyr ikke at disse forslagene er lagt døde, bare at de heretter må diskuteres i full offentlighet. Skepsisen mot å importere amerikanske overvåkningsregler kommer tydelig fram i vedtaket, men flere store EU-land er allerede i ferd med å innføre tilsvarende lovgivning. Forsvaret for et fritt internett må altså føres også innad i Europa. I den kampen er Norge ikke engang påmeldt, og det er ingen grunn til å tro at den kjente utøver i lett fluevekt, Knut Storberget, vil vinne en eventuell omkamp.

 

http://www.adressa.no/meninger/article1457121.ece

Lenke til kommentar

Etter hva jeg forstår, vil denne avtalen gi myndigheter lov til, på bakgrunn av mistanke, gå igjennom f. eks en iPod eller en PC for å se om man finner ulovlig nedlastet/opplastet innhold. Stemmer dette?

 

I så fall står jeg sterkt imot en slik avtale. Også er det på tide at man tar tak i saken her i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...