Gå til innhold

Parkour/freerunning-sentre?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg valgte å skrive her fordi trådene i sport-seksjonen er utdødde og jeg måtte ha venta en stund før jeg hadde fått et svar på det jeg lurer på.

 

Så det har seg slik at jeg alltid egentlig har hatt en stor interesse for parkour/freerunning og det konseptet det er bygd på. Har alltid vært glad i å løpe fort i en bumpete skog, klatre opp flate vegger på nærmere 3 meter og jeg har også alltid vært glad i det akrobatiske aspektet ved dette (som da er freerunning). Det jeg da lurer på, er om det finnes noen gymsaler for dette spesifikt i Norge i det hele tatt. Jeg vet det ikke er noen slike gymsaler i Tromsø, så jeg er interessert i å finne ut om det i andre deler av landet. La meg legge til at nivået på akrobatikken min kan sammenliknes med folk som har gått på turn i 10 år. Har trent mye hjemme selv, men for å kunne ta det litt lenger som til tricking og slikt, må jeg ha en treningssal.

 

Jeg er klar over at jeg mest sannsynlig må begynne på turn og bruke det lille av liknende apparater de har der, men det mangler en del ting der. Her er en slik type sal jeg snakker om:

gym_in1_large.jpg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Først vil jeg anbefalle deg å gå inn påNorges parkour sideo og lese deg opp på hva parkour er, og forskjellen mellom parkour og freerunning.

 

Det finnes ingen saler/parker som er bygd spesielt for parkour, men det er det som er så fint med parkour, at man skal kunne trene det hvor som helst, så jeg anbefaller deg å spørre/søke om forskjellige tips for nybegynnere, se på tutorials på youtube for de "vanligste" vaultsene og gå ut i nærområdet for å lete!

 

Lykke til, og tren trygt!

Endret av Marwon
Lenke til kommentar

Jeg er fint klar over forskjellen mellom parkour og freerunning, og kan godt definere begge for deg om du vil det, men tingen er den at jeg ønsker å praktisere både parkour og freerunning med litt trygghet. Parkour er greit nok å øve på hvor som helst, men freerunning på den andre siden er litt vanskeligere da det går mest ut på akrobatikk o.l. Jeg trenger bare et sted å trene for å komme meg over førstegangsskrekken med f.eks backflip, frontflips, wallflips, gainer, you name it. Kan det meste stillestående på trampoline, men det er vanskelig å prøve på hard bakke hvor risken for å skade seg er betydelig høyere.

 

Takk for svar! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...