Gå til innhold

Smarthusløsninger basert på ZigBee i Norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spennende...

Hvorfor vil du ha tak i moduler for ZigBee?

 

For tiden så holder jeg på å utvikle mine egne ZigBee-moduler for mitt eget lille smarthus.

Ettersom det jeg har forstått så har ikke ZigBee tatt helt av innenfor hjemmeautmasjonsfeltet da ZigBee-alliance var for trege til å utvikle standarder for kommunikasjonsprotokoller til modulene..

Lenke til kommentar

Eg er på jakt etter ZigBee moduler fordi eg holder på med noe allá det samme som deg :)

 

Årsaken til at eg konkret vil ha ZigBee moduler er at eg ønsker å unngå "overganger", bindeledd eller såkalte gatewayer. De løsningene eg lager skal ha ZigBee kommunikasjon, og innimellom ønsker eg at de kan styre ting direkte, i stede for å først sende kommandoen til en ZigBee->X10(eksempel)-adapter.

 

Det er to konkrete prosjekter som eg skulle hatt ZigBee styring av lys/strøm:

- Eg jobber med å lage ei smart vekkerklokke. Det hadde her vært genialt om klokka kunne dimmet lyset i taket fra 0% til 100% i perioden rundt når eg skal våkne, tilsvarende Philips Wake-Up Light(og andre lignende produkter).

- Eg vil lage en styrekrets til akvariet som styrer lys, varme, foring, pumpe og tar måleverdier av vannet. Her kunne eg da tenkt meg at lyset ble styrt etter sesong, pumpa ble slått av når det var foring og at 20% av vannet ble byttet ut ved diverse terskelverdier på vannmålinger.

 

Alt dette kan eg få til på mange måter, men om eg kunne fått tak i ZigBee moduler så forenkler det prosessen og eg slipper å bekymre meg for å få en elektriker til å gjøre jobben eller å risikere å brenne ned huset :)

Endret av nomore
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

ZigBee moduler får eg tak i. Det er ikke noe problem.

 

Det eg er på jakt etter er ferdige fjernstyrte plugg inn moduler for 230v så eg slipper å leke med 230v på egenhånd :)

 

Jeg slenger meg på dette forumet. Har hatt en del X10-utstyr. Imidlertid er dette vanskelig å få til å virke skikkelig i vårt norske IT-nett da man må bruke kun to faser til alle enhetene.

Hadde håpet at utviklingen av Zigbee skulle gått litt raskere. Ser ut til at man må shoppe litt rundt for å få til noe. Har samlet noen aktuelle linker:

http://www.zigbee.org/

http://www.netvox.com.tw/product.asp

 

Dersom noen har tips om moduler for DIN-montasje i elskap, plugg-innmoduler for veggkontakter, fjernkontroller og SW/interface mot nettverk, tar jeg imot med takk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...