Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Lov og ta bilder uten lov?


Pizzaen

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg ser ITavsien, Hardware og diverse andre aviser bare tar bilder fra nettet og skriver (Ill.: HvorBildeKommerFra) og det ser ikke ut som de har spurt vedkommende. Skjønner jo at dette må være lovlig, men hvorfor er det lovlig?

 

Er det slik at de søker etter bilder med fri lisens på Google? Det er jo noe som heter Copyright, eller åndtverksloven på norsk og den fungerer vell på alt så lenge det ikke står noe spessielt eller er det omvendt? Slik at den ikke fungerer på noe inntil det står noe?

 

Vet at dette kanskje var et dårlig formet spørsmål og posten er sikkert ikke postet på rett plass engang :p

Endret av Pizzaen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange inne på deviantart selger sine bilder der. Dvs: retten til å bruke bildet til en bestemt sak.

 

Om jeg velger å kjøpe retten til å bruke et bilde i en sak om bil 1 så må jeg kjøpe retten til å bruke det bildet til bil nr2 igjen såfremt ikke annet er avtalt..

 

Om jeg har tatt et bilde og lagt det ut på nett så er det mitt og jeg bestemmer over det til all fremtid såfremt jeg sitter med originalen.

 

En sak for en tid siden hvor flere akambrukere fant sine bilder hengt opp inne på lefdal hvor lefdal ikke hadde bedt om tillatelse til å bruke bildene. Der endte lefdal opp med å betale dobbelt opp av hva det ville kostet dem å kjøpt rettighetene til bildene de brukte.

 

Det skal også legges til at dette var en lite informert tjener av lefdal som gjorde dette uten å be om tillatelse, men han var ansatt til lefdal og dermed måtte lefdal punge ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...