Gå til innhold

Snill pike trenger råd ang kjøp av utstyr og objektiver!


Anbefalte innlegg

*klipp*

Når det gjelder lesestoff annbefaler jeg disse:

 

Boken Digital fotografering

 

 

Boken om Digital Fotografering - Bind 2

Disse har jeg faktisk! :)

 

Kan for øvrig legge til at jeg ikke er helt grønn på dette. Har kanskje litt over gjennomsnittlige kunnskaper om fotografering med speilrefleks, da jeg gikk media på VGS. Skal ikke erklære meg som noen "nybegynnerekspert" heller, men kan grunnleggende RAW- og etterbehandling, lyssetting, komposisjon, osv.

 

Betyr selvfølgelig ikke at jeg ikke vil lære mer! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det blir nok også en 430 EX II, da jeg føler behovet for ekstern blits. Det er jo også fornuftig, iom at det blir mye innendørsfotografering.

 

Høres resonnementet mitt fornuftig ut? :)

 

Høres greit nok ut det.

 

Du får tak på uoriginale blitser som både blitser sterkere og er billigere,men du får mer igjen på å kjøpe en original blits.

 

Typisk så er plasthuset av en dårlig kvalitet,noen fungerer ikke ettl ordentlige og de billigeste virker kun på manuell,og hvis du oppgraderer til et nytt kameraet så kan en uoriginal blits kanskje ikke fungere uten og oppgradere softwaren i blitsen.

 

Canon blitser rimeligere en 430 EX II ville jeg heller ikke kjøpt,de har ikke fast fokuslys og du kan ikke vri hodet i alle retninger.

Lenke til kommentar
Ok.

 

Hvordan er det med kjøp av blits brukt? Er det noe jeg bør unngå? Ser for meg at en blits vil falle fortere i pris enn et objektiv. Noen som har noen erfaringer?

 

En blits holder seg godt.

Det er omtrent ikke en 430/580EX blits og finne brukt så de holder seg relativt godt i pris,de rimelige blitsene fra Canon kan du nok finne,det enkelte som bytter grunnet overgang til 430/580 EX.

En uoriginal blits er lettere å finne grunnet at enkelte bytter dem med original blits grunnet automatikken,hvis du ikke har problemer med og bruke en blits manuelt kan du finne noen gode kjøp,bare vær sikker på at det er en som er programmert/tilpasset Canon kameraer.

 

Det du må sjekke er om den virker,prøv den på kamera "flere ganger i rask rekkefølge".430 EX har ikke sikring "mener jeg å huske" så hvis den blir brukt kontinuerlig over lang tid kan pæren bli ødelagt pga varmen.

Du burde også sjekke batterirommet for korrosjon,hvis batterier har stått i over en lengere periode kan de begynne og lekke,med medfølgende tæring av kontaktpunktene.

 

De rimelige blitsene fra Canon har samme type fokusering som den innebygde blitsen.De gir en rekke korte raske blink for å fokuser korrekt og det kan gjør at personer lukker øynene,en 430/580 EX har et kontinuerlig rødt fokuslys som ikke påvirker motivet.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

- Tamron 17-50mm f/2.8

Denne er veldig god rent optisk. Fokusmotoren er dog litt støyete ved autofokus. Mulig den nye versjonen med bildestabilisator er bedre på det området. Derimot har jeg fått inntrykk av at den kanskje ikke er 100% like bra optisk. Likevel får du med bildstabilisator et mer fleksibelt objektiv. En ting som også må nevnes er jo at den er 1mm videre. Det er faktisk en merkbar forskjell på 17 kontra 18mm.

 

- Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS

Gir deg veldig mye telezoom for pengene. Bildestabilisator hjelper på til håndholdt bruk. En EF 70-200mm f/4L gir deg ikke like gode muligheter håndholdt, men du får dette igjen i byggekvalitet og ikke minst optisk kvalitet. Der 55-250mm er bra, er 70-200mm utsøkt. Du vil dog bli litt mer avhengig av stativ i og med at du håndholdt vil være avhengig av aå korte lukkertider som 1/200 eller kortere. Dersom dette objektivet skal brukes hovedsaklig til å stoppe action, så må du jo uansett ha korte lukkertider, og da vil ikke bildestbilisatoren i EF-S 55-250mm være til stor hjelp. Til annen håndholdt fotografering er det derimot gull verdt.

 

- Canon EF 50mm f/1.4

Du skriver jo at du hadde det fantastisk morro når du lånte dette objektivet. Så hvorfor ikke kjøpe det? Du er jo sikra et objektiv du liker. En herlig portrettobjektiv, og morro med smal DOF. f/1.8-objektivet gir deg nok noe av det samme, men det er vesentlig svakere bygget og har tregere og mer støyete fokusmotor ved autofokus. Dog koster det en slikk og ingenting og du får mye optisk kvalitet for pengene.

 

- Canon Speedlite 430EX

Hvis du ender opp med 50mm f/1.8 (eller ingen 50mm) så har du nok til en blits. Det syns jeg er en god idè. Du får helt nye muligheter med mer kreativ lyssetting.

Lenke til kommentar
Dersom jeg kjøper 430 EX II (eller EX I), vil jeg ha mulighet til å koble den av kamera og bruke den trådløst, eller må jeg da ha noe ekstrautstyr koblet til blitsskoen? Type denne annonsen for 430 EX + ST-E2?

Du må ha en sender på kameraet. Det mest naturlige, er da å ha en ST-E2 på kameraet. Det finnes også sender i 580EX om jeg ikke husker feil, men den er selvsagt mye dyrere, større og tyngre.

 

Du kan også bruke en kabel, men den er ikke mye lengre enn at du bare kan holde den i hånden for å dirigere hvilken vinkel lyset kommer fra. Den heter OC-E3 (Canon Off Camera Shoe cord 3), og er mye rimeligere enn ST-E2.

Endret av Marekatten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...