Gå til innhold

Mister internett daglig kl.2400.


Anbefalte innlegg

Har telenor adsl og har et meget irriterende problem. Hver dag kl.2400 mister jeg internettilgangen og må restarte maskinen og gjøre en tilkoblingsreperasjon. Kun da jeg mister internett,ved samme klokkeslett hver dag. Har og en bekjent med samme problemet og vi har begge samme linje, og samme routermodem.

Snakket med telenor kundeservice, men de har aldri vært borti lignende, og kunne ikke gi noen svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kun da jeg mister internett,ved samme klokkeslett hver dag. Har og en bekjent med samme problemet og vi har begge samme linje, og samme routermodem.

 

Hva slags aktiviteter bedriver du og den "bekjente" på dette tidspunktet? Det virker meget usannsynlig at du plutselig skulle miste internett-tilkoblingen din på et gitt klokkeslett. Bor dere i samme bygning? Eller er dette snakk om et avstandsforhold?

Lenke til kommentar

Jeg spiller world of warcraft og bruker skype. Den "bekjente" spiller gjerne ps3 online, eller online streaming. Han bor ikke i samme bygning, men i samme by. Jeg har testet det ut 1 uke nå, og det skjer hver dag kl.24.00. Har ikke sett lignende selv heller.

Vurderer å deaktivere LAN funksjonen på routermodemet, og koble til egen router, men litt kjedelig å bruke 400kr på dette hvis det garantert ikke vil ha effetkt.

Lenke til kommentar
Jeg spiller world of warcraft og bruker skype. Den "bekjente" spiller gjerne ps3 online, eller online streaming.

Med streaming, mener du da webcam streaming av litt mer privat karakter? I så fall kan det jo være at routeren rett og slett blir litt sliten. Det kan også være at PC'en har pådratt seg diverse kjønnssykdommer som gjør at den ikke klarer å være koblet til internett lenger enn 24 timer av gangen.

Lenke til kommentar
Har du sjekket om det kan være noe med DHCP-instillingene eller noe sånt? Kanskje leasetiden på IP'en er for kort, eller noe lignende.

 

Ville kanskje prøvd å sette PC'en til en statisk IP, det kan jo muligens hjelpe.

Tenkte på IP lease jeg også, mulig den er satt til 24timer. Skal prøve å sette statisk IP når jeg er ferdig på jobb og se om dette løser det.

 

Takker for hjelpen =)

Lenke til kommentar

Har sett dette problemet tidligere på forumet, mente å huske at det var Telenor som resetter IP adressen kl 24:00 hver kveld og derfor mister du kontakt med nettet. Mulig jeg tar feil, så ikke skyt meg.

 

Jeg har ikke Telenor som leverandør og har derfor heller ikke noe tilsvarende problem.

Lenke til kommentar

Ser ut til at det er det som er problemet ja. Fortsatt samme problemet etter å ha /renew IP i går, så da ser det ut til at jeg må endre IP lease timeren. Bare finne ut hvordan:P Ellers så tror jeg det er en lokal router innstilling, og ikke telenor generelt, selv om routeren er levert av telenor. Men den omtalte "bekjente" av meg har samme problem, og vi fikk routerne på samme dag, så det er mulig at ett parti av disse er innstilt på 24h IP lease. Correct me if I'm wrong, kan ikke dette her, leser bare litt her og der :p

Lenke til kommentar

Har sett tråder her inne om folk som mister nett-tilgangen eksakt kl. 24.00 hver kveld og bruker noen minutter på å komme inn igjen. Virker ikke helt som om det er akkurat samme problem som tilfelle for deg. Uansett er ikke vanlig hos Telenor heller at linja skal falle ut en gang i døgnet.

 

Jeg har Telenor selv og har ikke hatt noe problem med linjutfall enda i hvertfall :) imponerende nok klarer de faktisk å levere riktig hastighet også. Ikke 1 - 2 Mbs under det du skal ha, noe som er ganske vanlig.

Endret av janingar
Lenke til kommentar
Har sett tråder her inne om folk som mister nett-tilgangen eksakt kl. 24.00 hver kveld og bruker noen minutter på å komme inn igjen. Virker ikke helt som om det er akkurat samme problem som tilfelle for deg.

Er egentlig det som er problemet, mulig jeg har forklart meg dårlig :p

Men mer og mer tyder på at IP lease timeren på router kan være problemet. Skal se på det i kveld.

Lenke til kommentar

For min del så har jeg et zyxel modem type P-2602HWT-F3. Fikk installert internet rett før jul. Hver eneste dag klokken 24.00 mister jeg internet i fem-seks minutter. Jeg har kontakt med routern og når jeg logger meg på routern så står det at den har adsl forbindelse opprettet. Windows7 sier noe annet dog. Har ikke prøvd å pinge gatewayen til telenor men skal prøve å huske på det i kveld. En av de jeg spiller med sliter med samme problem, så det er flere av oss :( Telenor vet ikke hva som er feil og gidder seff ikke hjelpe.

Lenke til kommentar
Sjekk ekstern IP før og etter kl 24:00 og ping gatewayen til Telenor når nettet er nede.

Eventuellt kan du kjøre en tracert mot de IP'ene du bruker når nettet detter ned. Da kan du fort se om pakkene stoppes et sted på veien.

 

Kan garantere deg at de stopper på andre hopp (etter internt nett), at det er så mange som har identisk problem viser bare til en ting, ISP bytter ip på kunder daglig (om det er utvalgte kunder vet jeg ikke).

 

Dog lurer jeg på en ting, har dere som opplever dette problemer noe server stående hjemme, evt om dere har tungt bruk på nettet?

Virker for meg som om dette er en måte å "kontrollere" bruken av nettet utover det som er vanlig.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vil bare si at jeg har samme problem: kl 24.00 til ca 00.08 er jeg uten nett.

 

Super irriterende når man er i et party på xbox...

 

Har gått noen uker siden dette ble postet, er det noen som har noen løsning?

 

Er det noen som har forslag til analyser jeg kan gjøre før/etter nettet forsvinner? Er ikke så proff på ipconfig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...