Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

sølte vann på laptop


Anbefalte innlegg

Jeg har en laptop (lenovo T61) som jeg greide å søle litt vann på. Maskinen ville ikke starte, og det var slik jeg fant det ut. Etter noen dager med frakoblet batteri på badet, fungerte plutselig maskinen igjen. Problemet nå er at den bare starter av og til, andre ganger er det ingen tegn til liv. Noen som vet hva dette kommer av?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du har antageligvis kortsluttet noen kretser som gjør datamaskinen ustabil. Hvis man søler vann i en data, skal man umiddelbart skru den av. La den tørke (evt. skru den opp å la den tørke) og vent til vannet har fordampet. Så kan du skru den på igjen for å sjekke.

 

Problemet var at laptopen lå i en sekk med en flaske som det hadde lekket litt vann fra. Det var ingen tegn til fukt da jeg tok opp laptopen, og den fungerte faktisk ved første oppstart. Det var da den nektet å starte neste gang jeg la merke til at det hadde rent litt vann bak med viften. Maskinen er jo noen år, tror du det vil være hensiktsmessig å levere den inn til reparasjon, eller vil jeg få en regning som overstiger maskinens verdi?

Lenke til kommentar

Vil nok i de fleste tilfeller koste mer enn det smaker å fikse den laptopen. Antagelig har du heller ikke noen garanti eller "idoit forsikring" som dekker slike uhell. Vet flere butikker ala elkjøp lefdal etc leverer slike forsikringer.

 

Kan nevne ett eksempel hvor dette ikke var tilfelle. Kjøpte i sommer en iphone som min sønn ved en anledning fikk tak i. For å si det rett ut han "suglet i hjel" iphonen: Når jeg oppdaget den hadde sluttet å virke gikk jeg til butikken og de sa sorry mate ... Garanti dekker ikke suggel, gå å kjøp en ny

 

Så moralen er vel pass på tinga dine

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...