Gå til innhold

Nok en normalobjektiv til canon 7D tråd


Anbefalte innlegg

Har bestemt meg for å anskaffe en Canon 7D, men er i sterk tvil om hvilket objektiv jeg skal anskaffe meg i tillegg. Har fra før en efs 17-85, og jeg tror et kamerahus av 7D vil dra nytte av noe bedre enn dette. Har lest mange tester og kommet frem til noen alternativer.

 

Canon efs 15-85 virker fristende - IS, hendig brennviddeomfang og får bra testresultater. Den er ikke værtettet og har litt dårlig lysfølsomhet.

 

Canon efs 17-55 2.8 blir et litt dyrere alternativ. IS og lyssterk men litt lite omfang. Denne er heller ikke værtettet.

 

Canon ef 24-105 f4 L kommer på ca samme pris som 17-55. Den er værtettet og har et hendig brennviddeområde. Den er værtettet men er kanskje litt trang. Jeg fotograferer sjelden under 20 mm likevel.

 

Da er det ikke langt opp i pris til mursteinen EF 24-70 2.8L. Blir vel regnet som noe av det beste av zoom optikk, værtettet og hendig brennviddeomfang.

 

Ellers er det vel noen rimeligere alternativer som Tamron 17-50 2.8 VC som har fått blandet mottakelse. (17-50 uten VC har jeg prøvd tidligere og den passet ikke meg, for treg autofokus og den bommet litt for ofte.) Tokina har en 16-50 2.8 som har fått blandet kritikk, men mange påstår at den må blendes ned for å bli skarp. Disse rimligere alternativene er heller ikke værtettet.

 

Valget er ikke enkelt - men jeg heller mot L alternativene. Skal man først bruke så mye penger på foto kan man likegodt fleske til:)

(man kan jo lettere gå over til fullformat dersom man begynner anskaffe seg noen objektiver)

 

Har fra før Sigma 30 mm 1.4, canon ef-s 60mm 2.8, EF 85 1.8 og en 70-200 f4L. Er vel egentlig bra dekket for det meste, men vil ha en god normal-zoom.

 

Innspill mottas med takk:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du er fornøyd med lysstyrken og brennviddeomfanget til 17-85mm; så vil en 15-85mm være et fornuftig valg. Men et slikt objektiv trenger noe lyssterk optikk ved siden av. Og du har jo Sigma 30mm f/1.4 fra før av.

 

Men det virker vel som du er klar for noe med rød L ... Jeg selv hadde valgt 24-105mm da den er mer fleksibel og har IS.

Lenke til kommentar

Dersom du føler du kan leve med 24mm som minstebrennvidde på en normalzoom med et cropkamera, så ville jeg definitivt gått for 24-105mm f/4L IS USM. Objektivet er vesentlig lettere enn 24-70mm f/2.8L USM (er vel 600g mot 1kg). Ekstra rekkevidde og bildestabilisator er kjekt.

 

Vurderte selv denne pluss en vidvinkelzoom, men endte opp på 17-55mm f/2.8 IS USM, da merket behov for både ålreit vidvinkel og kurant portrett-tele i ett og samme objektiv.

 

Dersom jeg går over til fullformat en eller annen dag, så er det derimot liten tvil om at 24-105mm f/4L IS USM blir min normalzoom.

Lenke til kommentar

Om du kan leve med et objektiv på èn kilo foran på kameraet ditt ville jeg definitivt valgt 24-70mm objektivet.

Bruker dette som normalzoom på mitt 7D, og er strålende fornøyd. Stor blender kompenserer lett for mangel på IS - og det har aldri vært noe problem med det.

Balansen på 7D med et såpass tungt objektiv er fin-fin, så heller ikke der er det noe å utsette.

 

 

Men så elsker jeg L-objektiver ;)

Lenke til kommentar
Dette er ikke et enkelt valg. Skal man kjøpe 7D med et L-objektiv, er det bare noen få tusen opp til 5D Mk2 med 24-105. Hmmmm...

 

men 7D har noen egenskaper jeg liker - som trådløs blitsstyring f.eks.

Det skal ikke være lett. Er det egentlig noen grunn til at du MÅ ha fullformat? Hvis ikke; så er 7D et bedre kamera på det meste.

Lenke til kommentar

På en annen side, har du behov for trådløs blitsstyring i kamerahuset? Finnes mulighet å koble det på kamera uansett (løsning som ofte er mye bedre, selv om IR-trigging er noe skrot). PocketWizard er i bestilling for min del (selv med Nikon SU-800, som fungerer bra innendørs, men ubrukelig utendørs om man har kompleks oppsett uten fri sikt).

Lenke til kommentar

Blir det ikke for lite vidvinkel ved valg av 24 mm?har selv 17-55 f2.8 og syns selv at den ikke er vid nok,har selv hatt 24-105 til mitt 5d mark ll og den var ikke spesielt skarp for å si det slik,og er ikke 24-70 og 24-105 egentlig fullformat objektiver?er de da ideell til en crop brikke?jeg mener at det er egne typer objektiver som er tilpasset crop eller tar jeg feil her:)

Lenke til kommentar

Har lest side opp og ned av tester og brukererfaringer, og kommet til at jeg vil gå for det "mest fornuftige" alternativet. EF-S 15-85 7D kit. Da har jeg en svært god kombinasjon som sikkert dekker mine behov. Får vel stikke finger'n litt ned i jorda og erkjenne at jeg ikke har behov for proffverktøy - enda. Var fristet av Sigma 24-70 2.8 til 7000 på Japan photo, men få tester av dette objektivet gjorde meg svært i tvil. Ved å kjøpe kit kan jeg ta med et batterigrep og 16 GB minnekort og likevel komme bedre økonomisk ut av det.

 

Takk for innspill:)

Lenke til kommentar

Personlig hadde jeg klart gått for 24-70L og plusset på en 10-22mm. Det er ikke enorm forskjell mellom 24 og 17mm: Som oftest ordnes det ved å ta noen ekstra steg bak. Uansett vil du nok ikke angre hvis du velger deg L-glass. Som oftest er man forelsket FØR objektivet er satt på kameraet. Ekstrem byggkvalitet:

 

Faren med å velge noe "fornuftig" og "ålreit" er at oppgraderingsspøkelset melder seg skremmende raskt:)

Lenke til kommentar
Faren med å velge noe "fornuftig" og "ålreit" er at oppgraderingsspøkelset melder seg skremmende raskt:)
Skjønt 17-55IS vil nok av de aller fleste oppleves som noe mer enn "fornuftig" og "ålreit". De aller fleste, inkludert proffene, vil anse den som meget bra. Ikke helt L-kvalitet på byggekvaliteten, men langt bedre enn Tamron etc. til 3-4000 kr.

 

Helt enig i at den veldig gjerne skulle gått til 70mm, men det finnes også gode alternativer som ikke koster skjorta, som lar deg dekke 70mm og langt videre. F.eks. 70-200 f/4L eller 30-700IS, begge er gode på sin måte.

Lenke til kommentar

17-55 2.8 IS hadde gått litt i glemmeboken her. Den er helt klart også et valg i toppsjiktet som vil gi trådstarter all verdens muligheter. Men jeg står fortsatt for komboen 10-22, 24-70L. Det gir deg ultravidvinkel til flotte landskapsfoto (17mm kan også bli trangt for mange der), og en sylskarp allrounder til alt annet.

 

Budjsett, bruksområde osv. må du selvsagt vurdere. Lykke til.

Lenke til kommentar

Jeg vil banne litt i kjerka her og si at jeg synes at trådstarter tenker fornuftig ved å gå for EF-S 15-85mm. Det er fordi det dekker et godt brennvidde-område med bra vidvinkel til kort tele. Det får også gode skussmål optisk sett (i motsetning til forgjengeren 17-85mm). et brukbart. Det har IS, som i veldig mange situasjoner kan kompensere for den lavere lysstyrken. Ettersom trådstarter har tenkt å kjøpe den sammen med 7D (som et kit), så blir det en vesentlig billigere løsning enn 17-55mm. Mellomlegget kan trådstarter bruke på f.eks. en 430 EX II blits og et fornuftig stativ.

Lenke til kommentar

Det er klart kombinasjonen 10-22 og 24-70 2.8 er bedre enn 15-85. Prisen blir jo også rundt regnet ca 10-12 tusen dyrere. 15-85 er litt videre og lengre enn 17-55 2.8. "The Digital Picture" roser bildekvaliteten til 15-85, og mener den er rimelig lik 17-55. Bruker erfaringer på diverse forum skryter av bildekvaliteten til 15-85. Har fastopptikk til DOF-foto så jeg tror 15-85 er et rimelig godt walkaround objektiv.

 

"oppgraderingspøkelset" er vel en del av moroa ved denne hobbyen:)

Det ville bli kjedelig å kunne kjøpe alt av kremoptikk og ikke å ha noe å sikle etter.

Lenke til kommentar
Har lest side opp og ned av tester og brukererfaringer, og kommet til at jeg vil gå for det "mest fornuftige" alternativet. EF-S 15-85 7D kit. Da har jeg en svært god kombinasjon som sikkert dekker mine behov

Høres ut som om du har kommet frem til en perfekt kombinasjon for dine behov.

Kos deg masse med supert utstyr. Ser JapanFoto.no og FotoVideo.no ligger lavest i pris på kitet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...