Gå til innhold

jobbmulighet for programutvikler?


Anbefalte innlegg

hei, har et litt generelt spørsmål,

hvordan er jobbmulighetene i norge i dag for en programutvikler?

 

bor i tiden i utlandet sammen med dama, hun har jobbet hos et firma i aten i snart 10 år, der hun

har jobbet med utvikling av diverse programmer.

 

så, nå lurer vi på å flytte til norge men er litt spente på jobbmulighetene, også siden hun ikke snakker norsk (men flytende engelsk).

 

takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som vonkane sier, så er det viktigste hvilke språk man har erfaring med. Jeg vet ikke hvor cobol brukes i dag - om det i det hele tatt er i bruk. Derimot bør det ikke være noe problem å få jobb om hun kan java/.NET/C++ (selv om det ikke er hva hun har brukt den siste tiden).

 

Ang norsk/engelsk så har du flere flere steder i Norge som bruker engelsk som arbeidsspråk, f.eks Opera Software. I en slik bedrift vil det ikke ha noe å si om hun ikke kan norsk. I bedrifter hvor alt går på norsk, kan det derimot bli vanskeligere.

Lenke til kommentar
Jeg vet ikke hvor cobol brukes i dag - om det i det hele tatt er i bruk.

 

Det er definitivt i bruk! Man bør være forsiktig med å si høyt at man kan cobol i nærheten av it-folk fra bank/forsikring, man risikerer å bli kidnappet på stedet og våkne opp i en mørk kjeller lenket til en IBM z, så desperate er de! :p En fra skatteetaten har vært innom her på jakt etter noen som kan både cobol og java, de har mye de ønsker å oversette fra cobol til java for å gjøre det enklere å videreutvikle i fremtiden

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kan man programmere kan man lett lære seg nye språk (innen samme type språk, vel og merke). Ærlig talt, om det er en jobb som krever Java-erfaring, så søk på den, og bruk tiden fram til intervju på å programmere noen småprosjekter. Du bruker under to uker på å bli komfortabel med et hvert språk, igjen med forbehold om type (funksjonelle!=objektor.!=deklarative)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...