Gå til innhold

Utveksling av RMT (gullsalg)-linker i WoW-forumet


Anbefalte innlegg

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1192555

Er dette plutselig greit?

 

Dersom man bare skal se på det som "juks i onlinespill", gjelder fremdeles følgende sitat?

 

[...]

Vi har i stor grad vært moralske voktere når det gjaldt prat om juksing i onlinespill. Det jeg foreslår er inspirert av debatten om hvordan forumet skal forholde seg til piratkopiering. Der har det vært foreslått å sette en grense ved direktelenker til piratkopiert materiale. Jeg tenkte en ligende grense for hacks o.l. for onlinespill.

[...]

 

Tråden har etter hvert utartet til en diskusjon om gullsalg generelt, med alle de aspekter som medfølger, noe som jo er legitimt. Det som ikke helt klinger vel hos meg, er at tråden i utgangspunktet ber om tips til gode steder å kjøpe gull (WoWs største virtuelle valutaenhet), altså direkte linker til steder som oppfordrer til juks i onlinespill, og at det følgelig florerer med nettoppp linker til slike steder i tråden. For legitime spillere medfører RMT (real money trade) økt inflasjon i den virtuelle økonomien, flere reklamerende spammere i de forskjellige kommunikasjonskanalene, og høyere risiko for tap av spillkonto gjennom f.eks. phishing eller keylogging.

 

Om man baserer seg på rettslig presedens, har Blizzard tidligere deltatt i flere rettssaker hvor bl.a. skaperen av en populær bot - et jukseredskap - ble idømt å betale en erstatning på $6m, og et nå nedlagt RMT-firma - peons4hire - som ikke tok sjansen på en rettsak gikk med på å betale et ukjent beløp til Blizzard.

 

RMT er heller ikke en spesielt ren bransje. Eierinteressene i vesten outsourcer stort sett arbeidet til billige markeder som Kina, hvor industrien kan deles i to. Den første er den delen av industrien som skaffer seg virtuelle salgsvarer (ie. gull, digital valuta) ved hjelp av organisert, digital kriminalitet, nærmere bestemt å skaffe seg andres kontoinformasjon ved hjelp av phishing, trojanere og liknende, for så å tømme dem for virtuelle verdier som så kan selges videre. Den andre delen er

, lokaler hvor mengder av lavtlønnede arbeidere benytter seg av ymse hacks eller bots (som også går utover andre spillere) for å samle så mye virtuell valuta som mulig i forskjellige spill.

 

Å betale for RMT-tjenester med kredittkort er også en heller risikabel affære, da de ikke er fremmede for å drive identitestyveri dersom det synes å kaste mer av seg enn å opprettholde "kundeforholdet".

 

Bunnlinjen er altså at de som ødelegger spillet for andre ved å jukse, også direkte støtter en i stor grad kriminell bransje som livnærer seg ved hjelp av datainnbrudd og enda mer juksing. Er diskusjon.no tjent med å være et sted som fasiliterer slik virksomhet? I så fall går det nedover her, særlig som samlingssted for spillinteresserte som ikke er interessert i å jukse, og heller ikke vil spille sammen med juksemakere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...