Gå til innhold

Jeg er i et gjeldshelvete


Gjest Trådstarter

Anbefalte innlegg

Gjest Trådstarter

Jeg er mildt sakt i et gjeldshelvete. Det vill jeg vertfall definere det som. Å jeg har brunnet meg noe helt jævligt og har lært leksen min en gang for alle. Men jeg må ha hjelp til å rydde opp.

 

Jeg har ulike ting som utestår.

 

Kredittkort: 15 000

Kredittkort 2: 10 000

Forbrukslån: 20 000

 

Totalt har jeg en gjeld på 45 000 kroner. Det er uoversiktelig og vanskelig å betale ned på alt dette. Derfor lurte jeg på om det var mulig å gå til banken min slik at de betaler ned dette og slik at jeg får en fast betalingsplan? Jeg har mellom 5-7 tusen i månden i inntekt.

 

Alikevell er det utrolig skamelig å gå til banken og fortelle dette. Hva synes dere?

Jeg bor hjemme og faren min har ganske god inntekt. Men jeg tørr ikke å gå å nevne dette for han. Da kommer han til å tro at jeg ikke har blitt voksen enda og kommer til å skamme seg over meg.

 

Dette skal jeg ordne opp i selv. Er det eventuelt andre instanser som jeg kan kontakte for å få ordnet opp i dette? :(

 

Dersom jeg jobber og står ekstra på har jeg betalt ned alt dette til sommeren. Men da må jeg ha noe fast å forholde meg til, hele tiden.

 

Håper på gode svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Trådstarter
Snakk med banken. Gjør en avtale med og betale 1-1500kr i mnd til at det er nedbetalt. :) er kortene og forbrukslån i mange banker? Er du gammel, skole?

 

Det ene korte er i min bank (DNB NOR)

Det andre er i skandiabanken.

Å forbrukslånet er i nordea.

 

Ja dette er veldig flaut :( Men jeg synes det er godt å få det ut. Det hadde våre så mye greiere om for eksempel dnbnor kunne opprettet et "forbrrukslån" til meg / refinansiering. Der jeg betalte ned alt hos dem med et minimum beløp hver måned. Men jeg vet ikke om banken vill gjør det? Jeg er veldig ung (18 år). Å jeg får avslag på forbrukslån søknad hos dnbnor i nettbanken.

Lenke til kommentar
Gjest Trådstarter

Jeg går på videregående. Så det er noe begrenset på hva jeg faktisk kan tjene.

Men målet var å få alt nedbetalt innen juni. Men den største utfordringen min er å få samlet alt til et lån.

Lenke til kommentar

Banker gir som regel ikke refinansieringslån til slike saker uten at du har sikkerhet i bolig eller lignene. Forståelig, for ellers hadde jo de sittet på hele gjeldspakken i stedenfor. Hvis du bor hjemme bør du fokusere veldig på å jobbe maks og betale tilbake så mye som mulig. Tingen med slike kredittkortlån er en sinnsyk rente. Så hvis du ikke får betalt det ned fort som faen begynner rentene å tikke og da kan du risikere at mesteparten av det du betaler inn går rett i renter.

 

Det beste er å bite i det sure eple og be om et lån av noen du kjenner. Alle gjør feil her i livet og selv om du sikkert får en del pess for det, vil det telle mye at du ønsker å ta fatt i det og ikke bare kaver med hodet såvidt over vannet.

Endret av Bloodwake
Lenke til kommentar
Gjest Trådstarter

Jeg har glemt å nevne noe. Jeg har en bil som har en verdi på mellom 55-60 tusen. Dersom jeg pantsetter den, kan det være større sjans da for at jeg får refinansiering?

Lenke til kommentar

Godt mulig at din far blir skuffet hvis du kommer til ham nå - men han vil vel bli tilsvarende imponert hvis han legger ut og du faktisk klarer å skjerpe deg og skrape sammen 45000 på fem-seks måneder. Det blir nok en ubehagelig samtale der og da, men du får likevel en unik mulighet til å vise at du har vokst og faktisk vil gjøre noe med dette.

Lenke til kommentar

For og være helt ærlig så håper jeg du ikke får refinansiert gjelden.

 

En enkel løsning vil kanskje ikke lære deg noe,men må du slite litt et halvårs tid og forsake festing/luksusartikler for å nedbetale gjelden,vil du nok ha denne opplevelsen i minne i mange år.

 

Jeg sier ikke dette for å være slem,hovedsakelig så gikk barneoppdragelsen min ut på det og ordne opp i egne feil selv.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe poeng i å arbeide for å samle denne gjelden i et lån med lavere rente. Sannsynligvis taper du på et slikt forsøk, pga etableringsgebyrer osv. Det beste du kan gjøre nå, er å skaffe en ekstrajobb i helgene/på kveldene og jobbe hardt. Denne gjelden må bare nedbetales, uten refinansiering og annet fjas.

 

Lærer du deg verdien av hardt arbeid nå, legger du grunnsteinen for en fornuftig økonomi med høy sparing, og kan se frem mot en gullkantet fremtid. Om du klarer å legge deg til slike vaner at du sparer 5000 kr i måneden de neste 15-20 årene vil det gå deg godt i livet og du vil få leve lenge i landet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...