Gå til innhold

Angrer på yrkesvalg


chris

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på hva gjør man om man angrer på yrkesvalg? Hva gjør man om man finner ut etter noen år at har valgt helt feil, og egentlig er veldig interessert i et annet yrke. Du har rett og slett funnet ut av akkurat hva du vil. Det tok egentlig bare så lang tid,men du har nå ikke lengre rett på mere 5-årig utdanning.

 

Hva hvis man har allmenn utdanning og finner ut at det du egentlig har lyst til å jobbe med yrkesfag. Hva slags muligheter har man da? Hva gjør du da?

 

Jeg lurer så utrolig på det her :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke noe problem. Dersom du tenker på foreksempel elektriker eller lignende så starter du som lærling med veldig lav lønn i et vanlig firma. Du må da jobbe i 3-5 år (mulig jeg tar feil), og litt teori på kveldstid, før du til slutt kan ta fagprøve.

 

Du kan helt sikkert gå på privatskole for å lære det aller meste av andre yrker også. Du burde kanskje si hva du faktisk er på jakt etter?

Endret av Tim
Lenke til kommentar

Hm, er du sikker på det med elektriker, Tim? Da jeg gikk elektro ble vi informert om at yrkesgruppene innen elektro var de eneste som ikke tok inn noen uten minst ett års utdannelse innen fagfeltet, fordi det er så kritisk med tanke på brannfare osv. For andre yrkesgrupper er det derimot veien å gå, om du ikke ønsker å studere (noe som skal gå helt fint om du har studiekompetanse). Kjenner til flere som har blitt lærlinger innen diverse etter fullført 3-årig allmenn videregående.

Lenke til kommentar

Det jeg har hørt ang. elektriker er at for noen år siden, da det var veldig gode tider, var elektrikerfirmaene desperate etter folk. Så de tok inn en del ufaglærte og ga dem opplæring etc slik at de til slutt kunne ta fagbrev. Men nå når ting går dårligere er det mange av disse som frykter at de er de første som må gå. :(

Lenke til kommentar

Jeg kjenner flere som har fått 3-årig lærlingkontrakt i offshorebransjen uten å ha noen relevant utdannelse utover allmenfag (studiespesialiserende). De har kontaktet firmaene direkte, tatt noen teoretiske prøver og begynt som lærling.

 

Personlige forstår jeg ikke helt vitsen med det. Altså, hvis du generell studiekompetanse kan du heller ta et 3-årig høyskolestudium (f.eks. ingeniør), i stedet for å være lærling i 3 år. :)

Lenke til kommentar
Personlige forstår jeg ikke helt vitsen med det. Altså, hvis du generell studiekompetanse kan du heller ta et 3-årig høyskolestudium (f.eks. ingeniør), i stedet for å være lærling i 3 år. :)

 

Tror jeg støtter den gitt. Har vurdert å skifte yrke selv, og i mitt hode virker det mer logisk å gå for høyere utdannelse enn å "begynne på nytt". Tror man vil ha en langt mer stabil og trygg jobb som f.eks. ingeniør enn som nyutdannet elektriker/rørlegger/tømrer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...