Gå til innhold

Treg boot og dårlig lydkort? (Maximus III Formula)


Kildal90

Anbefalte innlegg

Bygde pc-en min for 2 måneder siden snart og ikke vært helt fornøyd :(

 

Jeg kjøpte med hovedkortet Maximus III Formula ettersom dette virket som det definitivt beste hovedkortet av de med 1156 sockets.

 

Det første jeg reagerte på var booten, det tar ca 10 sec fra jeg skrur på maskina til boot menyen kommer opp, derifra er det veldig kjapp boot på maskina (windows 7 ultimate 64bit).

 

Neste var at folk klagde på micen min (har sennheiser pc350 og aldri hatt noe problem med andre pc-er) Kommer en svak pipelyd som om te-kjelen er ferdig liksom...

 

Kan det være fordi det medfølgende lydkortet står intill skjermkortet? at det blir noen forstyrrelser der? =/

 

På forhånd takk for alt av svar!

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Gammel tråd, men tenkte jeg kunne oppdatere denn alikevel.

 

Mic problemet kom av en feil på headsettet. Var heldigvis så hledig at jeg fikk et helt nytt fra cdon hvor det var bestilt originalt.

 

Men har fortsatt problemet at det tar rundt 10 sekunder som skrevet fra jeg starter pc-en til boot bilde kommer opp på skjermen, ikke funnet noen løsning på det enda og kan jo hende noen andre har opplevd problemet i mellomtiden.

 

Er for øvrig hver eneste gang jeg starter pc-en fra jeg kjøpte den.

Lenke til kommentar

Hei, antagelig er det en av to ting;

 

Quick Boot (eller noe som heter noe lignende) er ikke Enabled i bios.

 

Eventuelt så har du extern USB disk som bruker litt tid på å spinne opp når du skrur på maskinen, så BIOS blir søkende en stund etter den før den finner den.

Lenke til kommentar

Det er vanligvis en hel del triks for å få kjappere BIOS-boot. Etter en kjapp gjennomgang av manualen ville jeg:

- Main -> SATA1-6: Disable de portene du ikke bruker

- Advanced -> Onboard Device: Disable kontrollere du ikke bruker

- Boot -> Boot Device Priority: Disable alt annet enn boot-harddisken. CD-ROM kan du skru på de gangene du trenger det.

- Boot -> Boot Settings:

- - Quick Boot: Enabled

- - Full Screen Logo: sjekk om den påvirker (mål tid)

- - Hit 'DEL' message: skru av denne hvis du husker hvilken tast som er riktig. De legger sannsynligvis inn et lite delay når den vises.

- Tools -> AI NET 2: Check Realtek LAN Cable: er Disabled som default, men hvis du har tullet med den (satt til Enabled) er det et tidssluk.

- Tools -> MemPerfect: Samme som LAN Cable check

 

Og AHCI-modus på SATA-disker være verdt å ta en kikk på. Dette er ikke bare-bare å tukle med, siden det kan føre til at operativsystemet ikke vil starte osv. Greien er at SATA-disker utnyttes best når SATA-kontrolleren kjører i AHCI-modus (NCQ og litt annet snacks), men pga. av mye drivertull under installasjon av operativsystem (Windows XP, drivere på floppyer, osv.) pleier SATA-kontrollere å kjøre i Legacy/IDE-modus som default. Jeg tror det er litt tilfeldig om dette forlenger eller korter ned BIOS-booten, men hvis du forandrer fra IDE-modus til AHCI-modus etter at operativsystemet er installert ber du som oftest om problemer. Men det er greit å huske på hvis du skal installere operativsystem på nytt en eller annen gang. Dette gjøres i Main -> Storage Configuration.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hei igjen, takker for konge svar endrebjo, men hjalp desverre ikke :(

 

Var inne å monterte en Noctua NH-D14 i går (elsk) og når jeg testkjørte systemet la jeg merke til at en lyd som jeg tidligere trodde kom fra en av harddiskene faktisk var ulyd fra strømforsyninga.

 

Jeg har en corsair hx 1000 w strømforsyning, kun brukt i dette oppsettet, kan det være mulig at strømforsyninga skaper problemet? Målte tiden på oppstart før oppstartsbilde kom på nesten 20 sekkunder i går.

 

Hadde tenkt meg å få testa med en annen strømforsyning, men etter 4 timer med skruing på overtide etter jobb måtte jeg komme meg hjem å spise middag :p

 

Ulyden er vanskelig å forklare, med høres litt ut som en eldre harddisk som knitrer, og merkbart er det at mens jeg testa kunne jeg høre en litt knitre/pipelyd for hvert tastetrykk en periode....

 

syntes det er veldig rart at strømforsyninga piper når jeg trykker på tastaturet! :|

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...