Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan oppfører bilen din seg i kulda?


Espein

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
En mitsubishi som ikke starter? :O Høres ut som dårlig batteri :)

Vet at det ikke er batteriet, siden jeg har prøvd med en booster for å få start.

Men tror det kan ha med luftfilteret å gjøre, siden den har vært litt rar etter at jeg skifta til uorginalt. Men har aldri har problem med å få start da.

Er et åpent greenfilter.

Lenke til kommentar

Hehe, min opel vectra 1995 mod startet selv om det var 25 blå ute. På det kaldeste var det så vidt starteren gikk, men allikevel startet den. Ikke noe fancy motorvarmer eller lader heller :p

Var verre med 240en i 25 minus, den tente først bare på en sylinder, så etter 2 minutt kom nummer to, og etter 5 minutt med forsiktig gass gikk den rent. Måtte ha startkabler, men når den ligger rundt 0 er det ingen problem. Da går den som en klokke :p

Bor forresten litt utenfor Stavanger

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Min 96 mod Opel Corsa 1.4 starter uten problemer i kulda. Fort varm blir den også. Det eneste jeg egentlig merker er at girkassa er rimelig seig de første 5-10 minuttene. Måtte bytte batteri på den i Oktober, da det gamle sprakk pga kulde. Hadde fullt oljeskift samt bytting av frostvæske i begynnelsen av januar i år. Første vinter med bilen. Så jeg er godt fornøyd :)

Lenke til kommentar

Renault Megane 2009 1,5 dCI.. starter greit med noen skikkelige traktorlyder de første par sekundene. Girkassen er seig, og 4.-giret må jeg alltid bruke litt ekstra kraft på for å få inn. Må kjøre ca. 10 mil for å få motoren til driftstemperatur(!!) dersom temperaturen er under -5, og da driver den og veksler mellom "kald" og "driftstemperatur" (bare 4 nivåer på temperaturvisningen.. dvs. ingen => iskald, èn => kald, to => driftstemperatur, 3 => varm, 4 => for varm). Den første kommer opp etter 1-2 mil nå som temperaturen ligger rundt -10.

 

Displayene i instrumentpanelet, deriblandt speedometeret, er selfølgelig "LCD-suppe", men langt fra like verst som om man hadde en mobilskjerm i -10.

 

.. og ja, partikkelfilteret sliter litt med å rense seg, prøver å gi den litt ekstra turtall i blandt så den får mulighet for å rense det, og det har fungert til nå. Desverre gir ikke denne noe beskjed om at den trenger å rense det før den gir en generell motorfeilmelding etter at den har gitt opp å rense det.

Endret av gxi
Lenke til kommentar
Har ikke ladet batteriet en gang, men det hjelper nok at den får endel langturer på 20-30 minutter. :love:

 

Haha. Jeg elsker det uttrykket der. Sånne småting gjør meg litt lattermild :D

 

On topic: Tror batteriet mitt har sittet i siden bilen var ny i 2003,

og mitt fungerer også veldig bra. Har ikke ladet det noengang selv...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...