Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Konsentrasjonsproblemer.. en form for ADHD?


ZtriCk-T

Anbefalte innlegg

Hallo. Har slitt med konsentrasjonsproblemer så lenge jeg kan huske.

Når jeg leser en side i en bok f. eks, så hender det 90% av gangene at jeg ikke husker hva som skjedde på den siden. Har prøvd å finne ut hva som er feil selv, ved å stoppe opp etter en side, og tenkte dypt; "hva søren leste jeg nå?"

 

Men nei, husker veldig lite av det. De eneste gangene jeg får med meg ordentlig er hvis jeg konsentrerer meg dypt, og sitter å ni-stirrer i boka. da får jeg med meg hva det står, i sirka en halv side, leser jeg videre da, så husker jeg ikke det - før jeg konsentrerer meg ordentlig igjen.

 

- Jeg har en veninne som sier at hun har en form for ADHD, som går bare på konsentrasjonsproblemer, og hun sa at hun hadde problemer med noe av det samme. er det noen måte jeg kan finne ut om jeg har det eller ikke? Eller finne ut hva det er i det hele tatt? :)

 

Kan også legge til at dette gjelder tavleundervisning på skolen også, men i litt svakere grad.

 

Takk på forhånd. :) - Ztrick-T

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg ville gjettet på dysleksi.

 

er ikke det sånn at man "glemmer" en bokstav her og der da?

 

EDIT: Sjekket wikipedia, skrive og lesevansker, så det kan vel hende jeg har det ? :hmm:

 

Wiki:

 

 

Dysleksi

 

Dysleksi eller ordblindhet er en spesiell form for lese- og skrivevansker som er forbundet med en svikt i det fonologiske systemet. Tilstanden innebærer en svekkelse i hjernens evne til å omforme skrift som øynene oppfatter, til meningsfylt språk og motsatt omforme muntlig språk til skrift.[1] Disse vanskene kan også forekomme hos høyt begavete individer. Ordet dysleksi kommer fra de greske ordene δυσ- dys- («uparet») og λέξις lexis («ord») og betyr direkte oversatt «vansker med ord». Et menneske med dysleksi kalles dyslektisk eller dyslektiker.

 

Verdens helseorganisasjon definerer ifølge diagnoselisten ICD-10 dysleksi som en sykdom som innebærer vansker med å lære å lese til tross for vanlig opplæring, normal intelligens og gode sosioøkonomiske forhold. Tilstanden avhenger av konstitusjonelle, kognitive hemninger.

 

Dysleksi er et av den vestlige verdens mest vanlige handikap. I Norge kan man regne med at flere hundre tusen mennesker i større eller mindre grad er rammet. Alvorlige dyslektiske forstyrrelser forekommer hos 2–5 % av befolkningen.[trenger referanse] Det betyr at det er dyslektiske elever i nesten alle skoleklasser. Ettersom definisjonen av dysleksi er noe flytende, får man forskjellige vurderinger av antall dyslektikere i ulike undersøkelser.

 

 

Endret av ZtriCk-T
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvor gammel du er, men om du fortsatt går på ungdomsskole eller videregående, så har du forhåpentligvis en rådgiver eller liknende på skolen din som kan hjelpe deg. Akkurat hvordan man får diagnostisert dysleksi har jeg ikke den ringeste anelse om. Men jeg vil tro at legen din også kan hjelpe deg med dette. Nå bare gjetter jeg og har ikke noen som helst forutsetninger for å komme med noen diagnose, men jeg tror det er mer sannsynlig at du har dysleksi enn at du har ADHD. :) Det er også grader av dysleksi, noen har så sterke symptomer at de faktisk er som analfabeter å regne, mens andre "knapt nok" merker det og heller aldri får diagnosen.

Lenke til kommentar

Hei

Det er riktig at det finnes en form for ADHD som ikke har hyperaktivitet ved seg, men kun konsentrasjonsvansker. Denne tilstanden kalles da ADD (Attention deficit disoder). Hvorvidt du ha denne tilstanden kan kun avgjøres av spesialist. Du kan få legen din til å henvise deg til slik spesialist, eller du kan gå via skolepsykolog (PPT).

 

Hvis du selv har skrevet det som står i denne tråden, er det ikke grunnlagt for å mistenke dysleksi. Dette fordi tekstene dine mangler de typiske dysleksi-tegnene.

 

lykke til

Dag

Lenke til kommentar

jeg sliter med det samme :(

når jeg prøver og lese en side i læreboken går det in ene siden og ut den andre :p men når jeg leser avisen husker jeg alt,,

det er også slik at når jeg leser så tenkter jeg på andre ting mens jeg leser, legen sier det er derfor jeg ikke husker noe av det jeg leser

. eneste problemet er at jeg ikke kontrolere hva jeg tenker på når jeg leser :(

 

så jeg må ofte lese samme siden 3 ganger før den sitter :) men når den sitter, sitter den for godt !..

jeg har ikke dysleksi / adhd / add bare litt løpsk fantasi :)

 

 

eneste jeg kan anbefale er gå til legen ! det er dritt kjedelig og gå i livet uten og få den hjelpen man trenger :)

Lenke til kommentar

Man kan lære seg å kontrollere tankene f.eks via oppmerksomhetstrening. Prøv å google det og les litt om emnet. Dette fordrer jo at resten er på plass med ernæring, psyken og at man ikke har opprettelige skader f.eks under den viktige tiden hjernen formes under svangerskap og opp til ettårsalderen.

 

Andre ting som kan fungere er trancedental meditasjon.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Balder_*

Det kan også være lurt å be legen ta noen blodprøver for å sjekke om du mangler eller har for mye av noen stoffer i kroppen.

Riktig mat har veldig mye å si for konsentrasjonen.

Cola, for eksempel, kan føre til en litt giret følelse uten at du klarer å utnytte den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...