Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Sjenert jente trenger hjelp til å "bryte isen"


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jg er ei jente på 18 år, som har fått et godt øye til en på skolen.

 

For det første er denne gutten et år mindre enn meg, noe som er nytt for meg, er usikker på hvor voksen han er og om han kan være interessert i noe mer enn vennskap i det hele tatt..

 

Saken er at vi ikke går i samme klasse, men hans klasse og min klasse har to timer sammen i uka. Har faktisk jobbet i prosjekt sammen med han (bare vi to), og det var vel da det "begynte", jobber enda med dette prosjektet. Begge er vel sjenerte, og det blir lite prat utenom det nødvendige.. Har ikke mange felles interesser, men vet jo utav hvilken linje han går og facebook hva han interesserer seg for, kanskje bygge videre på dette? Aaner rett og slett ikke hvordan man kan ta dette videre, og evnt finne ut om det er noe eller ikke? Hva skal to personer som ikke har noe til felles i utgangspunktet ta kontakt?

Har jo hverandre på face, og ettersom vi ikke treffes mer enn en gang i uka, tenkte jeg kanskje det hadde vært mulig å funnet på noe "lurt" å skrive/snakke med han om der?

Har tatt meg selv i å bli litt for "sprudlende" med han i nærheten, litt for lite avslappet og "meg selv", dessverre.

 

 

Jeg har egentlig ikke så god selvtillit, men har fått litt erfaring med at jeg er ganske atraktiv, både utseendemessig og når det gjelder personelighet.. Hvertfall sjenert når det kommer til ny personer!

 

Takker så mye for noen rettningslinjer, erfaringer og tips her! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ang. å ha felles interesser så har dere jo hverandre som felles interesse? Og du skal visst ha en attraktiv personlighet, så det er vel ikke noe problem. At du blir sprudlende og fjollete rundt personer du begynner å bli forelsket i er helt normalt. Du smitter andre med dette og det er en god ting. Gutten er et år mindre enn deg, men det betyr ikke annet enn at du må finne utav hvor moden han er - noe du uansett må gjøre.

 

Får å oppnå kontakt må du nødvendigvis ikke bruke noe dere i utgangspunktet har til felles. Bare by litt på deg selv. Si at du vil finne på noe. Sleng ballen over til han. Bruk gjerne en lapp; det er alltid morsomt og krever ikke så mye av deg.

Lenke til kommentar

Her er det bare å prøve seg. :) Husker selv hvordan jeg var da jeg gikk i 2.klasse, og hvor utenkelig det skulle være at ei i 3.klasse skulle ha interesse av meg.. Derfor gjorde jeg heller ikke noe for å dra det videre med de jentene i 3.klasse jeg hadde kontakt med.

Har fått vite i etterkant at det var noen av de som var intressert, noe som har irritert meg grenseløst i senere tid.. :p Lenge leve etterpåklokskapen..

 

Det er bare å gjøre det enkelt. :) Spør om å finne på noe en dag utenfor skoletiden. Enten får du et ja, eller så får du et nei.. Enklere er det ikke. ;)

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

hehe, har kanskje rett ang gutter ja! :)

 

Men føler liksom ikke at vi er helt på det stadiet at jeg kan spørre om han vil finne på noe etter skolen liksom, vi kjenner jo ikke hverandre særlig godt i det hele tatt og hadde i såfall ikke hatt så mye prat å fylle tiden med enda..

Lenke til kommentar

Hei. Ikke vær redd for å dumme deg ut. Prøv å si noe til han når dere jobber med projektet. Spør han ut om noe, så spør han deg om noe kanskje, og da har dere forhåpentligvis en samtale. Skjønner godt at det er vanskelig, men her kommer det å ikke være redd for å dumme seg ut. Veit ikke om du gjør det eller ikke, men å se han i øyene når du snakker med han, og et lite smil kan jo kanskje hjelpe på litt?:D

Kan også spørre om noe angående oppgaven for å få igang en samtale, uten at du egentlig lurer:P Vis han en sang på moben/mp3spilleren(om dere har samme musikksmak). Finn på noe lurt å spørre han om til neste gang dere har time sammen:D

Lenke til kommentar

Åpne opp facebook chat, si hei, spør om noe til prosjektet. Kanskje noe du ikke helt skjønner (eller finn på noe), deretter kan du egentlig naturlig spørre videre på det han sier. Si du ikke liker facebook chatten og få Han til å legge deg til på msn. Bruk noen smileys og ikke vær redd for å slenge inn et hjerte hvis det passer, blitt litt for vanlig i det siste, men fortsatt funker det som en icebreaker. Neste gang dere møtes vil alt bli mer naturlig med mindre dere prater veldig mye på msn, da kan det bli kleint. Easy and simple. Og prøv å hold deg unna av å snakke om clubber og barer han ikke kan komme inn på, kjipt for han å bli påmint dette (var i akkurat samme situasjon som han) hjemmefester og fester er win. Også ofc, ikke spørr om du skal kjøpe drikke til han :p

Endret av Hidephix
Lenke til kommentar
Saken er at vi ikke går i samme klasse, men hans klasse og min klasse har to timer sammen i uka. Har faktisk jobbet i prosjekt sammen med han (bare vi to), og det var vel da det "begynte", jobber enda med dette prosjektet. Begge er vel sjenerte, og det blir lite prat utenom det nødvendige..

Snakk om vanlige spennende ting. Du må åpne han opp, etter du har åpnet han opp vil han/dere snakke av seg/dere selv.

 

Om du ikke viser noe interesse, så vil ha aldri få vite at du liker han gjennom hvordan du oppfører deg. Aldri fortell rett ut at du f. eks. er forelska i han, prøv å vis det gjennom kroppsspråk, da vil det ikke være noe å tape om du blir "avvist" eller om han støter deg bort.

Lenke til kommentar

Dette var hjelpsomt :)

Har tenkt på akkurat det samme, med facebookchat, men han er jo aldri på, hvertfall ikke samtidig som meg.. Kan jeg bare legge han til på msn eller skal jeg sende en mld på facebook? Om et eller annet ang prosjektet eller noe.. Msn-adr ligger jo åpent på "forumet" for skolen og på face, men blir litt dumt å legge han til direkte kanskje?

Lenke til kommentar
men blir litt dumt å legge han til direkte kanskje?

Jeg blir sint av å lese dette. Jeg skrev egentlig et langt innlegg, men kortet det heller ned til dette:

 

Folk har virkelig ikke peiling på hvordan man skal kontakte det motsatte kjønn. Ikke engang når man åpenlyst presenterer en veldig treffsikker og underbygget metode. Folk er pingler og så forbanna forskanset i sin egen komfortboble. Jeg fordømmer hvor samfunnets idioter er på vei.

 

I helvete... Når ble å "legge noen til på Facebook" noe som må analyseres, veies, diskuteres, argumenteres, bli grublet på, modellert, undersøkt, målt og planlagt? Bare gjør det, Gud forby!

 

I hodet mitt fyker egentlig bare masse skjelsord rundt og jeg forstår at jeg ikke klarer å uttrykke meg særlig klart når det er tilfellet.

 

Stian, out.

Lenke til kommentar
I helvete... Når ble å "legge noen til på Facebook" noe som må analyseres, veies, diskuteres, argumenteres, bli grublet på, modellert, undersøkt, målt og planlagt? Bare gjør det, Gud forby!

Jeg ble kontaktet face2face av en bekjent jente som spurte om det var greit at hun la meg til på facebook. Skulle nesten tro at det var lettere å klikke på en knapp online, eventuelt sende en melding, enn å måtte spørre om tillatelse på forhånd. :)

Lenke til kommentar

Det er vel egentlig det jeg snakker om, bare andre veien rundt. Hennes "autoritet" var Facebook, mens TS' "autoritet" er real life. Om jeg kan putte det så enkelt.

 

Denne setningen du siterer mener jeg skal gå for det meste. Ikke bare "legge noen til på Facebook". Det er postens mening - å leve livet heller.

 

"Verden er din lekeplass."

 

Den setningen der har jeg bare i det siste begynt å forstå. Du har nok hørt/lest den mange ganger før og tenkt at "ja, det var jo smart", men jeg kan med grunnlag i min egen erfaring si at du nok ikke forstår 2% av hva det egentlig betyr.

 

EDIT: Beklager off-topic!

SUPEREDIT: Dette var ikke siktet spesifikt mot noen.

Endret av StianGH
Lenke til kommentar
Så vart ikke det å legge til noen på facebook som var greia heller, det var snakk om msn.. djiizez

 

Bare snakk litt på FB chat først, deretter kan du bare be han legge deg til samtidig som du gir han mailen. Den har aldri slått feil for min del. Å bare legge han til synes jeg er litt wierd.

 

Synes du detter er vanskelig kan få lov å øve deg på meg ;D haha

Endret av Hidephix
Lenke til kommentar
Så vart ikke det å legge til noen på facebook som var greia heller, det var snakk om msn.. djiizez

Snakk litt på facebookchat, og etter en kort samtale sier du noe om hvor kraftig facebookchatten suger. Gi ham mailen din og be ham legge deg til på msn. Voila!

 

Men altså, å legge til folk på msn er enda 'lettere' enn å legge dem til på facebook i manges øyne. Hvis jeg chatter med dem jevnlig er det ihvertfall ikke noe dilemma om jeg skal legge dem til eller ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...