Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Jeg vil bli et a-menneske!


Haawy

Anbefalte innlegg

Er litt lat, så ble bare skumlesing og litt scrolling av tråden. Tenkte jeg kunne dele mine erfaringer rundt dette. Jeg er selv orginalt et b-menneske (dvs jeg av natur legger meg sent og står opp når jeg står opp), men etter å vært i militæret har jeg sett hvor utrolig mye man får ut av dagen ved å ikke sove til 10-11 (eller senere).

 

Etter jeg var ferdig med militæret, så var jeg arbeids ledig i 2 mnd. Det starta med litt å ligge litt utover dagen i senga, men dette blir fort kjedelig synes jeg. Føler meg så slask når jeg bare går det som er et MUST (spise, drikke, drite og sove). Derfor satte jeg med små mål, felles for alle var at de starta med vekkerklokke.

 

Så hvis dere skal klare dette, anbefaler jeg å finne ut ting dere vil ha gjort (ikke tenk på at det kan gjøres senere, ikke tar så lang tid o.l.) Stå opp og gjør det.

 

Nevner også at snooze ikke hjelper! Hvis dere vil sove litt lengre, sett heller en klokke nr 2 på 30-60min før dere skal stå opp (evt en radio på et behagelig lydnviå som vekker hjernen litt) Jeg merker selv at vis jeg først snoozer, så blir det gjerne 2-4 snooze ekstra.

 

Lykke til folkens

Hilsen en som står opp halv 6 på hverdagene :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, ville bare si at jeg har blitt et A-menneske nå. (Er på vei hvertfall :p)

Jeg er trøtt om kvelden. Men jeg er trøtt 20:00.

Det har jeg gjort med vilje, sånn at jeg kan stå opp 04:00 ish.

For å bare slappe helt av før skolen. Se en film, lage haugevis med frokost.

 

Jeg opplevde noe merkelig i slutten av ferien, ble trøtt på kvelden og stod opp tidligere om morran fordi jeg ikke var trøtt.

 

Har klart å snu om på mirukaløst vis, jeg tror litt av nøkkelen ligger i å bryte mønsteret, men bare om du VIL.

Hvis du tvinger deg opp fra senga i helgene så er det bare enda en vond opplevelse.

Forsøk heller å få gode opplevelser av å stå opp tidlig, sånn at du kan få lyst til å gjøre det igjen og igjen.

F.eks hvis du er vant til å stå opp klokken 14-15 i helgene, prøv heller å stå opp klokken 9-10.

Lag en god frokost og slapp skikkelig av, nyt følelsen av å ikke ha sovet bort dagen.

 

I mitt tilfelle førte dette til at jeg ville stå opp tidligere før skolen også, fordi jeg følte at jeg fikk mye mer ut av dagene av å ikke starte dem med sinnsykt stress og forsentkomminger.

 

Og sov i 8 timer. Ikke mer, ikke mindre. 8 timer akuratt, hvis du er relativt ung.

 

Tidligere i tråden sa jeg at jeg ga opp, men det som skjedde etter det var at jeg slutta å prøve.

Ville jo fortsatt bli et A-menneske, men etter det hadde jeg ingen slags frykt for å misslykkes, fordi jeg egentlig ikke brydde meg.

Jeg sa til meg selv: dette er mitt liv, min hjerne, jeg har full kontroll over den.

Hvis jeg vil bli et A-menneske så trenger jeg ikke å jobbe for det, jeg kan forandre det HER OG NÅ. Knips. Sånn er det bare.

Det gikk for meg.

 

Nå skal jeg legge meg.

(Og ja, det å legge seg 20:00 er bare noe jeg eksperimenterer med atm)

Endret av bollerbrus
Lenke til kommentar

Jeg er selv tillært a-menneske pga jobb. Men jeg fikk meg kjæreste for litt siden, og han er en gedigen strek i regningen. Han er "inbetween jobs" :roll: , kronisk lat og har sterke gamertendenser. Når jeg sov hos han i helgen holdt jeg ut til ca 02.00, og registrerte såvidt at klokka nærmet seg 07.00 da han kom og la seg med meg.

 

Jeg får han verken opp eller i seng! :ohmy: Det virker kanskje ikke så farlig, men det begynner å bli et problem for meg.

 

Jeg trenger noen knapper å trykke på. Hva bør jeg si/gjøre for å motivere fyren? (For å ha det på det rene: Om jeg vekker han med sex, så sovner han igjen etterpå. Om jeg lokker han i seng med sex så står han opp igjen etterpå). :ermm:

Det at man får så mye mer ut av dagen funker heller ikke som argument, for han er arbeidsledig, og har flust med tid til å gjøre det lille han gidder hver dag.

Jeg vil ha han opp og ut og med på ting! Hva skal jeg si til han?! Jeg skal trappe opp treningen igjen snart, og han har sagt seg villig til å være med. Så håper jeg virkelig han skaffer seg ny jobb snart, for det er ekstremt nedbrytende å sige rundt på ledighetstrygd i lengre tid. Jeg orker ikke involvere meg seriøst i sånne menn.

 

Hva kunne en kjæreste gjort som ville fått dere opp av senga i normal tid? Altså før dere konverterte til a-siden? :p

 

Anyways, nå skal jeg legge meg..

Lenke til kommentar

Menneske er kronisk lat av natur, de fleste klarer å undertrykke dette/har noe å gjøre og av denne grunn kommer seg opp om morningen.

 

Hvis jeg lar kroppen min selv bestemme, så blir det fort til at jeg får en dårlig døgnrytme, noe lignende som beskrevet over. Men da dette fort ble en livs stil jeg ikke klarte og når jeg ville få mer ut av dagen endret jeg meg. Hvis denne gutten ikke har noe problem med å leve slik, er det desverre lite du kan gjøre uten å gi han et spark i ræva/ultimatum.

 

Hvordan noen klarer å leve arbeidsløs og med den døgnrytmen over lengre tid forstår ikke jeg, men men...

Lenke til kommentar

Joda, jeg burde nok prate med han. Problemet er at vi har ikke vert sammen så lenge, så jeg vil ikke begynne å bitche allerede nå. Så har jeg faktisk ikke noe med å beordre han opp av senga, jeg er jo ikke moren hans heller. Vil heller satse på litt myk manipulasjon, men ingenting fungerer jo. Om ting ikke forbedrer seg på sikt, så blir det nok et ulitmatum, men jeg skal ihvertfall gi han en sjanse først.

 

Han har ikke vert arbeidsledig lenge, og jeg tror han ser på det hele som ferie, derfor er han ikke på det stadiet der han er drittlei av livsstilen. Men det bekymrer meg, for det er så lett å komme inn i en ond sirkel når man går sånn. Han sier han har noen greier på gang, men jeg vet ikke om det er fakta, eller bare en unnskyldning for å slippe mas fra meg.

 

Jeg er selv opprinnelig b-menneske, men pga. jobb har jeg lært meg en mer produktiv døgnrytme. Merker at jeg blir påvirket av typen nå, og helgene blir sene. Mandagene er blodslit, og det preger egentlig hele uka. Tror jeg slenger meg på her jeg, for jeg og må forbedre meg. Har en veldig fysisk aktiv jobb, og jeg er så utrolig stiv i kroppen når jeg våkner om morgenen. Jeg får aldri tid til å strekke skikkelig så jeg går og har vondt hele dagen. Derfor er målet mitt å komme meg opp 06.00 istedenfor 06.30, så jeg har en halvtime å strekke ut, våkne skikkelig og få fart på blodomløpet før jeg begynner på morgenrutinen.

Lenke til kommentar

Jeg hadde selv nesten 3 mnd med ferie, 1,5 av disse var til og med min da værende dame bortreist. Jeg brukte vel ikke mer enn 2-3 uker for jeg ble lei av det livet og starta med å trene om morgenen. Det som er litt dritt med slik, er at resten av dagen blir så lang. Vis man spiller, er det mer liv det lengre utover kvelden og natten man kommer, det er nok derfor han har den rytmen.

 

Hvis han kun har holdt på i 1-2 uker, så tipper jeg at han snart kommer ut av det, hvis ikke må han få litt start hjelp tror jeg. Du kan jo være så frekk at du registerer han hos et bemmaningbyrå, da vil han iallefall måtte komme seg ut på et kartleggings intervju og hjulene starter forhåpentligvis litt.

 

Jeg har selv som regel dårlig rytme i helgene, men heldigvis klarer kroppen min lett og snu på rytmen og komme seg på beina igjen. Klarer meg fint med mindre søvn (3-5 timer) i noen dager uten at det skaper store problemer, har alltids tid til en 15min på sofaen :)

 

Når det gjelder stiv kropp, så vil det nok hjelpe å få myka opp kroppen litt før du er i gang, gjerne også varma den opp. Uttøyning etter jobb kan kanskje også være en ide :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...