Gå til innhold

[Løst]Hvordan ser guttene på jentene i militæret? er vi en byrde?


trazi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

10:30 er fort for å være gutt, og laaangt under snittet. Men det er ikke helt i toppklassen blant gutter heller. På dimmetestene sommeren 2009 på GSV var det et par stykker under 10, og faktisk en del som krøp ned mot 10:30. Og dette var etter et halvt år med scooterkjøring på grensen (selv om marsjegenskapene ble tatt frem igjen siste to månedene).

Men snittet på dimmetestene lå trolig rundt 12-13 minutter. Edit: På grensejegerne.

Endret av endrebjo
Lenke til kommentar

10:30 på 3000 meter. Da har du jaggu bra kondis.

Jeg fikk 6`er på 3000-meter 3VGS. Jeg husker ikke hva tiden ble, men 11:40 eller noe rundt tror jeg at jeg løp den på. Dette er jo en del måneder siden, og jeg tror nok det har gått nedover med kondisen. Ikke så veldig mye, men jeg tror nok jeg løpet på litt over 12 nå.

 

Skal legges til at jeg holdt på å spy noen ganger under 3000-meteren da, så jeg ga alt F jeg hadde hele løpet. På slutten bare tømte jeg meg for alt av krefter og la inn litt ekstra fart. Lå bare på gresset der og kjente hele kroppen dundret - helt jævlig følelse egentlig. Gymlæreren ble ganske så imponert når jeg hadde klart bestetid på trinnet og ikke driver sånn veldig aktivt med idrett på fritiden.

Skal bli spennende å se hva jeg klarer den på nå når jeg skal inn i forsvaret.

Lenke til kommentar

Har forskjellig erfaring med jenter i forsvaret. Har møtt noen jenter som var stein satans gode på sitt fagfelt. Men har også vært borti jenter som så vidt greier å holde våpenet etter ei økt med nærstrid.

 

Og etter forskjellige rykter jeg hører fra kollegaer rundt om er jo rekruttskolene snart blitt rene horehus..

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det fysiske er det største problemet med jenter i forsvaret. I dag er det tross alt slik at det er relativt få avdelinger som i det hele tatt trenger veldig mye fysisk trening for å klare å gjennomføre utdannelsen.

 

Jeg tror den største utfordringen for de fleste jenter i Forsvaret går på at de må regne med å bli sett på som annerledes og må regne med å få en del kommentarer om at dere ikke hører hjemme der. Mange gutter utstøter jenter fordi de mener de er svake uten å bruke en kalori på å finne ut hva jenta egentlig er god for.

 

Men til TS: Hvis du velger PBN på Setermoen eller 2.Bat på Skjold som du har planlagt, vil du antakelig få det fysiske å stri med i tillegg. Litt avhengig av kompaniet du havner i selvsagt. Så du er klar over det.

Lenke til kommentar

eg er verken for eller imot enter i forsvaret, men er sterkt imot måten forsvaret prøver å få inn flere jenter på..

nemlig ved å senke kravene.

 

det er en del jenter som gjør jobben sin bedre enn de fleste gutter.

 

men det er og en del jenter som ikke klarer å bere sin egen pakning, langt mindre ta sin del av lagsutstyret. og skummelt mangen av disse blir verende fordi det ser bra ut på statistikken..

 

når en gutt ikke klarer å bere sin egen pakning og/eller syter og klager for alting så blir han hevet enten ut av forsvaret eller blir sendt til en eller annen stabsstilling..

 

det sjer dessverre ikke altid med jenter.

 

NEI, vi TRENGER ikke flere jenter i forsvaret,

JA, vi trenger dyktige, flinke folk som ikke klager, gutt eller jente spiller ingen rolle.

 

eks:

på opptak til TMBN i sommer så var det ei jente der som møtte til opptak og hadde søkt MEK4.. dvs pansra inf. = mye fysisk.. hu klarte ikke èn hangups. resultat? ho ble overført til opptak for sanitets-ettellerannet.

de av guttene som ikke klarte kravene vart sendt rett heim.

 

det blir jo bare feil å ha det på den måten

Lenke til kommentar

Jenter i forsvaret ja. Haha, sorry at jeg ler, men med tanke på de opplevelsene jeg hadde i forsvaret gjør jeg det med god grunn. Mitt ståsted er klinkende klart; oppfyller man de krav som stilles for en bestemt avdeling/bataljon/tropp, så er kjønn helt irrelevant. I dagens forsvar er det dessverre ikke slik det fungerer. jentene blir dulla og dalla med, og gitt en særbehandling uten like. Forsvaret er så enormt opptatt av å styrke kvinneandelen, at de driter i det faktum at fienden ikke gir kvinner fordeler i strid. Der er en soldat en soldat, uansett kjønn.

 

Faktum er at det store mangfold av kvinner er svakere enn menn både psykisk og fysisk, og dette skaper enormt med problemer. Selvfølgelig fins det sutrete menn, men dette er i en langt mindre prosentandel enn hos kvinnene, og du må også huske på at kvinnene er der frivillig, mens mennene er der av tvang.

 

Er du motivert bør du selvfølgelig søke, men en god kvinnelig soldat hører dessverre med til sjeldenhetene.

 

Man skal også huske på at i "dagens kriger" så er type Afghanistan det vi står opp imot. Her kan kvinnelige soldater fylle roller som menn ikke har mulighet til, da de kan komme i kontakt med kvinner der nede.

 

Kvinner kan altså være en god tilvekst, men det store flertall er helt ubrukelige. I min bataljon var to av ti brukanes, det vil si 20%, men heller ikke disse kunne hamle opp med den gjennomsnittlige mannlige soldat.

 

Jeg vil også be dere som ikke har vært i militæret med å være forsiktige med å uttale dere om dette temaet, da man kan ha vanskelig for å se hvilke konsekvenser kvinner i forsvaret kan ha.

Lenke til kommentar
Mr. Man aka jj_89..... Og grunnlaget ditt for at menn er overlegene kvinner både fysisk OG psykisk er...?

 

Og tror du de fleste soldater bærer rundt på en 50kg storsekk i moderne kriger?? neppe..

 

Er de svake siden de ER svake, eller er de svake siden de konstant blir sett ned på og får en hardere tjeneste en menn?

 

Jeg har sagt at dagens kriger avviker noe fra gamledager, da man i f.eks. Afghanistan trenger kvinner for å komme i kontakt med enkelte grupper. De bærer nok allikevel på 50kg, med tanke på at alle må ha våpen, vann, ammo, skuddsikker vest osv.

 

De får ikke en hardere tjeneste enn menn, tvert imot. De blir som nevnt dulla med av befalet, og alt blir lagt til rette for at de skal får gjennomført førstegangstjenesten. Dette skaper misnøye i troppen.

 

Kvinner er et problem fordi forsvaret virker å være mer opptatt av å øke kvinneandelen i forsvaret, istedenfor å utvikle de beste soldatene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...