Gå til innhold

Synes du neger er et rasistisk/negativt ladet ord?


Rasisme?  

118 stemmer

  1. 1. Synes du neger er et rasistisk/negativt ladet ord?

    • Ja
      23
    • Nei
      95


Anbefalte innlegg

Er det rasisme å si neger?

 

etter en runde med moderering er vi tilbake i business. Vær så snill å hold tråden seriøs og fri for rase-diskusjoner. Denne tråden handler om hva forumbrukerne legger i ordet. Er veldig interessert i hvordan pollen ser ut om vi lar den leve en stund.

 

Mvh Daily

Endret av Daily-Drifter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det rasisme å si neger?

 

Alle jeg kjenner som er "mørkhudete" ler av at det skal være så strengt. Hadde en fremmed person kalt kompisen min nigger, sier han at han hadde blitt fornærma, for det er negativt ladet, men neger er for meg bare ordet for mørkhudet eller "norsk med etnisk bakgrunn" og hva verre er av politisk korrekte tåpelige gloser, uten at man skal høres ut som et leksikon.

 

Kan moderator lage en poll

 

Synes du neger er et rasistisk/negativt ladet ord?

 

Ja

 

Nei

 

 

"Neger" har nok blitt litt "belastet" de senere åra og brukes kanskje av noen som et skjellsord. Men de som vil ramme noen med rasistiske ytringer kan ta i bruk hvilket som helst uttykk og få det til å høres negativt ut. Folk flest bruker nok ordet "neger" uten å legge noe rasistisk i det....tror jeg. Jeg syns iallefall at det er helt ok å bruke det! :yes:

Lenke til kommentar
I det politisk korrekte klima er det tabu å påpeke forskjeller på rasene, du skal helst ikke se at en neger er neger.

 

 

Det er vel ikke det at vi ikke har lov til å påpeke at vi ser forskjellige ut som er problemet. Snarere i hvilken sammenheng ordet anvendes. Det brukes nok som skjellsord i visse kretser, men stort sett tror jeg at folk sier neger uten å mene noe negativt med det. :roll:

Lenke til kommentar

Eg meiner det er to sider av ein sånn sak.

 

1: Kva intensjon og meining den som uttaler ordet legg i det.

2: Korleis den som høyrer uttrykket oppfattar det.

 

Rasisme ligg i hovudsak med ein meining bak. Det er sjølvsagt mogeleg å ha rasistiske antydningar i eit ord eller uttrykk utan at den som uttaler det faktisk prøver å være rasistisk. Rasisme skjer med overlegg. Grunnen til at mange meiner ordet neger er rasistisk er måten det er blitt brukt på opp gjennom åra. Når dei kom frå Afrika til USA vart dei fort stempla og fekk sine kallenavn som var sterkt rasistiske. Det betyr ikkje at ein person som brukar dei i dag er rasistisk. Det uheldige er at ein person kan bruke ordet utan å meine noko med det, mens den som høyrer det oppfatter det som rasistisk.

 

Etter kvart som tidlegare generasjonar forsvinn i moderne samfunn der du har alle typar folkeslag blanda saman vil nok dei negative haldningane til ordet etter kvart forsvinne. Dei vil sjølvsagt alltid ligge der i historien vår, samt vil det alltid finnes dei som faktisk er rasistiske, men allmennvefolkningen vil få eit meir avslappa forhold til det.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Hva er vårt ekvivalent til "African American"?

 

Man kan jo, med respekt for de som misliker ordet, la være å bruke det.

Men et rasistisk ord er det ikke. Problemet er den betydningen som noen velger å legge i det.

 

 

Politisk ukorrekt som det kanskje er, så har vi substantiver som beskriver de fleste raser folkeslag.

Jøde, araber, kineser, indianer "native American", eskimo inuitt, same, aborigner...

 

 

Noen av disse kan man bruke, noen er blitt fornyet, da det opprinnelige ordet er blitt upopulært.

 

Det er lett å trø feil!

Lenke til kommentar

neger m3 (gj ty. og fr fra sp og port. negro 'svart') person som tilhører el. opprinnelig kommer fra folkeslag med svart el. mørkebrun hudfarge som befolker Afrika sør for Sahara (kan oppfattes som neds)

 

Du har ikkje rasistiske meiningar bak det, men andre kan oppfatte det sånn.

Lenke til kommentar

Hvis man skal beskrive en "person av afrikansk opphav" for politiet, eller andre som ikke kjenner personen, mener jeg at "neger" stiller samme kategori som "same", altså et akseptabelt ord i denne konteksten, dersom dette gjør det enlere å identifisere personen i en folkemengde der de andre ikke er neger eller same.

 

Å si "jævla neger" i betydningen "jævla drittsekk" ER rasistisk.

 

Men som sagt, vær forsiktig med ordet. Dt er mulig du ike hater "personer av afrikansk opprinnelse", men mangevil tro du gjør det om du bruker N-ordet.

Lenke til kommentar
jeg gjør ordet rasistisk? hvis jeg sier neger er det av praktiske årsaker. Bruker helt andre ord hvis jeg er sint enn å beskrive genetisk opphav :dontgetit:

 

Ja. Vist du kaller alle som er brune i Norges land for neger, så blir det fort rasistisk, da man ikke automatisk blir en neger bare fordi du har litt farge.

 

Hadde du kalt meg for noe sånt, uansett sammenheng, så hadde jeg blitt rimelig irritert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...