Gå til innhold

Hvordan redigere bort "selvlysende" flekker? og hva er det jeg har tatt bilde av ?


Anbefalte innlegg

Driver å redigerer litt med PH for første gang og har fiksa en del på et bilde jeg har tatt, det jeg lurer på er hvordan jeg får bort de selvlysende flekkene i midten?

blomstcopy.jpg

 

 

 

Jeg filmet en bombe jeg lagde og så på ett og ett bilde i filmen, da så jeg at i det bomben går av så, går det en stripe fra bomben og opp i himmelen, som du ser på bilde.

Har tenkt at det kan være lyset fra bomben som skinner i linsa eller noe sånt, noen som vet om det stemmer, eller hva det eventuelt er ?

 

vlcsnap-403742.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg husker ikke hva fenomenet i bilde to heter på norsk, men det er et vanlig problem med CCD-sensorer som skyldes måten bildet leses av på. CCD-sensorer avleses i rekker. Slik jeg har forstått fenomenet, så betyr det at hvis du har noen fulladete fotodioder på en rekke, så kan ladningen fra dem lade opp de andre diodene på rekken under prosessen med å lese av sensoren. Og det gir et bilde som om alle diodene på rekken ble utsatt for lys.

 

Det første bildet ser ut som solarisering, men jeg aner ikke hvordan man fremprovoserer den effekten på et digitalt bilde uten å aktivt gå inn for det i etterbehandling. Spørs kanskje på hvilket kamera du har.

 

EDIT: Nå ser for så vidt bildet ut som om du har prøvd å skape en slags IR-effekt i etterbehandlingen, så det kan godt skyldes at du har dratt litt hardt i diverse spaker. Jeg vet det finnes etterbehandlingsteknikker for å lage solariserte bilder, det kan godt være du har snublet over en av dem.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Bilde 1 ser ut som litt drøy behandling av kurver - sånn som jeg har i avataren min.

 

Bilde 2 ser egentlig ikke ut som "blooming" (som er den engelske termen for det Sutekh ikke vet hva heter på norsk ;)), siden det normalt springer ut fra de oversaturerte diodene:

201672257_9PHbv-M.jpg

 

Jeg tror vel like gjerne det kan være et optisk fenomen - utstyret ser ikke ut til å være det beste, så det kan være interne refleksjoner i optikken.

Lenke til kommentar

Når det er kaldt så er det slike iskrystaller i lufta. De gjør at sterkt lys tegnes som en stråle rett opp (hvorfor det akkurat er rett opp aner jeg ikke). Jeg ser det ofte vinterstid her i Finnmark fra billysene til biler som kommer kjørende. Man ser slike stråler som går rett opp i lufta når det er kaldt. Om dette er det samme fenomenet aner jeg ikke, er bare en gjetning.

Lenke til kommentar

Husker jeg riktig så var det vel ca 20 minus den dagen, så det var ganske kalt i tillegg så lyser bomba opp ganske kraftig, det ser du godt rundt eksplosjonen, egentlig er det helt mørkt der hvor bomba ligger.

Så det kan jo hende det er iskrystallene som lyser opp, om det er det du mener ;)

 

Jeg har fikset litt mer på bilde 1, markerte flekkene og brukte curves verktøyet på dem, hjalp litt, men ikke så mye.

 

blomstcopycopy.jpg

 

Finnes det ikke et pensel verktøy som jeg kan bruke til å farge over?

Eller om det går ann å bruke brush og en farge på den..

Endret av myrdan
Lenke til kommentar

Første bilde - tipper dette er overeksponering og overmettede farger - hvis du har skutt i raw, så prøv å senke exposure med et par stops. Hvis du ikke har skutt i raw - gjør det når du skyter blomster. ;) Eller - ta flere bilder, hvor du undereksponerer med ett, to og kanskje tre stops.

 

Andre bilde - vil her gjette på lyset fra eksplosjonen (eller noe annet lys rett utenfor rammen) var så kraftig at det lyste opp i den matte belegningen inne i kamerahuset som igjen ga lys på sensoren. Dette kan man av og til fremprovosere med noe skikkelig kraftig lys i forhold til resten av eksponeringen, f.eks. med sola eller en gatelampe rett utenfor bilderammen. Det var mye gnål om dette på dpreview da noen greide å få til dette med 5DmkII da den var ny.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...