Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Batteriet lades ut på Corolla


Kajac

Anbefalte innlegg

Hallois. Jeg kjøpte nylig en godt brukt Toyota Corolla fra 84 for 6000 kr.

Bilen fungerte fint de første dagene, helt til batteriet ble flatt. Jeg trodde det kom av at jeg hadde feilkoblet stereoen, og kjøpte en batterilader og ladet batteriet opp igjen, samtidig som jeg koblet fra stereoen. I dag var bilen død igjen. Når jeg vred på nøkkelen hørtes bare et svakt klikk, og det var tydelig at batteriet var dødt.

Jeg koblet derfor batteriet i mamma sin bil over i min, og bilen startet sporenstreks. Så målte jeg strømforbruket bilen bruker når den er helt av, og overraskende nok bruker bilen konstant 1 ampere fra batteriet når den ikke brukes. Dette forklarer jo hvorfor batteriet dør ut så fort.

 

Uansett, etter å ha testet med forskjellige sikringer, falt strømforbruket drastisk (med en halv ampere) etter at jeg fjernet sikringen merket Charge. Når jeg prøvde å starte bilen uten sikringen fikk jeg opp varselslyset som sier at bilen ikke lader, noe som er logisk. Men hvorfor trekker ladesystemet så sinnsykt med strøm når bilen står i ro? Dynamoen virker fint når motoren er i gang.

 

Takk for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...