Gå til innhold

Windows 7 Pro/Ultimate. Hvor mange innstalleringer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal bygge ny maskin snart, til DAW og spilling og skal ha 64bits W7. Men jeg hører at man ikke kan innstallere W7 på mer en maskin. Er dette riktig? Er det da noen vits i å kjøpe fullversjon istedefor OEM versjonen?

 

I prinsippet kan du installere Windows 7 retail på flere enn en maskin. Men det bryter mot loven, og du KAN risikere at WGA oppdager dette på sikt, og svartelister lisensen du bruker.

I tillegg må du ringe inn å aktivere gang nummer 2, 3 osv. Og en gang risikerer du nok at du ikke får gjort det automatisk, men må snakke med noen, og da forklare hvorfor du har installert lisensen din x antall ganger på ulik hardware.

 

Har hørt om folk som har fått det til på tre pcer, men WGA er nok ikke helt satt i drift i Windows 7 enda, siden det er en måned til lansering. Så jeg tror folk tar en stor risk ved å bruke samme lisens på flere pcer på en gang.

Endret av myhken2
Lenke til kommentar
Men da skjønner jeg ikke forskjellen på OEM og retail, bortsett fra at man slipper å ringe til MS hver gang man formatterer.

 

Har du OEM og bytter hovedkort, må du kjøpe ny lisens. (vet at noen greier å lure seg rundt dette også, men det er det som står og gjelder i teorien)

Retail kan du installere på så mange pcer du vil, MEN bare en om gangen (altså kun en aktiv lisens om gangen).

Tenker du at du skal ha en lisens i fire-fem år, og bytter pcer like ofte som meg, så lønner det seg med en retail lisens.

Kjøper du en pc du ikke kommer til å bytte deler på, eller som du skal ha de neste fire-fem årene, så er OEM det billigste.

 

Skjønner du forskjellen nå?

 

En måte å omgå dette på er jo å installere Windows 7 på flere pcer, bruke samme lisens, slå av automatiske oppdateringer, og så bruke diverse programmer som laster ned oppdateringene for deg og installerer dem uten at du må være på nett.

Men, du bryter fortsatt mot loven da.

Endret av myhken2
Lenke til kommentar

Uff, jeg skjønner ikke dette helt. Jeg vet ikke forskjellen på OEM og retail. Hva er det jeg har? Lastet ned Windows 7 gjennom MSDNAA.

 

Jeg har trøbbel med at jeg må gjennom en sånn diskkontroll ved oppstart av PC-en. Skjer ikke hver gang, selv om det har gjort det de siste dagene. Har kjørt en maskinvare-test nå, som ikke fant noen feil. Trolig er det altså en programvarefeil.

 

Mitt spørsmål er følgende: kan jeg reinstallere Windows 7 på maskina mi og bruke den samme lisensen, eller må den "låses den opp" først? Eller må jeg skaffe ny lisens? Ny lisens har jeg ikke... :hm:

 

Regner med at en reinstallasjon vil løse problemene...

Endret av 1-2-3
Lenke til kommentar
Uff, jeg skjønner ikke dette helt. Jeg vet ikke forskjellen på OEM og retail. Hva er det jeg har. Lastet ned Windows 7 gjennom MSDNAA.

 

Mitt spørsmål er følgende: kan jeg reinstallere Windows 7 på maskina mi og bruke den samme lisensen, eller må den "låses den opp" først? Eller må jeg skaffe ny lisens? Ny lisens har jeg ikke... :hm:

 

De lisensene du fikk fra MSDNAA er retail, så du kan reinstallere og aktivere på nytt. Jeg har testet dette på samme pc og fikk aktivert samme lisens på samme pc etter fire dager automatisk.

Men bytter du hardware, så må du ringe inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...