Gå til innhold

overklokke AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+


Anbefalte innlegg

Hei tregner hjelp til å overklokke denne pcen så jeg kan møte disse kravene : Intel® Core 2 Duo 1.86 GHz or AMD Athlon 64 X2 4000+ or better.

skal kjøre Prototype ;)

 

har skjønt at temperaturen på pcen var viktig så disse målingene fik jeg i Speedfan (idle):

GPU: 57C

Temp1: 45C

Temp2: 40C

Temp3: 31C

HD0: 39C

Temp1: 40C

Core: 35C

Core: 57C

 

har aldri gjort noe slikt før og aner ikke hvordan jeg skal begynne eller noen ting, så derfor lurer jeg på om det er noen snille sjeler der ute som vil hjelpe meg ? :)

 

veldig takknemlig hvis noen vil hjelpe meg!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, kan jo ikke mye om dette så får bare beklage meg, men skal ordne cpuen som det står på can you run it siden.

den var for dårlig :)

 

er ASUS pc, hvis det var det du mente med hvem pc...

dette er det jeg har nå AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+

2.01GHZ, 2GB RAM

Endret av vofferud
Lenke til kommentar

Athlon 64 X2 3800+ og 4000+ har originalt samme klokkefrekvens: 2,0 GHz. Forskjellen er at sistnevnte har dobbelt så mye L2 cache som den første. Antagelig får du samme ytelse ved å overklokke 3800+ ganske beskjedent. F.eks fra 2,0 til 2,2 GHz. Men det vil neppe utgjøre noen nevneverdig ytelseforskjell. Det er mest flisespikking å gå fra like under kravet til like over.

Lenke til kommentar

Det er bare å prøve. Antagelig går det fint å både installere og spille det uten å overklokke. Eller fint og fint. Litt svak ytelse må du nok regne med, men ikke helt uspillbart. Den ørlille forskjellen mellom 3800+ og 4000+ er nok rimelig umerkbar.

 

Du får den antagelig opp fra 2,0 til 2,4 GHz uten problemer i lengden. Sett først opp spenningen fra 1,35V til 1,50V.

Så endrer du timings for minnet fra f.eks CL 2,5 til CL 3. Deretter setter du opp spenningen på minnet og øker HT-bussen fra 200 MHz til 240 MHz. Kjør litt spill for å se at det fortsatt er stabilt. (Hvis ikke justerer du hastigheten litt ned)

 

Alle disse innstillingene finner du i bios.

 

Med 2,4 GHz har din 3800+ blitt til en 4600+.

Lenke til kommentar
Okey takk for svar, emn skjønte vel egentlig ingen ting av det du akurat sa ;) hehe kan ikk så mye om dette som du sikkert skjønner :)

 

HT-linken har vel litt forskjellige navn, men den har ofte 5x eller 1000mhz som maks setting. Den settes ned til 4x eller 800mhz, så er du vel berga. Minnedivideren har en verdi som heter 200 (eller 1:1 dersom det står på den måten). Den endres til 166 (evt 5:6).

Lenke til kommentar

Edit2: Har du forresten tenkt over om skjermkortet ditt holder til å kjøre spillet?

 

Edit: Er bare en nybegynner i 'klokking selv så bare rett på meg de som vil (det setter eg pris på!) :). Men kanskje dette hjelper:

 

 

Tilfelle du ikke hadde fått med deg det:

Disse endringene gjøres i BIOS. Forskjellige BIOS har forskjellige navn på ting men det meste er vel selvforklarende.

 

Kan være lurt å begynne med å gå inn å bli litt kjent med ting der inne, og sjekke hva det faktisk er mulig å endre på (se litt etter ting som f.eks Knopflerbruce og Simen1 har nevnt).

 

Etter det vil eg personlig anbefale å laste ned Realtemp (evt. CoreTemp) i stedet for Speedfan til temperatur måling. Kan sikkert laste ned CPU-Z til å holde oversikt over prosessoren din (Klokkefrekvens, Volt spenning, mm.) og Prime95(Obs! Dette er 32 bit versjon, hvis du bruker 64 bit så finn den versjonen). Prime95 bruker du til å stressteste prosessoren for å se om den er stabil etter evt. overklokking :)

Endret av Crazymech
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Som flere har sagt :p still HT-linken til 4* evt 800MHz, minne divider til 166Mhz hvis du har DDR 400/pc3200 har du derimot DDR 333/pc2700 still den til 133Mhz. juster opp spenningen for vcore litt som simen nevnte.

Da er det bare å øke FSB til 220 i første forsøk ^^ 220FSB*10(multiplier)= 2,2Ghz.

 

Fungerer dette så gjør som Crazymech for å sjekke temp og stabilitet er det stabilt så kan du justere opp FSB-en i hakk på 5-10 per forsøk til det stopper.. krasjer så den ikke vil starte, tar du ut strømkabeln til pc-en åpne side døra å tar ut det lille runde batteriet som er på hovedkorte. (dette resetter bios-en) derimot blir det ustabilt og tempen er fin så stiller du opp vcore ytteligere.

 

reger

 

 

 

btw: alt av garanti forsvinner ved overklokking, og jeg tar heller ikke på meg noe ansvar... ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...