Gå til innhold

hva er forskjellen på 2 mb catche og 8?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
8mb cache gjør jo HD selvsagt raskere...

 

Selvfølgelig, men hvorfor? Hva funksjon har cache? Mellomlagring?

 

Står jo ingenting i den artikkelen om hva det er.

 

Den artikkelen bør nok oppdateres kraftig, ikke minst fordi den ikke gir et helt rett innblikk i forskjellen i ytelsen siden det er forskjell på lagringstettheten på de to diskene. Den artikkelen er egentlig bare representativ for de to diskene, men det var de som av interesse når den ble skrevet.

 

Cache er et hurtigminne på harddisken hvor disken f.eks. kan hente inn informasjon den tror programmer kommer til å spørre om neste gang og på den måten unngå å søke to ganger etter to ting som ligger ved siden av hverandre. På den måten så vil den senke den praktiske søketiden fordi den på neste forespørsel kan hente data rett fra cache i steden for å måtte gå ut på disk og hente info.

 

Les eller her.

Lenke til kommentar

Cache er et mellomlager for harddisken. Data flyttes over hit før det flyttes over til programmet/applikasjonen som trenger dataen.

Harddisken er noe av det tregeste lagrings minnet pcen din har, derfor er det greit med cache hvor man lagrer data. Og siden cache er et raskere minne vil det gå forterre å accessere dataen som ligger lagret der.

 

Håper dette forklarte problem stillingen din.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...