Jump to content
Sign in to follow this  
int20h

Sommerferie hos Apple?

Recommended Posts

Har dere tenkt å bli ITavisen 2 nå og lage masse fanboy kriger med provoserende artikler?

Og du skal liksom jobbe med IT da, og du får ikke med deg at det kanskje tar et par måneder å lage nok DVDer til markedet? Da får du faktisk en eldre Flash versjon enn den som er nyest, er jo ikke noe å henge seg opp i det.

 

Kan være enig i at Java oppdateringen tok litt tid, men hva vet vi? Kanskje de ikke syntes kun en oppdatering om gangen er greit, slik som M$ gjør?

 

Jeg irriterte meg iallefall grenseløst på Windows med en og en oppdatering som skulle ha meg til å starte på nytt hele tiden...

Edited by Cleaf

Share this post


Link to post
Annonse

Wow, i et par sekunder der trodde jeg at jeg var på iT-avisen ... ikke bra for en ellers nokså god IT-nyhetsside.

 

Greit nok å skrive om dette, men hold deg for god til utsagn som:

 

-Sommerferie hos Apple? (beskriver ingenting av hva artikkelen inneholder)

 

-Apple tok seg litt for god tid med å tette et alvorlig Java-sikkerhetshull som andre tettet for én måned siden.

 

-Den dessverre stadig mer vanlige frasen blant vanlige brukere som sier at "Jeg har hørt at Mac OS X er sikrere", holder dessverre ikke helt mål.

 

-men dette hjelper lite når Apple venter én hel måned ekstra med å tilgjengeliggjøre sikkerhetsoppdateringen.

 

-men Apple klarte likevel å legge ved en gammel flashversjon...

 

-Mange Apple-brukere lever dessverre i den tro at de ikke trenger å bekymre seg om sikkerhet, men det er kanskje ikke så rart når Apple virker å bestrebe seg til det ytterste å sette fokus på andre områder.

 

Det var vel 80% av hele artikkelen? Håpløs og irriterende lesing :thumbdown: Og nei, jeg bruker selv ikke OS X, men Windows og Linux.

 

 

Og hva mener du med dette?:

Mac OS X er et Unix-basert operativsystem og har kanskje potensial til å bli sikrere siden man har flere konfigurasjonsmuligheter,

Mener du at Apple har potensialet til å gjøre det sikrere, eller brukeren? I såfall har MS full tilgang over kildekoden sin, og de har nok samme potensialet.

 

Per i dag vil nok uansett OS X, Linux, Solaris, osv. være et sikrere valg enn Widnows med tanke på sikerhet, markedsandeler er en vesentlig faktor her.

 

MS har også vært utrolig trege i et hav av tilfeller til å komme med sikkerhetsfikser som har blitt påpekt tidligere, for ikke så lenge siden leste jeg om et de brukte to år på å fikse.

Share this post


Link to post

Virus er et positivt tegn, tyder på at systemet er generativt. Bare en liten bi-virkning av det hele :)

 

Beklageligvis medfører kampen mot bi-effekt at man gjør det mindre generativt og heller mot mer proprietær utvikling.

 

Muligheten for særdeles negative overraskelser (virus) er ikke annet enn et tegn på at systemet gjør det mulig for særdeles positive overraskelser (uventet fremgang som følge av generativitet).

 

Om man da ser det i et litt større og abstrakt perspektiv :)

Share this post


Link to post

@tamarin: Har dessverre gjort samme observasjon, og synes jeg ser artikler som er tendensiøst flamebait ala ITavisen stadig oftere her.

 

Det kan selvsagt tenkes at skribenten ikke er klar over at Apple ikke bare bundler Sun's utgivelser av Java med OS X, men lager sin egen versjon - noe som nødvendigvis vil gi et visst etterlsep tidsmessig i forhold til releaser fra Sun.

Det kan selvsagt tenkes at skribenten ikke er klar over at må ta noen uker fra Golden Master låses og til millioner av ferdigpakkede DVD-plater ligger klar i butikker verden over. Microsoft bruker vel ca 3 måneder(?) fra GM til release for Windows. Det ville rett og slett vært bortimot umulig for Apple å inkludere en Flash-versjon utgitt en måned før release i Snow Leopard.

Spørsmålet er om man skal forvente at skribenten faktisk vet noe om det han skriver om, og om man skal forvente mer enn en dårlig oversettelse fra en tilfeldig artikkel på nettet - ispedd litt høyst personlig synsing og sleivspark som beveger seg over i det totalt useriøse.

 

Det virker rett og slett som om jeg bare kan gi opp håpet om en norsk IT-publikasjon som er verdt daglig lesing, for denne blekka her beveger seg definitivt i feil retning...

Share this post


Link to post

Liker du ikke Apple, artikkelforfatter? Greit nok det, men hold det for deg selv og slutt å forsøple det som en gang var norges beste teknologiside på nettet. Sluttet å lese på spillsidene deres etter at Gamer forsvant, og nå gidder jeg ikke å bruke mer tid på HW heller.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...