Gå til innhold

Utskifting av brannvegg


Anbefalte innlegg

Hei

 

De fleste har sikkert hørt om dette, sånn da du får en oppgave og skal beregne hvor lang nede tid det er beregnet. Tidsforbruk og kostnad for en ny og bedre.

 

Hvordan skal man kunne vite hvor lang tid det vil ta?

Og hvor finner du brannvegg løsning egnet for bedrifter, google?

Pris på ny brannvegg, hvor finner man det?

Hva skal man se etter på en god brannvegg?

 

Hvis du vet svaret på noen av de kan du gjerne si det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nedetiden skal ikke være verre enn tiden det tar å flytte kablene (gjerne bare to stykker) fra gammel til ny brannmur. Boksen er jo selvfølgelig satt opp og konfet før du flytter noe over på den!

 

Tid på hele jobben avhenger nødvendigvis av hva slags miljø man kjører og hvor menge og komplekse regler man trenger. En industri standard brannmur med singel fast IP på ett WAN-interface og en enkelt server i et pent og ryddig lite kontornett tar en snau time med utpakking og oppsett. Flere WAN-interfacer med lastbalansering, DMZ med flere hoster, fast VPN og mange regler tar vesentlig lenger tid.

 

Normalt vil firmaet ditt ha en standard leverandør av ulike typer utstyr, og da velger man naturligvis det produktet som passer kundes behov best ut fra porteføljen til leverandøren. I dette tilfellet lukter det skoleoppgave, og da får du bare finne på en produsent. Søker du på google etter firewall har du noen ukers lesing, så da ere det vel mer realistisk å ta en titt på hva utstyrsleverandørene her i landet faktisk selger for tiden. Der kan du også være heldig nok til å finne priser. Sjekk f.eks. Komplett og MPX - begge har egne kategorier for brannmurer og har prisene åpent i webshoppene sine.

 

Det man skal se etter i en brannmur er vel strengt tatt støtte for de tjenestene du skal kjøre. Vanskelig å gi et konkret svar på en så vag problemstilling. Eller er det alt det vanlige - finn anerkjente produsenter, eller hør på anbefaling fra folk som vet hva de snakker om. Se på garantier og service om disse skiller seg vesentlig ut, osv.

 

PSM; "en ny og bedre" er som regel et dårlig utgangspunkt. If it ain't broken, don't fix it ;)

Lenke til kommentar

Altså, må du spørre så er du ikke kvalifisert til å ta en god nok beslutning.

 

Bedriftsnettverk er kompliserte greier, og selv om det koster å leie inn folk til å gjøre jobben så skal man huske at gjør man et dårlig valg og får til masse nedetid, feil utstyr og slikt så ender man fort opp i større kostnader enn det det koster å få noen som kan det til å ta hele jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...