Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe brukt leasingbil


Momus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikkje sjølv erfaring med kjøp av slike biler, men det er klart at når du kjøper biler som har vært taxi-kjørt eller brukt som leasingbiler så må du være obs på slitasje. Slike biler er ofte kjøyrt langt i tillegg til at sjåføren kanskje har kjøyrt bilen litt hardt.

 

Du bør derfor forvente at ein del slitedelar må skiftast om ikkje så alt for lenge, men om du tar høgde for dette i prisen så kan det fortsatt være eit godt kjøp.

Lenke til kommentar

Kjøpte selv en bil som har gått som firmabil i 4 år. Aner ikke hvem som har brukt den, men det var leasingfirmaet som solgte den via bilauksjon. (Rett nok kjøpte jeg den av en privat, som nettopp hadde kjøpt den av bilauksjonen, uten at det spiller noen rolle, siden han hadde den i bare noen uker.)

Jeg har nok gjort et brukbart godt kjøp, selv om den ikke har vært noe særlig godt stelt. Bilen var nøye stelt mht det tekniske. Bare en lyspære skulle byttes eller dekk skiftes, har merkeverkstedet vært benyttet. Uten at det er noen garanti for godt utført arbeid, kan det virke som at de har gjort et greit nok arbeid på vår bil iallfall. Så får vår del har det bare vært å fortsette et tilsvarende type vedlikehold, med bytte av ordinære slitedeler etterhvert som det slites. Men bilen er en anelse rufsete i lakken, og for og bakrute er ganske sliten etter at viskerne nok har jobbet uten fuktighet.

Siden vi betalte 175.000,- for en bil som har "listepris" på 250-275.000,- så lever vi gjerne med slike mangler. Andre vil kanskje ikke være like happy, men vi er iallfall det :yes:

Sørg for at du får en grundig sjekk av bilen, ikke bare en "tilstandsrapport". Det er billig for forhandleren/verkstedet å "gi" deg litt godis i form av ekstra service på bilen, ekstra utstyr og annet, så om du vil ha bilen så kan du nok fint presse med endel slikt.

Generelt skal det jo være en ekstra trygghet å handle brukt gjennom merkeverkstedet, skjønt enkelte historier forteller at det ikke alltid stemmer....

Lenke til kommentar

På leasingbiler pleier service og være fulgt opp, ofte så er de velholdt ellers også i og med det koster skjorta og slurve ned slike biler, taksten etter endt leasing er seriøst pirkete.

Og er det noen logikk at man kjører så brutalt med en slik bil enn den man selv eier?

I mange tilfeller er det jo samme sjåfør som har hatt den i de tre årene.

Lenke til kommentar

Har selv kjøpr brukt leasetbil, kjempefornøyd med den, hadde litt flere km på telleren enn privatbrukt bil, men prisen var jo fordelaktig. jeg kjøpte bilen hos en privat biloppkjøper, men kontaktet merkeverkstedet, og fikk ut flere sider med servicehistorie på bilen. Bilen hadde vert på verksted for alt, selv for å fylle spyleveske... Min bil hadde hatt en bruker de tre årene den gikk som firmabil, og hadde service avtale der alt var inkludert i leaseprisen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...